Majhne bež žuželkice v spalnici (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

Minerva -> Majhne bež žuželkice v spalnici (9.11.2006 12:37:58)

Imam resen problem in upam, da mi bo kdo lahko pomagal!

V spalnici sem na stenah in pohištvu opazila izredno majhne žuželke. Velike so nekako toliko kot kristal sladkorja približno, toliko da se še vidijo s prostim očesom. Žuželk ni veliko, ampak vseeno so! Najprej sem jih opazila na pohištvu, ker imam črno pohištvo, potem še po stenah. So nekako bež (svetle) barve. Težko jih opišem kakšne so, glede na to, da so izredno majhne. Prej sem brala temo o srebrnih ribicah in predvidevam, da ribice niso, ker se mi zdi, da nimajo tistih tipalk.

Seveda me izredno motijo in ne vem kaj naj naredim, da se jih znebim.

PROSIM POMAGAJTE! Vesela bom kateregakoli nasveta in izkušnje!

Olivija -> RE: Majhne bež žuželkice v spalnici (9.11.2006 14:37:41)

Živjo,

modva sva imela take žuželkice, ko sva imela plesen na stenah. Zdaj sva plesen odpravila in tudi teh žival ni več. Nisem pa čisto sigurna, če je to ista zadeva.

LP

Minerva -> RE: Majhne bež žuželkice v spalnici (9.11.2006 15:38:02)

Bi bilo možno, da je kakšna povezava med plesnijo in žuželkami, ker sva tudi midva imela probleme z vlago in plesnijo v spalnici. Na pohištvu se je nabirala plesen in v prostoru je bila povečana vlažnost. Nabavila sva razsušilec zraka in sedaj se situacija normalizira, plesni ni več. Upam, da se bom tudi žuželk znebila.

Kako sta se pa vidva znebila plesni?

ninocka -> RE: Majhne bež žuželkice v spalnici (9.11.2006 18:31:01)

Midva jih mava tudi. Jst jih nonstop pobijam, ker ne vem kaj naj nardim. Moj jih pa sploh ne opazi in pravi, da se mi blede in da kr nekaj vidim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

A da so povezane z vecjo vlaznostjo in plesnijo - dobr da vem... bomo probali zdaj kaj ukrepat, ce bo slo.

eya -> RE: Majhne bež žuželkice v spalnici (9.11.2006 22:31:27)

Ne vem sicer, kaj bi to bilo, a srebrne ribice sigurno niso, ker so precej večje od teh, ki jih opisuješ. Mogoče so kakšne pršice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Olivija -> RE: Majhne bež žuželkice v spalnici (10.11.2006 13:45:55)

sem takrat iskala na internetu kakšno povezavo in sem našla samo en članek na to temo (točno se pa ne spomnim), po moje sem tudi tukaj spraševala, pa nisem dobila odgovora.

Pri nama je tako, lani nama je septembra na veliko izbruhnila plesen in žuželke (po celih stenah) in sva potem imela akcijo z varikino in drugimi zadevami proti plesni, potem sva pa še vse prebelila. Otroke sem pa ta čas spravila k našim.
Zdaj imamo sušilca in zračimo vsak dan (nujno), tako da sva plesen omejila in tudi žuželke so zginile (trkam).

Srečno!

Minerva -> RE: Majhne bež žuželkice v spalnici (10.11.2006 15:10:43)

Super, hvala, se zahvaljujem za vse odgovore.

Tudi pri nas sedaj sušilec laufa cele dni, tako, da upam, da bodo tudi "bibe" izginile, ker me resnično nevrirajo. Že na splošno sem "alergična" na vso golazne, da pa jih imam v spalnici, je pa sploh panika.

Lep dan in prijeten dan želim!

Stran: [1]