plenice je treba zraven prinest? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Porodnišnica

Sporočilo

babylove -> plenice je treba zraven prinest? (13.11.2006 21:40:19)

Pozdravček!

Zanima me, kakšna je praksa s pleničkami v slovenskih porodnišnicah. Ali jih (bodoča) mamica prinese s seboj ali jih zagotovi porodnišnica?

Hvala za odgovore!

Anonimen -> RE: plenice je treba zraven prinest? (13.11.2006 21:43:10)

Naj bi ti jih dali v porodnišnici.

Anonimen -> RE: plenice je treba zraven prinest? (13.11.2006 21:43:38)

Porodnišnica.

Katrin -> RE: plenice je treba zraven prinest? (13.11.2006 21:44:14)

Sama sem rodila v Ljubljani, plenice sem dobila v porodnišnici.

Srečno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

facka -> RE: plenice je treba zraven prinest? (13.11.2006 21:47:17)

Pri nas v NM jih ni treba prinest, vsaj pred 5 leti ni bilo potrebno, smo imele pa takrat še tetra, ne pampers[sm=smiley21.gif]

babylove -> RE: plenice je treba zraven prinest? (13.11.2006 21:53:06)

Katero znamko plenic pa imajo, ali ve katera?

Anonimen -> RE: plenice je treba zraven prinest? (13.11.2006 21:54:46)

ne vem....Pampers niso, če ti to kaj pove...

Kako je pa v Fr s temi rečmi?

Anonimen -> RE: plenice je treba zraven prinest? (13.11.2006 22:14:14)

V Mb porodnišnici dobiš planičke,in jih ni treba nosit s seboj.In niso Pampers.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.11.2006 22:23:06)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Blacky30 -> RE: plenice je treba zraven prinest? (13.11.2006 22:28:26)

Mi smo imeli januarja 2005 v Mb pampersko le za ponoči, čez dan pa samo iz blaga.

Babylove, kaj je na poti še eden [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] in boš rodila v slo?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

total -> RE: plenice je treba zraven prinest? (13.11.2006 22:43:38)

V NM jih imajo v porodnišnici.

eva1 -> RE: plenice je treba zraven prinest? (13.11.2006 22:46:09)

Ja v Trbovlajh smo tudi vse tam dobile-od pleničk, kremic...

Aleksandrin -> RE: plenice je treba zraven prinest? (14.11.2006 1:44:33)

V Šempetru pri NG jih moraš prinesti s seboj, če pa moraš še na pediatrijo, tam jih dobiš zastonj.

skuštrana -> RE: plenice je treba zraven prinest? (14.11.2006 6:56:40)

V Celju jih dobiš. Ko sem jaz rodila cca 2 leti nazaj so bile znamke Bambola ( mislim, da je slovenski proizvajalec, prodajajo jih pa v lekarnah).

Kako je pa pri vas, v Franciji? Me res zanima...

plenicka -> RE: plenice je treba zraven prinest? (14.11.2006 7:07:52)

V Trbovljah dobiš vse, kar potrebuješ za novorojenčka za čas, ko si v porodnišnici (hladilno mazilo, razkužilo, posodice za vodo, vatke...). Izdelovalec pleničk je Tosama in so čisto OK. Seveda pa imaš na voljo tudi tetra pleničke in previjalne, pa oblekce za dojenčke.

Mina1 -> RE: plenice je treba zraven prinest? (14.11.2006 7:44:25)

Tisto rundo, ko sem bila jaz drugič notri v LJ porodnišnici, so imeli Mercatorjeve, verjetno Lumpi, ta prvič pa neke italijanske, pa ne vem katere, vedno imajo to nekako po rundah, sklopih, vedno je nekdo drug, tako so meni rekle sestre notri.

Isto recimo velja za mleko v prahu, za tiste, ki potrebujejo dodatek ali celotni obrok.

Drugače vse dobiš notri za novorojenčka, tako kot so ti že ostale povedale.

noe -> RE: plenice je treba zraven prinest? (14.11.2006 8:13:02)

Skuštrana, a niso ble Bambino?
Jaz sem tudi rodila pred 2 letih in smo vse dobili tam, lp

babylove -> RE: plenice je treba zraven prinest? (14.11.2006 14:47:36)

Blacky, naj se ti besede pozlatijo! Čakam pa čakam pa nobene štorklje na vidiku...

V Fr (govorim za mesto, kjer živimo) dobiš vso kozmetiko s plenicami vred. No, ne dobiš, ampak je v toaletni sobi vse na razpolago. + vsak dopoldan šnelkurs kompletne nege dojenčka (kopanje, preoblačenje, čiščenje očk,...) In če želi, lahko tudi očka pride uredit novorojenčka pod strokovnim nadzorom. Mojega sem že nagnala, da ne bi bilo kasneje izgovorov v stilu: joj, ne znam, ne vem kako itd.

skuštrana -> RE: plenice je treba zraven prinest? (14.11.2006 14:55:19)

Ja, Noe..Možno.Ali pa Bambolino...No v glavnem, nekaj na B[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.11.2006 23:01:50)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: plenice je treba zraven prinest? (14.11.2006 23:22:06)

Kaj pa ea, tudi dobiš?

Me zanima, kakšen je odnos v porodnišnicah? A si ti rodila tam? Ali če mogoče veš in se ti da par besed napisat. Hvala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

frufru -> RE: plenice je treba zraven prinest? (15.11.2006 9:57:39)

V NM porodnišnici pleničke dobiš, ampak za domov naj bi imel pa dva komada svojih. Eno za zrihtat, eno za rezervo. Tako je vsaj Metka v MŠ rekla.

babylove -> RE: plenice je treba zraven prinest? (15.11.2006 13:09:14)

Lahko napišem, čeprav nerada, ker bo izpadlo kot slavospev. Vendar se ne važim, resnično je bilo tako. Rodila sem v zasebni kliniki - ampak nisem nič doplačala, vse pokriva zdravstveno zavarovanje. Z mojim ginekologom, ker nisem hotela z nekom, ki bi ga prvič videla. EA ni loterija, temveč jo zagotovo dobiš, če zanjo vprašaš. Odnos osebja je bil tako enkraten, da so mi šli na živce, ker so brez prestanka hodili spraševat in preverjat, če je vse ok. Tako da ko si zadremal, je zagotovo prišel kdo na vrata. Npr. merit temperaturo, prinest plenice, vložke, obroke, počistit sobo, prinest vodo, preverit mene, pa malega, pa če kaj rabim, pa če je vse ok, pa če mi lahko kaj pomagajo, pa pogledat če se v redu doji... V glavnem, toliko pozornosti, da te že duši. Pa mi je prišla vzet kri, ko je bil ravno mož pri meni, in se opraviči in reče, da bo prišla kasneje. In pri vsem tem je treba vedeti tudi, da smo tujci! Od bivanja v porodnišnici lahko rečem edino tole: zdaj vem, kako izgleda, če te po rokah nosijo!

zupan -> RE: plenice je treba zraven prinest? (15.11.2006 15:42:07)

in katera je ta privat porodnisnica?

MALINČICA -> RE: plenice je treba zraven prinest? (15.11.2006 18:13:31)

zupan, mislim da bo za tako nego treba it v Francijo, hehe

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>