BarbikaB -> RE: kako se nauči piti 6 mesečnika (10.11.2006 21:28:14)
|
Naša je stara 6 mesecev in pol in je bila tudi polno dojena. Tudi v najhujši vročini (35 stopinj) ni hotela dodatne tekočine. Kake tri tedne uvajamo gosto hrano, zato sem ji začela bolj pogosto ponujati nesladkani otroški čaj (Lumpi). Poskušali smo z žlićko in ji je ponavadi bil zanimivo v usta spraviti kak tri žličke, nato pa ne več. Najprej smo kupili Aventov magični lonček, pa ga je samo grizla, nato pa smo kupili še Nuk-ov lonček (ima tudi ustnik, a ni na njem nič magičnega, še zmeraj kaplja). No, in par dni nazaj je imela reakcijo na cepljenje in nekaj vročine in je iz tega lončka spila ful čaja (v celem dnevu kakih 80 ml, kar je za njo neverjetna količina). Naslednji dan pa sem ugotovila, da zna piti tudi iz magičnega lončka, če le hoče. In smo ugotovili, da tamala preprosto ni žejna. Tudi pediatrinja je rekla, da je ni treba nič posebej siliti, če noče piti - saj je tudi v sadju tekočina, seveda se pa še zmeraj kar precej dojimo in ji to (zgleda) zadostuje. Ji pa vseeno zjutraj nalijem čaja v njen lonček in občasnno ponudim. Ponavadi naredi en sam požirek, ampak tudi to je nekaj, mar ne? Ima pa veliko veselje poskušati piti iz roba kozarčka, ampak pri tem več zlijemo mimo kot v usta, zato tega še ne prakticiramo.... Aja, vmes sem poskušala tudi s sladkimi sokovi pa ni bilo nič boljše (stvar torej ni v izbiri pijače)....
|
|
|
|