|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje !?!?!?!?!
10.11.2006 10:03:32   
sonchica
moj 6 mesečnik je postal nemogoč user posted image jaz več nevem na kak način ga naj uspavamuser posted image probala sem vse možnosti pa negre in negre.... podnevi spi max 2x po pau ure še to včasih ne ker ga duže uspavam kot potem spi user posted image user posted image user posted image nato pa je ob 18 že tak tečen da ga hitro umijem in se nahrani in že spi ....( no en čas je spau celo noč včasih se je zbudo 1x in je blo super ),sedaj pa groza zaspi ob 18 se zbodi ob 1h zjutraj začne jokat , ga grem pogledat in on fajn kravico pase user posted image ga obrnem nazaj na hrbet in se trudim da zaspi nazaj....user posted image sem že čist brez moči več nevem kaj naj.... upam da boo kaj bojše nekoč ....user posted image

_____________________________


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje !?!?!?!?!
10.11.2006 10:04:18   
sonchica
duže = dalj časa :P user posted image

_____________________________



(odgovor članu sonchica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spanje !?!?!?!?!
10.11.2006 10:07:23   
rainbow
No, no, saj ni tako hudo. Če je tvoj nemogoč, potem je bila moja ultra nemogočauser posted image . pa se vse preživi. Če ti spi od šestih do eni zjutraj, po moje super. Res pa da malo hitro zaspi, ne moreš pa pričakovat, da bo spal do jutra.

kako pa se uspava?? oziroma kako ga potem ponoči uspavaš in kako dolgo še potem spi??

Morda se potrudit, da ti bo čez dan malo več spal; vsaj enkrat po kako uro, da potem vsaj do sedmih zvečer zdrži.

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu sonchica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spanje !?!?!?!?!
10.11.2006 10:16:33   
lukec
Tudi meni se to ne zdi tako grozno, je pa res, da zna izčrpati, ker ni pravega spanja. Naš user posted image je cele noči spal že kot majhen dojenček, potem pa se je kmalu po enem letu odločil, da je ponoči treba piti in se je vsako noč tudi po trikrat drl:"Piu, piu, piu...", tko, da se mi je res že mešalo. Potem pa kar naenkrat, kot bi odrezal blažen mir. Januarja bo star dve leti pa še vseeno nisem prepričana, da smo z vstajanjem ponoči čisto zaključili.

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spanje 6 mesečnika
10.11.2006 10:21:53   
Katrin
Kolikor sem jaz uspela razbrati iz tvojega posta, je vse normalno user posted image  Popolnoma normalno je, da se 6 mesečni otroček še vedno zbuja ponoči. Nič nisi napisala, ali potem zaspi nazaj ali ostane buden?

Pri nas je bila situacija podobna. Naša user posted image  je spala čez dan 2x po 20 min (maximalno), potem pa je zvečer zaspala okoli 18 ali 19 ure in vlekla tja do 7-8 zjutraj user posted image  Včasih se je vmes zbudila, a ob dojenju (6 mesecev sva se polno dojili) takoj nazaj zaspala.

