Gordana-3 -> Za tiste, ki ste imele skoliozo (14.11.2006 10:10:20)
|
Par dni nazaj je tekla debata o epiduralni in operaciji skolioze. Torej epiduralna raje ne, tako pravi dr. Pavlin. Dela še v Valdoltri, poleti sem bila na pregledu po dveh porodih. Obe pupi sta bili z menoj, prva stara 2,5 leti, druga 6 mesecev. Slikali so me, pregledali in je bilo vse ok. Pregledal pa je tudi ta večjo pupo, ta druga je še premajhna, da bi se kaj videlo. Rekel je namreč, da je skolioza dedna in se rada ponovi pri deklicah [sm=smiley6.gif], zato naj na sistematskih pregledih hčerkini osebni zdravnici posebej opozorim, naj bosta posebej pozorni na hrbtenico. Upam, da nobeni od njiju ne bo treba iti skozi to - saj veste, tisti grozen steznik, pa vaje, pa vsako leto bolnica, na koncu pa še operacija. Bolečin po porodu v hrbtenici nimam, vse je isto kot prej. V porodni sobi sem jih opozorila na operacijo. In položaj, v katerem sem rojevala je bil čisto vodoraven. Nekako mi ni odgovarjalo, da bi mi posteljo vsaj malo dvignili, da bi morda bilo lažje pritiskat. Pazite nase in brez strahu!
|
|
|
|