spanje na trebuščku - podplati navzven (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


munip -> spanje na trebuščku - podplati navzven (13.11.2006 22:34:54)

Sej vem, da je bila pred kratkim tema o spanju na trebuščku, sam tam nisem našla odgovora oz. nasveta za moje vprašanje. Zanima me namreč, če so se kateremu od vaših dojenčkov, ki so spali na trebuščku, obrnili podplati navzven in če se to potem sčasoma popravi, ko neha spat na trebuhu, al jim tako ostane in kasneje hodijo kot račke?

Naša od. 5. tednas dalje namreč noče spati drugače kot na trebuščku (stara je 4,5 mes.). Zaspi sicer na boku, pol se mi pa po cca. 1-2 urah začne zbujat tut na pol ure. Ko jo dam na trebuh pa spi kot polh celo noč. Problem pa je v tem, da so se ji začeli podplatki na ven obračat, na kar me je danes opozorila tudi pediatrinja. Sej sem ji podlagala z zrolano pleničko, sam ta plenica ostane na mestu sam par minut, pol pa vse razbrca.

Kakšne imate izkušnje? Kakšen nasvet?

Hvala!





Alisa -> RE: spanje na trebuščku - podplati navzven (14.11.2006 9:25:41)

Jaz pa svojga nič ne devam spat na trebuščka. Zmeraj so mi rekl da ga naj devam levi, desni bok. Na trebuščku pa ni še nikoli spal. Pa je star 4. mesece. A so ti to pediatri rekl?

Vem pa da je od kolegice ki je star zdaj 6. mesecev spal na trebuščku s skrčenimi nogicami pa ni nič rekla da kaj nogice spodviha. Bom vprašala.




TONČI. -> RE: spanje na trebuščku - podplati navzven (14.11.2006 11:42:58)

Moj, kadar spi na trebuhu ima podplatke obrnene navznotri. Ali pa ima skrčene nogice. Povprašaj magari pediatrinjo, kaj je boljš. A navzven ali na vznotri.




Stran: [1]