Polna porodniška (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

temboli1 -> Polna porodniška (13.11.2006 10:45:49)

Me samo zanima kaj je to ?
Ker sem na enem forumu zasledila, da je bil odgovor, če menjaš službo, da moraš biti določen čas zaposlen tam, da sploh dobiš polno porodniško.

Kako je s tem ?

Lp

BarbaraO -> RE: Polna porodniška (13.11.2006 11:10:57)

Mislim, da če vmes nimaš nič prekinjene delovne dobe, ni razloga, da ne bi dobila polne porodniške. Pri porodniški ti vzamejo povprečje zadnjih dvanajstih mesecih - kje si jih zaslužila, jih pa konec koncev zanima le toliko, da preverijo, če so bili tudi vsi prispevki plačani. Po moje.

Rok_LM -> RE: Polna porodniška (13.11.2006 11:33:05)

Delovna doba ne vpliva na porodniško. Pravico do porodniške ima vsaka, ki ima dan pred nastopom porodniške urejeno zdravstveno zavarovanje, ne glede na to ali je v neki firmi zaposlena 10 dni ali pa 10 let.

Tudi če menjaš službo med porodniško, ti ostane ista odločba o porodniški, vendar moraš paziti, da ne pride pri tem do prekinitve delovnega razmerja. Se pravi ko en dan končaš pri starem delodajalcu, moraš takoj naslednji dan že imeti sklenjeno delovno razmerje pri novem delodajalu.

jakaracman -> RE: Polna porodniška (13.11.2006 11:48:03)

To je že, je pa višina porodniške odvisno koliko časa si zaposlen, saj gledajo 12 mesecev nazaj za povprečje.

Stran: [1]