|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj naj storim....
11.11.2006 6:42:29   
Jutra
Gina, tole si spet dobro napisala, pošteno in iskrenouser posted image  Ampak ti si ena izmed tistih žensk, ki jim je vrednota tudi kvaliteta življenja ženske kot "jaz", ne le zgolj kot "mama" in "žena".

Da ne bo pomote, podpiram družine, ki se odločijo ze večje število otrok in jih takšen način življenja izpopolnjuje v vsej meri.

Splav pa je vedno dilema. Včasih sem ga odobravala, zdaj imam ob tem mešane občutke. Anonimna, karkoli se boš odločila tako, kot te usmerja tvoj notanji glas, tisto bo zate in tvojo družino pravilno, definitivno. Ampak potem si ne smeš nikdar kasneje očitati za svojo odločitev. Ker vsaka odločitev je posledica trenutnih okoliščin in tvojega položaja v danem trenutku.

Želim ti vse dobrouser posted image

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 26
11.11.2006 7:48:10   
didi1
Čisto se strinjam z Gino.Razmisli...

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 27
11.11.2006 7:54:57   
paris
Evo, Gina je spet napisala tako kot bi jaz, če bi znala. S to razliko, da imam jaz enega otroka, ki pa je že takorekoč odrasel (17 let),in si ne morem več predstavljati sebe z dojenčkom.Na koncu se mora pa itak vsak zase odločiti, mi se ne moremo namesto tebe.
Srečno, pa kakorkoli se bo že izteklo.

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 28
11.11.2006 15:20:36   
mika
GINA, se strinjam s predhodnicami, da si zelo dobro napisala in seveda imamo tudi mame pravico da malo zadihamo. moja pupa je kot dojenček bila zelo zahtevna, zato me je večkrat zgrabila panika in to panika, da nisem mogla dihat, kaj bi se zgodilo če bi bila spet noseča, zato sem šla po KT; če pa bi zanosila, bi pa otroka obdržala. ti pišeš o tem zakaj bi te sploh pekla vest in si podala povsem razumljive odgovore....ampak, stvari, ki se ti danes zdijo veliki problem, čez 10, ...20 let izgubijo svoj pomen, zato te začne najedat vest. vesti pa žal ne moremo kontrolirati.....

