|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Temenca
9.11.2006 11:09:52   
bebi
Pozdravljene!

Mi imamo probleme s temenci. Naš pikec je star malo več kot 3 mesece. Že en mesec ga kopamo skoraj vsak dan ravno zaradi temenc, pa ni efekta. Zdaj se je začel še praskat po glavici, pa se mi zdi, da moram kaj ukrenit. Umivamo ga s šamponom Nivea Baby Shampoo&Bad, pred kopanjem pa ga namažem z mandljevim oljem. Kaj mi svetujete, ali obstaja kakšno olje, krema prav za temenca?

_____________________________

2006
2008
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Temenca
9.11.2006 11:15:11   
Katrin
Z oljem namaži glavico po kopanju, nato mu daj bombažno kapico. Ko se lasišče zmehča, pa glavico razčešeš z nežnim glavnikom in na ta način odstraniš temenca. Postopek moraš večkrat ponoviti.

Srečno user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu bebi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Temenca
9.11.2006 11:31:12   
Baucka
Mi smo z oljem mazali in ni pomagalo. Pazljivo z glavnikom, ker kaj hitro raniš. Poskusi s Bepanten kremo namazat in natos krpico s krožnimi gimi nežno zmasirat.

Mi jih nismo nikakor uspeli odstranit, ker Ema ni prenašala mila (kar se je pokazalo s temenci in suho kožo) in smo preklopli na Linola fett in od takrat je vredu. Pa čim manj mila in šampone uporabljaj, enkrat tedensko je milo dovolj (razen rito in roke vsak dan operem z milom).

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Temenca
9.11.2006 12:14:03   
najina pikica*
jst sm problem temenc rešila tako da sem ga po lasišču cca pol ure pred kopanjem namazala z nivea oljem,med kopanjem mu glavico umila oz zdrgnila z namiljeno rokavičko in sprala z vodo.lasišče počesala z glavinkom za temenca.
sicer drži,da nismo nikoli imeli nevem kake probleme z temenci.....
samo če si z oljem že probala...user posted image ..nevem,kaj če bi se posvetovala s pediatrinjouser posted image

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Temenca
9.11.2006 12:18:30   
Anonimen
kremica za temenca od mustele, se dobi v lekarni. zagotovo pomaga, preverjeno user posted image

(odgovor članu bebi)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Temenca
9.11.2006 12:41:13   
asso
Nam je najbolj pomagalo to, da sem eno do pol ure pred kopanjem lasišče namazala z navadno ognjičevo kremo od Bubhna, pred kopanjem skrtačla in umila. Tako smo se mi rešili temenc. Tudi za temenca, ki so se pojavila na obrvih je pomagalo to, da sem samo mazala z navedeno kremo.
Če so temenca milejša tudi samo tanko mazanje brez umivanja je pomagalo.

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Temenca
9.11.2006 14:17:01   
petraz
Jaz sem našemu kako uro pred kopanjem namazala z mandljevim oljem ali kakim drugim glavo, potem sem mu jo pa po kopanju še skrtačila in je pomagalo. Če ne bo pomagalo, pa namaži glavo čez noč, gor daj bombažno kapico in zjutraj speri. to pa bo pomagalo. Drugače pa ti pediater predpiše še nekaj za temenca, dobiš v lekarni.... ne vem pa kaj... user posted image

(odgovor članu bebi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Temenca
9.11.2006 16:14:58   
ElaM
Jaz sem ji pol ure pred kopanjem namazala lasišče z oljem, kateremu je dodana salicilna kislina, kupljenim v lekarni. 2x smo postopek ponovili in temenc ni več.user posted image

_____________________________

:)

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Temenca
9.11.2006 16:34:10   
maliva
Živjo! Midva pa najinega user posted image  še nikol nisva umila z nobenim milom, pa je 10,5 mesecev star. Vsak dan ga skopava v vodi, ki ji dodava lekarnisko olivno olje. Razen rokic - umivamo z milom večkrat dnevno...
Ko je bil majhen, sva mu pa vsak dan pri jutranji negi lasišče namazala z mandljevim oljem in nic spirala. Ko se mu je lasišče začelo mal luščit, sem počesala in namazala z oljem.
Svetovala bi ti, da milo in šampone čist črtaš pri takšni mali žabici, ker kožo samo še dodatno izsušuje...

(odgovor članu bebi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Temenca
9.11.2006 17:15:39   
SOONka







Pri nas ni pomagalo ne olje, ne kamilice. nic.. potem pa sem kupila Nivea intenzivno otrosko kremo in v treh dneh temenc ni bilo vec.

