Anonimen
|
Razmišljam, kaj naj... IZVIRNO SPOROČILO: caffee Tole je članek Gordane Sredojević iz revije Lepa in zdrava: ...katera ženska nikoli ne more uživati v materinstvu 1. Ženska, ki ne uživa že med nosečnostjo. Iskreno povedano - nič kaj pretirano nisem uživala: - pekla me je zgaga - trgalo mi je trtico - ker sem od nekdaj suha, sem se zaradi teže komaj premikala - nisem si mogla odpočiti, ker je mali gospodič non-stop brcal (pa spi, če moreš ) - z nizkim pritiskom sem ves čas gledala srebrne pikice pred sabo in se držala za glavo zaradi vrtoglavice Tista, ki uživa v tem, je mazohistka. 2. Ženska, ki med nosečnostjo in takoj po njej premišljuje o nabranih kilogramih. Seveda sem razmišljala o kilogramih. O tem, da se (po mnenju ginekologinje) premalo redim in o tem, da je zame (kot za večno suhico) to še vedno preveč. Sem zato samovšečna? Tudi prav - pa sem. 3. Ženska, ki se ji zdi, da zdaj, ko ima otroka, nima čisto nič časa zase. (nima ga za frizerja, za manikiro, pedikuro, za nakupovanje, kino in vse druge "pasje" procesije). No, tega pa res nisem nikoli rekla. K frizerju ne hodim že dolgo časa (pa ne zaradi otrok), na manikuri še v življenju nisem bila, na pedikuri tudi ne, v shopping grem pa z otrokoma. 4. Ženska, ki mora ob svojih otrocih vedno imeti videz manekenke z modne piste in na žalost otrok tako oblači tudi njih. Odvisno, kam grem. Rada sem urejena, ampak urejena po svojem okusu, ne po zapovedih iz Cosmopolitana, Elle ali kakšne podobne revije. Moja otroka pa še v življenju nista bila manekena. Sta prej za v centrifugo. 5. Ženska, ki se ne zanese na pomoč svojega moža, mame, tašče, očeta, sestre, brata, tasta. Pomoč "moža" in tašče sicer imam, a se nanjo en zanašam. Kakor ima ena RR-ovka v podpisu:"Zanesem se samo nase, pa še to ne vedno." 6. Ženska, ki se nenehno pritožuje nad utrujenostjo. Non-stop sem utrujena, ja, ampak na srečo drugih se pa ne pritožujem non-stop nad utrujenostjo. Bi se pa lahko, če bi imela kaj od tega (kaj manj utrujenosti, npr.). 7. Ženska, ki ji je vsako odpovedovanje lastnim užitkom na račun otroka nekaj najhujšega, kar se ji je v življenju lahko zgodilo. Jaz bi sama zase lahko omenila cigarete in seks. Temu dvojemu se zaradi otrok nisem odpovedala. Tisto, čemur sem pa sem, sem se pa prostovoljno, torej ni nobenih muk. 8. Ženska, ki ne želi "špilati" klovna svojemu novorojenčku. Kako pa to narediš? 9. Ženska, ki ne preverja vsaj trikrat na noč, če njen otrok diha, če je z njim vse v redu, če ga zebe, če mu je vroče.... Tukaj se pa podpišem pod Marogico. Se opravičujem, ampak - SPIM. In otrok tudi. A zdaj ga naj grem pa budit? 10. Ženske, ki že med nosečnostjo hujšajo (pa ne po zdravnikovih navodilih). Nikoli nisem hujšala (ne med nosečnostjo ne na splošno). Poskušam se zrediti, pa tudi po sveh nosečnostih nisem dobila niti kilograma gor. Pravijo, da gre v tretje rado. 11. Ženske, ki se podvržejo lepotni operaciji med nosečnostjo ali takoj po porodu. Med nosečnostjo res ne, ampak po njej... zakaj pa ne? Je pa tudi odvisno, seveda, o lepotni operaciji ČESA govorimo. Jaz jo imam bv planu že nekaj časa in bi šla takoj po porodu (takorekoč), ampak me finance bašejo. Tako, da bom šla takrat, ko bo kaj v denarnici (pa porod gor ali dol).
|