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 29
11.11.2006 15:55:51   
iva01
Ma ne zdej o kontracepciji težit!!
Malo razmisli o posledicah, če se jaz postavim v takšno situacijo bio šla skor  zihr delat splav, zdej mam 2 leti starega sina, in komaj čakam da še mal zraste da bo vsaj malo bolj samostojen in razumevajoč, zdejle trenutno niti psihično niti fizično nebi mogla vzgajat še enega otroka, zato te čist razumem če si skeptična in si mogoče želiš narediti splav.
Kakršna koli bo odločitev naj bo to odločitev za katero boš sigurna da je prava, pa ne zdej razmišljat v tej smeri : ma sej bomo že nekak še enega otročka preživel, sej je res da bi ga, ampak če si tega ne želiš, potem to ni prava odločitev.
Upam da se boš pravilno odločila in da ti nebo nikoli žal, niti za to če boš otroka obdržala, niti zato če ga ne boš!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 30
11.11.2006 16:06:44   
Gina
Ma ja, mika, če bi jaz imela enega otroka, bi me pri splavu tudi vest pekla. Mogoče še, če bi imela dva otroka, pa bi v tretje zanosila in šla delat splav, da bi me tudi. Ampak zdaj ti pa povem, niti slučajno me ne bi. Zakaj? Ker ko prideš do tiste točke, ko niti fizično niti psihično ne bi mogel več, potem ti je jasno, da bi tistemu otroku in vsem ostalim svojim otrokom (če sebe sploh ne štejem zraven niti partnerja), totalno škodo naredil. Te pravice pa nimam. Oni so mi najpomembnejši v življenju, na njih moram gledat in nase. Torej ko ne moreš, se ne sprašuješ več, a je ok ali ne, ker enostavno veš, da ne smeš "umoriti" vsega lepega v življenju svojih treh otrok+sebe+partnerja, zavoljo tega, da bi se prisilil zaradi neke kvazi krivde, imeti še enega. Vendar kot ti je zdaj jasno, to v tistem hipu veš, se ne sprašuješ, ali boš lahko ali ne. Enostavno ne zmoreš. Amen. Pa še to, zakaj zdaj razlagate, da bi se morala zaščitit? Valjda je ona to vedela. Jaz sem npr. tudi zaščitena, pa vendarle ne morem biti 100% v zaščito, kot nobena od vas ne. Poznem punce, ki so s tableti zanosile, pa punce ki so z materničnim, pa punce, ki so s kondomom, ki je počil....ne jo zdaj morit. Pa še to, nekomu je tri do pet let, kolikor traja, da otrok zraste v bolj samostojnega otročka, lahko malo, kot tebi mika, meni, ki pa nisem več tako zelo mlada, pa sem že 12 let zgolj in samo z otroki v sebi in ob sebi, pa ni šanse, da se mi to zdi majhno obdobje za tolk zelo zmatran biti. Je pa res, da se mora ona sama odločit, glede na njene občutke in glede na njeno vedenje, kaj ona zmore in česa ne. Če je želja po še enem otroku velika, potem je to najboljši znak, da ga mora imeti. Če pa so dvomi prehudi in bi ona to delala zaradi tega, ker bi se drugače kao kriva počutila, potem pa je to zanič razlog, ki ne bo prinesel dolgoročne sreče.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 31
11.11.2006 16:36:35   
suzy007
Najprej še enkrat premisli in se pogovori z možem. Potem še enkrat premisli in resnično premisli, če si zares želiš narediti splav. Predvsem pa ne naredi splava samo zato, ker si to želi tvoj mož. Da ne bo tako, kot je že ena prej pisala in se čez 2 leti tudi ločila.
Mogoče pa - če potrpiš še malo - pa preložiš vse to, kar sta načrtovala, za kakšno leto? Ko bo vajin četrti otročiček dovolj velik!? Saj vama bo sigurno tudi prvi otrok lahko pomagal. Bo že dovolj velik.
Sicer pa, nobeden ti ne more nič svetovati. O takih zadevah se moraš sama odločiti. Res dobo premisli, kajti poti ni nazaj. Bojim se, da ti bo nekoč žal, če boš naredila splav. Obratno verjetno ne bo. Dvomim, da bi ti bilo kdaj žal, da si rodila - ko boš gledala svoje dete.
Jaz imam enega otroka. Zelo rada bi imela še enega, vendar si moj  mož tega ne želi. Star je namreč že 50 let, pa tudi jaz jih imam že skoraj 39. Tako da sem se sprijaznila s tem, da bo najina hči edinka. Sicer pa ima polbrata (iz moževega prejšnjega zakona). Pa saj je že ona pravi čudež. Prepričana sem namreč bila, da sem neplodna...
Želim ti, da bi se pravilno odločila in da ti ne bo nikoli žal za to. Če pa res tako čutiš, da ne boš zmogla še enega..., je pa tudi splav prava odločitev. Toda ne smeš dvomiti v to. Bodi sigurna, da si to res želiš, preden greš to naredit!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 32
11.11.2006 16:37:48   
mama54
Gina,sama imam 3 otroke,sedaj že vse polnoletne,pa si nemorem predstavljati,da bi imela takrat še enega.Tako kot praviš.Predno jih spraviš do kruha,nimaš časa za sebe.Najprej pehanje za streho nad glavo,nato jok in stok vseh otrok in vse kar pride zraven.Da ne govorim o treh šolarjih naenkrat.Tudi sama sem takrat imela splav,čeprav iz zdravstvenih razlogov kar pa ni bilo bistveno,ker bi ga vseeno opravila.Nikoli,prav nikoli nisem imela slabe vesti glede tega.Ljudje smo si pač različni.So pa ti  trije moji otroci imeli mojo ljubezen,ker so prišli na svet brez dvoma ali bi jih imela,ali ne.Bili so zaželjeni. Žal,četrti je bil nezaželjen.

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 33
13.11.2006 10:41:36   
mojamura
suzy007, nisem se ločila zato, ker se bivši mož ni strinjal s splavom, no, ni to bil poglaviten razlog.

gina, dobro si opisala situacijo, jaz in še marsikatera druga, ki nima treh otrok verjetno res ne more prav preceniti položaja.

saj pravim odločitev je res od anonimne., mi lahko podamo le svoje mnenje in opišemo svoje izkušnje.

koliko vas je napisalo da bi se naj zaščitila, pa kontracepcija gor pa dol....tako kot je že gina prej rekla, ne jo morit še zdaj s tem, ker dvomim da ni bila zaščitena....če si nove nosečnosti nista želela. poleg tega pa, zakaj zavraga pa mislite, da ne moreš zanosti kljub zaščiti.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu suzy007)
Neposredna povezava do sporočila: 34
13.11.2006 11:08:40   
Anonimen
Punce hvala za vse nasvete in izkušnje.
Sedaj po nekaj dnevih sem se malo pomirila insem začela malo bolj trezno razmišljati. V četrtek sem naročena na pregled potem pa bomo videli kako pa kaj.... Za enkrat sem razmišljanje kaj bom naredila postavila na stranski tir in bom videla kakšni občutki me bodo prepravili v četrtek na UZ.