Srečno user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: spanje !?!?!?!?!
10.11.2006 10:25:52   
triša
Pri nas je bilo isto. Pa smo se nekako spravili k sebi, in sicer tako da smo določili ritem. Kajti otrok ga potrebuje, ob točno določenih urah (ugotovili smo ji glede na njene potrebe ), jo dam vsak dan spat. Zdaj se je že tako navadila (po enem mescu), da že sam mane učke ob uri ko je treba iti spat.
Zvečer jo skopam točno ob 19, do 19.45 se naje, se crklamo še petnajst minut najkasneje ob 20.00 jo dam v posteljico, pokrijem dam lubčka in grem ,da zaspi sama (sicer moram priti ene parkrat nazaj da ji dam dudo v usta ampak zaspi pa sama). Ponoči je kokr kdaj. Zjutraj pa vstanemo točno ob sedmih, potem gre spat spet ob 9.30 in ob 13.30. Čez dan spi v enem kosu največ uro in pol.
Za otroka je ritem fur pomemben, kakor potem ko so malo večji dnevna rutina. Za njih se mora vse dogajati ob približno istih urah, če to uro zamudiš se podre in potem imaš jok sitnarjenje in.... Mi gledamo da ima mala zadovoljene fizične in čustvene potrebe pa je ok. Lahko rečem, da je ful "pridna "( pridna- kakšen butast izraz) in skoraj nikoli ne joka.
Aja, pa še to naša bo kmalu 6 mesecev.
Bodi pozorna na otrokove potrebe, prilagajaj se jim pa bo vse super, boš vidla.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spanje !?!?!?!?!
10.11.2006 10:43:10   
til
A ko se zbudi potem je? Če je tko se zbudi verjetno ker je lačen glede na to da okrog šestih nazadnje je. Mogoče bi morala probati ko greš ti spat da mu uvališ še en obrok. Mi sicer teh problemov nismo mel (zaenkrat) ampak ko je bil star okrog šest mesecev sem ga nazadnje nahranila ob 20 ih nato pa ko sem šla spat 23ih približno sem ga kar iz postelje vzela in mu dala še mal za jesti midva sva bila takrat že na flaški in je potegnu pol do zjutri. Pri šestih mesecih se mi je zbuju enkrat na noč okrog 2 . Pravijo da majhne otroke zbudi želodček ki se oglaša. Tako mu ga pa predno greš ti spat napolniš in mogoče ti bo potem potegnil spanje. Po moje je vredno poiskusiti! 

_____________________________

NE JE NAJPOGOSTEJŠA BESEDA MOJEGA SINA :-(

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: spanje !?!?!?!?!
10.11.2006 10:45:55   
til
Mogoče še tole.Kaj pa če bi probala ga mal bolj zamotit da ne bi šel že ob 18 spat. Men osebno se zdi to mal prehmal. Vsaj za eno uro.

_____________________________

NE JE NAJPOGOSTEJŠA BESEDA MOJEGA SINA :-(

(odgovor članu til)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: spanje !?!?!?!?!
10.11.2006 11:27:30   
sonchica
saj negre vedno spat ob 18 se zgodi da zaspimo tud ob 19 ,20 .... ja ko se zbudi ponoči včasih je in potem nazaj zaspi ,včasih pa neje in se zabava in potem se zmantra in za eno dve uri zaspi .... moram pa poudarit da mi zvečer ne zaspimo nikol brez fena .... pri nas fen laufa že 5 mescev .... in to samo pri zvečernem uspavanju

p.š. včasih te rees tak izčrpa da bi se najrajši zaprla v neko sobo in kričala na ves glas user posted image ne res včasih je res hudo .... če prav meni kolegice pravijo da so njihovi hujši se men res včasih zdi da je moj najbol poreden....

triša prinas je tudi en čas tako lepo šlo sedaj naenkrat pa se je vse porušlo in sedaj se moram spet potrudim da  mojega bejbija nekak nazaj navadim na ta ritem !

til bom poskusila tvojo varianto !!!!!!

rainbow  ja to tud mene moja mama pravi joj hčerka moja tisi še bla hujša 100x hujša user posted image


HVALA vam punce res ste zlate !user posted image
user posted image





_____________________________



(odgovor članu til)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: spanje !?!?!?!?!
10.11.2006 11:55:17   
Dja
Tudi pri nas je podobno, da sem že obupana. Ponoči okrog enih na gre naš 5-mesečnik na trebušček in potem raziskuje, potem se začne jokat, se nahraniva, potem pa noče nazaj v svojo posteljico. Skratka, edina verjetnost, da vsaj malo trdneje zaspi, je, da spi pri meni. Ves čas maha in me prasklja z nohtki in vleče za lase. user posted image
Povejte mi samo, kaj naj storim s sabo čez dan, ker sem ubita. Hodim kot zombi naokrog in bi proti večeru najraje padla, pa moram do večera še počakat.
Kako si pomagate? Kava?