(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Temenca
9.11.2006 17:36:05   
Bonnie_RR
Jaz sem mojega najprej mazala z olivnim oljem, pa ni pomagalo, potem sem pa izvedela, da naj bi pomagala kar navadna hladilna krema za ritko (jaz imam tisto od Bubchena). In res sem ga ene 3x pol ure pred kopanjem z njo namazalo po glavici, dala kapico gor, potem pa z vodo sprala dol in z gotim glavnikom natančno razčesala. To pa je pomagalo in na ta način smo se znebili temenc. user posted image

Se mu je pa pred kakšnim mesecem spet začelo nekaj pojavljati v tej smeri in sem namesto kreme uporabila kar olivno olje. Tokrat je pa to tud pomagalo.

Lp 

_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu SOONka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Temenca
9.11.2006 17:37:28   
eya
Nam je dala pediatrinja recept za olivno in ricinusovo olje 1:1, imel pa jih je žiga tudi po člu in obrveh.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu SOONka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Temenca
9.11.2006 22:26:05   
ČebelicaMaja
Nam je najbolj pomagal Chicco glavniček za temenca-) pred kopanjem sem jo namazala z mandljevim oljem, dala gor kapico, počakala 1 uro do uro in pol in jih razčesala- ta glavniček je tako nežen, da ne moreš nič ranit glavce in se user posted image  tud upirala ni... potem pa samo z malo, zelo malo Bubchen šampona opereš glavico in temenca so izginila... sicer so se čez mesec ali dva spet pojavila, v manjši obliki, pa smo ponovili in so spet šlauser posted image

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Temenca
9.11.2006 22:55:56   
pearl
Namazala sem s hladilno kremo pripravljeno v lekarni, počakala par minut in potem narahlo z nohti odstranila, jih ni več.  Ker se precej razmeščajo ni nevarnosti poškodb. Z glavničkom in oljem pa nam ni šlol

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Temenca
10.11.2006 8:18:49   
bebi
Punce, hvala za vaše odgovore, bomo probali še kakšno izmed vaših variant, ki jih še nismo sprobali. Sem pa jezna na babco iz posvetovalnice in pediatrinjo, ker je pri dveh mesecih rekla, da se mu začenjajo delat temenca in da ga ne umivamo user posted image , po glavici ga res nisem s šamponom, ampak samo z vodo. Po nasvetu iz posvetovalnice je treba kao glavico dvakrat namilit in potem splakniti in temenc ni več. Rezultat: pri tretjem mesecu cel kup temenc (sicer ne debele plasti) kakor nek prhljaj in praskanje po glavici in zraven še nasvet, naj ga kar še naprej 2X šamponiramo. Še dobro da imamo forum, ker me je že večkrat rešil pred oz. prej kot naše gnilo zdravstvo. Razmišljam tudi o zamenjavi pediatrinje, je nardila že par takih buč, kot da se prav trudijo, da ti otežujejo stvari.

Lep dan vsem!

_____________________________

2006
2008

(odgovor članu pearl)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Temenca
10.11.2006 12:51:11   
sonchica
hey mi smo se tudi stem ukvarjali iz dneva v dan pa ni nič pomagalo ne mandljevo ne olivno ne bephanten nič user posted image in nato sem stopila do pediatrinje in ji rekla tako in tako je  in mi je napisala recept za advantan kremo (se mi zdi da je tako ) in nam je  pomagala ....user posted image user posted image user posted image vendar pa mi je rekla da če v 10 dneh ne izginejo naj pridemo nazaj ....  izginile so pa v pičlih 3 dneh.... pa tud te chiccov glavnik za temence smo uporbljali !

_____________________________



(odgovor članu bebi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Temenca
11.11.2006 18:11:10   
taca
Hojla!
Da se ne boš mučila in kupovala razna olja. Enostavno namaži z navadnim jedilnim maslom eno uro pred kopanjem in pred kopanjem prej z glavničkom narahlo poberi dol. Zame je to najboljša metoda.
LP
taca 

(odgovor članu bebi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Temenca
14.11.2006 20:30:29   
Luskan
Ne bom pametovala, ampak meni se zdi, da je dvakratno šamponiranje v enem kopanju odločno preveč za otroško kožo- še mi si vsak dan ne umivamo las s šamponom! Si prepričana, da si prav razumela? Kolikor se jaz spomnim iz šole za starše, je priporočljivo, če otroka kopaš vsak dan, da samo dvakrat na teden uporabiš milo, sicer ga umivaš samo z vodo.

(odgovor članu bebi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?