pelin -> RE: Razsaja ATIPIČNA PLJUČNICA!! (6.11.2010 16:31:52)
|
Sama sem imela virusno pljučnico pred kakšnimi tremi leti in lahko rečem, da tega nekako ne moreš kar tako skozi dat oz. kar tako "baj de uej" prehodit...ne spomnem se, da bi bila kdaj tako bolna, pa vse mogoče pokasiram v vrtcu....dobesedno me je položilo čez noč, zjutraj nisem mogla vstat, v prsih mi je škripalo in piskalo kot stoletna stara vrata,vročine nobene , oslabelost in počutje pa takšna, da me je moj dobesedno odnesel k zdravniku . Tam so ugotovili, da je pljučnica in to virusna, ter me poslali domov seveda brez antibiotikov...Po njihovih besedah je ta vrsta pljučnice težja zato, ker se telo samo brez konkretnih zdravil bori , da pride k sebi...Skratka ob čajčkih, vitaminčkih...počivanju...sem prišla nekoliko k sebi po kakšnih desetih dneh...vendar pa je trajalo več kot en mesec, da sem bila pribljižno vredu ...Sine je imel lažjo obliko dvakrat v enem letu in obakrat so šele po tretjem obisku pri pediatru ugotovili za kaj gre...Bila je res blažja od moje, vendar ne moreš verjeti, kaj bolezen naredi iz sicer živahnega otročka. Drugače je bil kot kakšen mini tornado v našem stanovanju, takrat pa je revež poležaval cele dneve in pestoval svojo flaško...Ne, zadeva ni nova, je pa neverjetno pozno diagnosticirajo, ker imajo zgleda vsi (očitno tudi marsikateri pediater) v glavi, da pljučnice brez vročine ni...
|
|
|
|