Za tiste, ki ste imele skoliozo (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Gordana-3 -> Za tiste, ki ste imele skoliozo (14.11.2006 10:10:20)

Par dni nazaj je tekla debata o epiduralni in operaciji skolioze. Torej epiduralna raje ne, tako pravi dr. Pavlin. Dela še v Valdoltri, poleti sem bila na pregledu po dveh porodih. Obe pupi sta bili z menoj, prva stara 2,5 leti, druga 6 mesecev. Slikali so me, pregledali in je bilo vse ok. Pregledal pa je tudi ta večjo pupo, ta druga je še premajhna, da bi se kaj videlo. Rekel je namreč, da je skolioza dedna in se rada ponovi pri deklicah [sm=smiley6.gif], zato naj na sistematskih pregledih hčerkini osebni zdravnici posebej opozorim, naj bosta posebej pozorni na hrbtenico. Upam, da nobeni od njiju ne bo treba iti skozi to - saj veste, tisti grozen steznik, pa vaje, pa vsako leto bolnica, na koncu pa še operacija.
Bolečin po porodu v hrbtenici nimam, vse je isto kot prej. V porodni sobi sem jih opozorila na operacijo. In položaj, v katerem sem rojevala je bil čisto vodoraven. Nekako mi ni odgovarjalo, da bi mi posteljo vsaj malo dvignili, da bi morda bilo lažje pritiskat.
Pazite nase in brez strahu!

najina pikica* -> RE: Za tiste, ki ste imele skoliozo (14.11.2006 11:40:56)

gordana-3-full fajn da si začela s to temo,učitno nas je kr nekaj...jst sm bila tut operirana l.93,rodila sem pred 4 mes. no zaenkrat je vse ok,tut bolečin nimam...moram pa se naročit na pregled v valdoltro da mi tut rendgensko slikanje in dr. Pavlin potrdi da je vse bp....me pa zanima,ker si imela male s seboj,kdaj pa naj bi se oz. se lahko že poznajo nepravilnosti na hrbtenici,ker si rekla da naj bi bila tamala(stara 6mes) še premala,da bi se kej vidlo?jst imam sicer fantka,ampak bi bila rada vseeno previdna...sej veš nedaj nobenemu,da preste ves to kar smo mogle me[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

ld

Gordana-3 -> RE: Za tiste, ki ste imele skoliozo (14.11.2006 12:45:27)

sorry, ne vem, kdaj bi se naj to videlo. ta večja je imela takrat kot sem že napisala malo manj kot 2,5 let in torej bi se takrat že videlo. jaz bom na sistematskih, ki jih imamo pač opozarjala zdravnico, da ji naj bolj pregleda hrbet. v glavnem, meni so jo odkrili pred vstopom v šolo, na tistem sistematskem.

najina pikica* -> RE: Za tiste, ki ste imele skoliozo (14.11.2006 19:08:53)

meni so jo odkrili zelo pozno,šele v 4 razredu...pol so pa neki mačkali in me operirali šele v 7 raz. tako da![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]...no močno upam,da se vse to ne prenese na naše male sončke![sm=pikapoka2.gif]

Stran: [1]