tiščanje v trebuhu (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

ancka1 -> tiščanje v trebuhu (10.11.2006 13:04:05)

Živjo dekleta!
Včeraj se mi je proti večeru zgodilo, da sem imela res "napet" občutek v trebuhu. Sem malo čez 15T in imam že kar nekaj trebuščka. Ne znam dobo opisat občutka, tako nekako, kot bi me nekaj vezalo čez trebuh. Tudi danes imam še malo tak občutek "napetosti". Ali je to razlog za preplah, ali je možno, da je to od hrane (teža). Lepo bi prosila za kak komentar, nasvet.

Hvala in pozdravček!

TONČI. -> RE: tiščanje v trebuhu (10.11.2006 13:06:13)

Ali je to razlog za preplah, ali je možno, da je to od hrane (teža).

Po moje je to. V nosečnosti se prebava malce spremeni. Težek trebuh je kar velikokrat.

LuLu -> RE: tiščanje v trebuhu (10.11.2006 13:18:58)

Ojla, to kar si opisala, je mogoče otrdevanje trebuha. Pod tem izrazom lahko najdeš na RR - nosečnost kar nekaj tem, debat. Če je otrdevanje, je normalno, dokler se ti pojavlja vsake toliko in hitro, brez bolečin spusti. Vsaj toliko sem jaz ugotovila o tem, ko sem se pozanimala. Meni tudi, vsaj enkrat na dan zategne trebuh, me ne skrbi več...
Čao

petraz -> RE: tiščanje v trebuhu (10.11.2006 14:38:04)

Mislim, da je od hrane.... ponavadi se to dogaja zvečer, ker se čez dan lepo najemo (mogoče kdaj tudi preveč)... Brez panike.... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Naja30 -> RE: tiščanje v trebuhu (10.11.2006 22:33:08)

Sigurno je od hrane, napeta si. Tudi meni se je to dogajalo do enega 6m.

najina pikica* -> RE: tiščanje v trebuhu (11.11.2006 0:13:07)

se strinjam z lulu,da je to znak otrdevanje bušija...

Anonimen -> RE: tiščanje v trebuhu (11.11.2006 9:20:44)

Za otrdevanje trebuha ne gre, če pišeš da si šele v 15. tednu. Braxton - Hicksovi popadki, ki to povzročajo se začnejo šele okrog 20. tedna.
Ne gre za razlog za preplah. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ancka1 -> RE: tiščanje v trebuhu (11.11.2006 9:24:24)

Punce, da sem si zagotovila miren vikend, sem včeraj odšla do svojega G. Vse je sicer ok, dobila sem pa tablete Buscopan proti krčem.
Hvala za pomoč.

Lp

Stran: [1]