Jumpy -> RE: Avgustovke (13.1.2007 0:54:51)
|
Orleanska, žal mi je, da se ti je to zgodilo, za srečo ti pošiljam en kup [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif] [sm=pikapoka2.gif]. Srečno, pa drži se! Sisy, vem kako se počutiš! Sama sem bila v podobni situaciji pred tremi leti, le da sem takrat napredovala na delovnem mestu. Ker sem ob ponudbi napredovanja že vedela, da sem noseča in ker sem vedela, da je to delovno mesto zelo odgovorno, sem se odločila, da jim za nosečnost povem pred podpisom pogodbe. Seveda si takrat ni nihče upal reči: "Če je to tako, potem pogodbe ne dobiš!", zato sem pogodbo vseeno dobila. In sem garala celo noselčnost brez enega dne bolniške, brez enega dne dopusta,... Samo iz hvaležnosti, ker sem delovno mesto vseeno dobila. No, pa jim to očitno ni bilo dovolj in sem po končani porodniški končala na nižjem delovnem mestu, z novim aneksom (pogodbo sem vseskozi imela za nedoločen čas) in dobivam tudi precej nižjo plačo kot takrat, pa čeprav je vse to kar so storili protizakonito. Pa sem bila tiho in sem pogodbo podpisala, saj sem se bala za službo. In sem do danes ostala tiho, hvaležna, da službo sploh imam.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Zato mi je še danes žal, da nisem takrat bila na bolniški celo nosečnost (k.... gleda plačo in porodniško), saj sem verjetno zaradi stresa rodila prekmalu, pa še otroček je bil premajhen in prelahek za svojo starost. Danes je bolan, zbolel je pri dveh letih, bolezen je prinesel na svet in nihče mi ne more zagotoviti, da vzrok bolezni ne more biti stres v službi. Zato kar v bolniško in ne oziraj se na delodajalce, vse slabo se jim bo nekoč povrnilo. Glede porodniške pa mislim, da je tako, da se obračuna povprečje zadnjih 12 bruto prejemkov (sem spadajo tako plače kot bolniške). In tako ti bolniška, žal zniža osnovo za porodniško. Lep pozdrav!
|
|
|
|