Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Miklavž, Božiček, Dedek Mraz 14.11.2006 12:36:57
|
|
|
|
FruityTango
|
Ko sem bila otrok, je nosil le Miklavž. Nosil je ogromno daril, čez celo sobo. Nisem niti poznala Božička in Dedka Mraza, v šoli se mi je zdelo čudno, ker so govorili men je pa Božiček to prinesel, men pa Dedek Mraz to.... Nisem vedela da so trije (kot otrok) in kasneje me je bilo sram. Sedaj pa so pri nas vsi trije. Predvsem zato, da ko bo večja, da se ne bo počutila kot da je nekaj izgubila oz. kot da neke stvari ni bila deležna. Pretiravajo pa itak vsi "možje" pri nas. Sama sem sreeeeečnaaaaa ko vidim veselje in presenečenje na obrazu. Koliko zapravijo "možje" samo pri obisku v naši hiši... bom raje tiho Koliko pri babicah in dedkih pa tudi
|
|
|
|
RE: Miklavž, Božiček, Dedek Mraz 14.11.2006 14:29:53
|
|
|
|
Pilar
|
Miklavž prinese Juretu in Leji pri moževih starših, nato ima Jure rojstni dan, in že je tu Božiček..... Pri nas december kar dobro izprazni denarnico, ampak to so res tako lepi dnevi, veliko pozitivnega se dogaja, ni kaj, luštno je.
|
|
|
|
RE: Miklavž, Božiček, Dedek Mraz 14.11.2006 16:20:18
|
|
|
|
dory
|
k nam pridejo vsi trije pa se to sem jaz v eni osebi :)
|
|
|
|
RE: Miklavž, Božiček, Dedek Mraz 14.11.2006 17:57:15
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR Ker nismo verni, pac bozicu in posledicno skomercializiranemu bozicku ne posvecamo pozornosti Božiček ni "veren" oz. ni krščanski. Torej le praznujete krščanskega, če praznujete Miklavža Vem, da Bozicek ni veren .. ampak ce bi praznovali bozic, bi bila pac darila takrat, tako pa niso Miklavza so pa praznovali pri mami, ker so bili verni (kako je z bozicem, ne vem), pri ociju so bili pa komunisti Tako da bozica pac ne praznujemo, je pa tudi bozic ravno zaradi Bozicka ze hudo skomercializiran po mojem mnjenju. Skratkaaaa, meni bo fajn ze samo da bo december, da si lahko okrasim sobo. Predlani sem jo imela okraseno ze 24.11.
|
|
|
|
RE: Miklavž, Božiček, Dedek Mraz 14.11.2006 19:36:11
|
|
|
|
moder
|
Pri nas se bomo zmenili oz. sva se že, da bo nosil Miklavž sladkarije, božiček pa tudi kakšna večja darila. Ker je stara eno leto, se mi zdi, da še ne ve točno, kaj se dogaja. Pri meni doma smo praznovali samo Miklavža, ker smo bili pač verni in na vasi, kamor komunizem ni tako segel. Pri možu so praznovali dedka mraza, zaradi politične pravilnosti in ker je nekdo pač moral prinesti darila. Miklavža nočem pozabiti in tudi naše še vedno vaško okolje je tako, da je ostal tradicija in da pridnim prinese (saj nagajivim tudi). Prinesel bo sladkarije in kakšno suho sadje, zato da ne bosta oba "dobra moža" prinesla nenormalno veliko in zato da ne bo tisti pravi dobri mož (in žena) decembra bankrotiral. Božiček pa bo prinesel kakšno igračo (kot da jih nimam že dovolj za pospravljat) in kaj za obleč, pa verjetno kakšno knjigico. Malo me skrbi, ker je moja tašča čisto utrgana na razna darila in ji kar naprej kaj nosi in se mi zdi, da s tem popolnoma pretirava. Bolje bi bilo, če bi jo kakšno popoldne malo popazila. Samo to je pa že druga tema. V glavnem, prišla bosta oba. Aja, pa še dedek mraz pri meni v službi.
|
|
|
|
RE: Miklavž, Božiček, Dedek Mraz 15.11.2006 15:38:02
|
|
|
|
MojcaG
|
mi ne delamo diskriminacij Vsi so več kot dobrodošli. se podpišem! drugače pa je zame najlepši božični večer, in tudi big deal delam največ iz njega.
