Kapljice proti krčem (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

srecko -> Kapljice proti krčem (14.11.2006 11:08:54)

Zdravo!
Kaj mi lahko poveste kako ste prakticirali doziranje kapljic otroku?? Na žličko-kjub temu, da se hranijo v hladilniku, kupila sva kapljice od gorenjskih lekarn-podobne kapljicam od koroških lekarn....

Hvala!

lp

najina pikica* -> RE: Kapljice proti krčem (14.11.2006 11:26:37)

jst sm našemu kr nakapala na cucl med tem ko je jedu al pa po plastični žlički...jst jih nimam v hladilniku temveč v predalu z ostalimi recnijami

srecko -> RE: Kapljice proti krčem (14.11.2006 11:33:35)

piše pa na kapljicah da jih je treba imeti v hladilniku??

najina pikica* -> RE: Kapljice proti krčem (14.11.2006 11:55:05)

jst imam sicer sab simplex gtts,pri mojih piše da jih moramo shranjevati do 25 stopin zg. meja!.....če pa piše na tvojih drgač,pa iz hladilnika jih dej kako uro prej predno mu jih daš...da nebi bile premrzle...

Anonimen -> RE: Kapljice proti krčem (14.11.2006 14:03:45)

Jas imam kaplice sab simplex. Ponavadi jih dam zvečer kar v mleko. Tudi jih nimam v hladilniku.

mml -> RE: Kapljice proti krčem (14.11.2006 15:34:10)

Jaz sem jih devala kar na žličko, od vsega začetka, če jih daš recimo ene 10 minut pred uporabo iz hladilnika, ne bodo nič premrzle...ali pa jih nakapljaš na žličko in počakaš kakšno minuto, saj par kapljic se hitro segreje

Luskan -> RE: Kapljice proti krčem (14.11.2006 20:12:30)

Jaz imam kapljice koroških lekarn, nimam jih v hladilniku (nič ne piše), dajem pa jih po žlički (zelo mali) že od 1. tedna, in sicer 10 naenkrat. Poskusila sem že vse žive načine, kdaj je najprimerneje - Jaka ima namreč kar hude krče, pa sem ugotovila, da najbolj pomaga, če mu jih dam tik pred hranjenjem. Vzami jih torej malo pred hranjenjem iz hladilnika, pa bo.

happy mam -> RE: Kapljice proti krčem (18.11.2006 13:06:57)

Jaz sem svojemu dajala sab simpleks že od začetka po žlički in vsakič pred obrokom!

sami_y -> RE: Kapljice proti krčem (19.11.2006 10:15:27)

Kdaj se lahko začne dajat dojenčku Sab-simplex? Naš je star tri tedne in sem mu predvčerajšnjim dala 2x po 5 kapljic na žličko pred dojenjem-popoldan. Krči so bili isti je pa ponoči eno uro in pol prejokal, pa ne zaradi krčev ampak ker ni spravo prdecov oz. kakeca ven. Včeraj mu kapljic nisem dala pa je ponoči sicer jamral, ni pa bilo tak hudo. Pred tem je vedno ponoči se podojil in takoj zaspal, zdaj dva dni ga pa moram uspavat da zaspi nazaj. Je to možno od teh kapljic?

Stran: [1]