Anonimen -> RE: Avgustovke (22.7.2007 20:13:46)
|
Ašun, ja za tebe sem tudi dobila pleničke. Jutri bom poslala. Bom nafehtala mojega, da prinese kuverte, da ne bom še to kupovala. Lenča 78. Jaz tudi nimam jajc za EA, ker mi je nazadje zdravnik preluknjal pljuča, ko mi je z iglami šaril po hrbtu in me celo zmrazi, če samo pomislim, da bi mi spet nekdo tam šaril. KAj naj ti še povem. Meni so rekli, da ni nobenih stranskih učinkov na otročka, ker se takoj razgradi in da ne prehaja v posteljico, da nisi zadet, kot bi nekateri mislili. Edino zadnja dva popadka si ne smeš dati doze, ker moraš čutiti popadek in sodelovati. Če po pravici povem, ko sem 1. rodila in mi je dr. rekel, zdaj pa bo, ti povem, da mi je bila bolečina zadnja briga. Do tja priti pa je cel hudič bil vsaj zame. Zato sem se tudi odločila za to Ultivo. NAmreč PCA oz Ultiva povzroči, da rodiš maksimalno v 2 urah, ker vpliva na odpiranje, kar pri EA ni in morajo točno vedeti kdaj ti jo dajo, pa tudi odpiranje traja kolikor pač traja od vsake posameznice različno. Meni je zelo važno, da se čimprej odprem, ker se namreč zelo težko odpiram, ker sem celo življenje športnica in imam močne vezi. Pri 1. sem se lahko max 7 cm odprla - torej, da bo čimprej vsega konec, da me ne bodo pajsali in da ne bo takšnih bolečin kot sem jih imela prvič. Potem celi čas bosta zraven željeni ginekolog in anesteziologinja, kar me zelo pomirja v primeru, če gre kaj narobe. Ja za PCA sem dogovorjena in sem se odločila tudi za načrtovan porod (zaradi mojih močnih alergij na zdravila). Vsake toliko časa moram iti na kontrolo, ctg, da vidijo kako daleč sem in potem, ko bo čas bomo porod sprožili. Drugače pa četudi nisi dogovorjen za načrtovan porod, ko pač dobiš popadke, pokažeš takoj babici papir, kjer piše da si zmenjen za PCA in bo ona poklicala anesteziologa. Če se z določenim zmeniš tistega, če ne pa pač tistega, ki je na razpolago. Komu odsvetujejo ne vem. V glavnem glede na to, da imam alergijo na vse spazmolitike (sredstva proti krčem) in ogromno analgetikom, jo jaz lahko dobim. Anesteziologinja mi ni nič povedala. To je namreč močan anlagetik, ki prime v parih sekundah in ko je popadek mimo tudi popusti. Torej reakcije ali stranski učinki so verjetno podobni, kot če bi vzela drug analgetik. O tem ne bi, ker ne vem točno. Kaj več bom pa lahko povedala čez par dni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|