|
|
|
|
RE: Miklavž, Božiček, Dedek Mraz 15.11.2006 20:14:11
|
|
|
|
spacey
|
IZVIRNO SPOROČILO: eva1 sploh pa ne vem, kdaj naj bi nosil dedek mraz -itak pa ta počasi izumira, vsaj tako se mi zdi! Nič ne bo izumrl, ker vam bo Aljo prinesel, le nekaj dni prej oz. kasneje.
|
|
RE: Miklavž, Božiček, Dedek Mraz 15.11.2006 20:27:28
|
|
|
|
Maxica
|
Pri nas bo letos največ prinesel Miklavž, kakšno malenkost bosta pa verjetno tudi Božiček in Dedek Mraz pristavila.
|
|
RE: Miklavž, Božiček, Dedek Mraz 15.11.2006 22:31:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri nas pridejo vsi trije stroški.
|
|
|
|
RE: Miklavž, Božiček, Dedek Mraz 16.11.2006 6:34:12
|
|
|
|
Mojca20
|
Vsi trije
|
|
|
|
RE: Miklavž, Božiček, Dedek Mraz 16.11.2006 9:55:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Samo Božiček.Letos pa najbrž za Timija vsi trije.Pa ne doma. Miklavž in Božiček v vrtcu.Dedek mraz v mamini službi. Doma pa bo za vse ob polnoči na božični večer prišel Božiček z darili. Več kot preveč.
|
|
|
|
RE: Miklavž, Božiček, Dedek Mraz 17.11.2006 13:39:38
|
|
|
|
modrooka
|
Miklavž in pa Božiček...
|
|
RE: Miklavž, Božiček, Dedek Mraz 22.11.2006 22:44:34
|
|
|
|
bonika
|
pri nas in pri mojih dedek mraz, pri njegovih pa miklavž, tako, da se malo porazdeli, pa še ma tavelik takoj po miklavžu. božiček se mi zdi pa popolnoma skomercializiran, ko smo bli mi majhni ga nismo poznali, tud tisti ne, ki že od nekdaj praznujejo božič, jaz se spomnim samo miklavža in dedka mraza mogoče bom kdaj verjela v božička, če bom dobila v službi božičnico, v dvanajstih letih je še nisem, pa čeprav večino božičev in novih letov preživim v službi . no ja ene 4x sem pa mogoče bla doma za praznike, pa letos bom, če bo sreča
|
|
|
|
RE: Miklavž, Božiček, Dedek Mraz 25.11.2006 20:40:08
|
|
|
|
Mateja82
|
Pri nas hodita Miklavž in Božiček. Miklavž bo prinesel bolj tiste običajne mandarine, suhe fige, parkelca in šibo če bo treba pa kakšno malenkost. Izjemoma letos bo miklavž prinesel malo večje darilo, ker pač naša še ne je teh stvari in bi bilo brezvze. Božiček pa bo prinesel malo večja darilo oz, kar bo kdaj kasneje pač sama napisala v pismu ( če bo stvar seveda izvedljiva).
|
|
RE: Miklavž, Božiček, Dedek Mraz 25.11.2006 23:20:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri nas pa je tako: a) najprej pride Miklavž - prinese kakšno malenkost b) potem je slikanje z Božičkom, ki tudi nekaj prinese (ponavadi okoili 10. decembra - to imenujem predpriprave) c) potem pride Božiček - je veselo povsod (nosi veelika darila) d) potem pride v firmo (tako v mojo kot tudi v moževo Dedek Mraz) e) in za finale imamo 1. januarja RD Moja denarnica pa trpi. NEIZMERNO Ampak letos je že bilo bolje, ker sem od septmbra naprej kupovala darila. Potem pa naj omenima, da sem botra trem otrokom, od katerih imata 2 RD decembra, da imam nečaka, ki mu lahko dam samo keš, da imam kopico sodelavk, ki jih moram obdarovati, ker sem šef, da imam naenkrat za cel avtobus otrok, ki jim moram nekaj podariti, ker tudi njihovi starši podarijo Črtomiru... Pa še eno veliko familijo. Ja, pa še tašča in od moževe sestrične (najbližji sorodnik mu je, ker ima samo eno tapravo) tamala imata RD. V glavnem - za zjokat. Pa naj mi samo še kdo reče, da se decembra da šparat
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?