(odgovor članu sonchica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: spanje !?!?!?!?!
10.11.2006 12:24:35   
lukec
Jaz bi rada dodala samo še tole. Popolnoma te razumem, da si utrujena, izčrpana in da se ti zdi, da temu ne bo nikoli konca. Pa bo!! Slej ko prej. Pač so stvari, ki jih moramo mamice (in očki) zdržati. Če se zdaj po dveh letih spominjam moje utrujenosti in včasih izčrpanosti, ko sem mislila, da bo tako zavedno, se mi zdi, da je vse skupaj trajalo tako kratko, čeprav se je takrat zdelo, da se vleče v nedogled. Glavo pokonci in misli na vse čarobne trenutke s tvojim user posted image , ki te še čakajo.

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Dja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: spanje !?!?!?!?!
10.11.2006 12:41:03   
sonchica
Dja spijem kavo na litre pa nepomagauser posted image ,hodim kot zombi isto kot ti user posted image počakati do večera? fora je glih v tem da me potem do večera ko mali zaspi že mine do spanja in nemorem nikakor zaspat....user posted image in imam še eno hudo slabo nelepo negativno lastnost preveč sem panična.... in mi to zbija energijo dol tak da res sem že total obupana !mam pa srečo da ko je moj v službi mi mama in tašča pomagata ,ker drugače bi še večji zombi bila kot sem že user posted image SAJ bo bojše :P stem se moremo tolažituser posted image user posted image

_____________________________



(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: spanje !?!?!?!?!
10.11.2006 12:47:46   
Anonimen
Sonchica jas te zelo razumem. Imam tri fante. Prvi mi je zamenjal dan za noč. Drugi je imel tako hude krče, da sva ga  oba nosila po cele noči. Najmlajši je star 8 mesecev pa se mi še vedno včasih zbudi ponoči. Verjamem in vem, da je včasih nevzdržno. Vendar tako je.Sploh pa je znano, da imajo fantki bolj krče, kot punčke. Moj gre tudi ob 18 h spat in če nima krčev spi do 6 h ali 7 h zjutraj, pa podnevi tudi zaspi.

(odgovor članu lukec)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: spanje !?!?!?!?!
10.11.2006 20:32:47   
pikicaa
Moja je neštetokrat hujša. Spimo skupaj samo od 5-30 minut. In to cele noči že skoraj dva meseca. V dobrih dnevih spravimo skupaj sedem ur spanja v štiriindvajsetih urahuser posted image . Potem pa si predstavljajte kakšen zombi sem jaz. Ponoči jo potolaži samo dojenje.

_____________________________

4.6.2006 je prišla na svet najina največja sreča z imenom Maja
18.1.2008 smo dobili še sončico Klaro.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: spanje !?!?!?!?!
19.11.2006 0:21:14   
soundb
pa sem jaz mislila da imamo katastrofo, ker na vsake 2 uri jemo ( punčka je stara 2 meseca ); sedaj smo ugotovili, da jo moramo okrog 9.00 zvečer skopat in nahranit, tako zaspi okrog 22.00 in spi do 4 zjutraj, potem spet je in spi naprej do 7.00 ure

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: spanje !?!?!?!?!
20.11.2006 7:45:26   
Ezi
Tudi naš tamau je obupen! Današnja noč je bila grooozna ... sicer on zdele spi, jaz pa seveda ... kava ...
Le s tem se tolažim, da se mi je brezveze po trepalnicah  metat in sekirat, izkoristit moram vsako minuto noči, da zatisnem oči in da še malo potrpim. Preveč se mu dogaja, da bi ponoči spal in tudi, priznam, moja krivda, ne zna sam zaspati. Ne gre brez mojih dveh pomagačic. Tudi pri starejšem je bilo tako, pa je potem kar naenkrat začel spati. Sicer šele, ko je shodil, ampak je spal celo noč, kot bi odrezal. Res se nadejam tega tudi pri Roku, čeprav nikoli ne veš ... In malo računam tudi na to, da se bo maljši zgledoval po starejšem. Sem naivna?!? Optimist sem zihr!

(odgovor članu soundb)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?