beruška -> RE: Avgustovke (25.1.2007 11:38:07)
|
Zivjo punce, sem nova . Nisem prej nic pisala, ker sploh ne vem, kdaj imam PDP, cisto razlicno so mi ga izracunali razlicni zdravniki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] G pravi 3.8, na nuhalni pravijo 20.7 (glede na m), po uz na nuhalni zna biti pa 27.7.2007. Jaz pa kar mislim, da bo zacetek avgusta, pustimo se presenetiti. Imam pa eno vprasanje za vas, zanima me namrec, ce j katera izmed vas ze na bolniski in bo na bolniski ostala do nastopa porodniske? Smo namrec v isti situaciji glede izrabe letnega dopusta. Lanski razumem, da mi bo propadel, ker ga zaradi bolniske ne bom mogla koristiti do konca junija 2007, kaj pa letosnji? To temo sem ze objavila na forumu Partnerstvo, pa bi hitro rada kak odgovor, zato se obracam se na vas, ki ste v isti situaciji. To sem napisala , preberite, zelo vam bom hvalezna za odgovore [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Zivjo, zanima me, katera je ze imela podoben primer in kako ste ga z delodajalcem resile. Zaposlena sem za nedolocen cas. Zaradi rizicne nosecnosti bom do nastopa porodniske na bolniskem stalezu (v letosnjem letu tako ne bom nic delala, ker sem ze zdaj na bolniski). Porodniska mi nastopi z mesecem junijem, saj imam PDP nekje konca julija. Imam se nekaj dni lanskega dopusta in cel letosnji dopust. Lanskega naj bi porabila do konca junija 2007, zato predvidevam, da mi bo zaradi bolniske propadel. Kaj pa se zgodi z mojim letosnjim dopustom? Imam pravico letosnji dopust prenesti na obdobje po porodniski, na naslednje leto (odstejem seveda 10 dni, ki naj bi jih delavec porabil skupaj v tekocem letu)? Problem je v tem, da mi porodniska potece konec julija oz. zacetek avgusta 2008, letosnji dopust, ce mi ga delodajalec prenese na naslednje leto, pa bi morala porabiti do konca junija 2008, ko bom se zmeraj na porodniskem dopustu. Kaj v tem primeru? Je v primeru porodniske cas porabe dopusta kaj podaljsan ali mi zato propade poleg lanksega tudi celoten letosnji dopust? Ste vse mamice, ki ste rodile poleti imele problem z izbrisanim dopustom? Vem za moznost prekinitve bolniskega staleza in koriscenja dopusta do nastopa porodniske, vendar dvomim, da bi delodajalec na to pristal, ker verjetno delodajalcu potem ne pripada dodaten strokoven delavec, pa se stane jih, bolniska pa ne. Zanima me samo za primer, ce ostanem na bolniski in nastopim s porodnisko v mesecu juniju 2007 in jo zakljucim po juniju 2008. Najlepsa hvala za vaso pomoc in nasvete. Uzivajte v snezinkah, dokler jih imamo :-)
|
|
|
|