pinki3 -> RE: Izpis iz vrtca - da ali ne (13.11.2006 10:38:08)
|
Mi smo ga dali v vrtec pri 15 mesecih. Najprej je bilo kar ok, septembra in oktobra tu pa tam malo nosek in malo vrocine. Novembra je dobil visoko vrocino, ki smo mu jo komaj zbijali in je pristal na antibioktikih. Komaj je sel nazaj v vrtec, se mu je ponovilo in je dobil vrocinski krc (katastrofa!). Nasa pediatrinja je pri tem ves cas vztrajala, dao trok pred 3. letom nima kaj iskati v rtcu, ampak jaz sem vztrajala, da ga nimam kam dati. Potem je bil od 12. decembra do 10. januarja ves cas v vrtcu (s tem, da je zadnji teden kasljal). Nato pa: rota virus, bakterija z antibioktiki, bronhiolitis (vse v 3 tednih). Konec januarja smo pristali v bolnici, 7 dni na kisiku!!! V bolnici so nam rekli, da ga moramo za dva meseca vzeti ven iz vrtca. In da v tem casu ne sme stakniti cisto nicesar (tudi navadnega prehlada ne), ker semu takoj lahko ponovi bronhiolitis in mora nazaj v bolnico. Aprila, ko je kao konec najhujsih bolezni, je sel spet v vrtec in po 3 dneh pristal v bolnici s pljucnico. Po tem smo ga izpisali. To je bilo pred 2 letoma. Takrat so nam povedali, da se do 3. leta pljuca se razvijajo in da so bolezni po 3. letu, tudi ce jih ni nujno manj, bistveno lazje. To velja vsaj za vse bolezni povezane z dihali in za vrocinske krce, verjetno pa se za marsikaj drugega. Letos je sel spet v vrtec in upamo, da bo bolje. Jaz bi ga vzela ven vsaj do spomladi oz. minimalno do 2. leta starosti.
|
|
|
|