(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
13.11.2006 11:22:50   
mojamura
user posted image user posted image user posted image evo rožice zate, pa ....pogumno naprejuser posted image !

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
14.11.2006 16:27:45   
tehnofil
Tri otroke imata. Torej večkot samo jasno vama je, da je bitje, ki raste v tebi, zaresen, živi, mali človeček. In splav tega malega živega človečka ubije.

Ni potrebno razpredati ali je splav prav ali narobe. Dejstvo je da je rezultat splava mrtvo bitje in nepomembno je ali ti takšno dejanje dovoljuje zakonodaja ali ne in ali ti pri tem zdravniki pomagajo ali ne.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 37
15.11.2006 9:13:41   
Anonimen
no mogoče ti bo moj nasvet kaj pomagal pri odločitvi..naj ti povem, da se mi že 3 leta trudimo na anšem prvem user posted image user posted image , ampak pozitivnega rezultata še vedno ni..js gledam iz mojga vidika in sem proti splavu...js nikoli in nikdar ne bom imela zaščite...otroci so naše največje bogastvo..pa če imaš 3 otroke, bo kruha še za 4...js si močno želim enega otroka in bom srečna, če bom imela enega, ..imela bi pa njamanj 3 otroke, če jih bomo le dobili kdaj...

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
15.11.2006 14:24:29   
Gina
Zelo te razumem, anonimna2. Težka mora biti tvoja situacija. Vedno sem hvaležna usodi, da imam lahko 3. Vendar se mi zdi, da ti je bolečina zameglila jasen pogled na svet. Vidiš samo svojo skrajnost. Res mi je hudo zate, vendar je po drugi strani nesramno obsojat kogarkoli, če noče druge skrajnosti. Nobena skrajnost ne prinese niti sreče niti veselja. Te pa razumem, sama sem govorila 10 let nazaj enako. Nihče me ne bi mogel takrat prepričati, da jaz ne bom imela štirih otrok. Nihče me ne bi mogel prepričati, da bi jaz lahko bila v situaciji, ko ne bi bila sposobna imeti še enega otroka. Nihče. Dokler nisi v situaciji ne razumeš. Ne moreš. Samo ljudje smo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
15.11.2006 14:38:30   
lutka
Tudi jaz imam tri otroke v drugo sem rodila dvojčka in po pravici povedano če bi ponovno zanosila bi šla delat splav.

Zakaj? Zato, ker sem fizično in psihično včasih čisto na "psu" user posted image . Dvojčka sta prava mala user posted image  in da bi bila zdaj še noseča, ne vem, psihično ne bi zdržala.

Kar se pa zaščite tiče, vsakomur se lahko zgodi, da kljub zaščiti zanosi. Stara sem 33 let in sem svojo G. zaprosila naj da vlogo za sterilizacijo in me je zavrnila , da sem še premlada. Vsaka druga zaščita, pri meni odpade ( zaradi hormonskih težav ) razen kondom user posted image

Upam, da se odločiš prav, kakorkoli se že boš user posted image user posted image user posted image

lp

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 40
15.11.2006 19:01:39   
fuzzy
Splav je zelo osebna odločitev in ženska bo morala živeti s posledicami svojih dejanj, pa kakor koli se odloči. Zato se mi zdi trapasto pametovati in človeka prepričevati v nekaj. Neprimerno se mi zdi vzbujanje občutka krivde in izvajanje takih in drugačnih pritiskov. Lahko je nam govoriti, saj nam ne bo treba živeti s to odločitvijo.
Jaz te razumem, ker vem, da se vsi odločamo na podlagi trenutne situacije in na podlagi svojega življenja in preteklih izkušenj. Drugačne izkušnje narekujejo drugačno izbiro. In ravno zato je popolnoma nepomembno, kako bi se odločila jaz ali katera druga s foruma. Sama boš morala živeti s svojo odločitvijo in zato se odloči po tehtnem premisleku in tako, da ti kasneje ne bo žal.

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 41
15.11.2006 20:20:00   
smrka
OBDRZI OTROKA! Ce imate za jesti za 5 ljudi, boste imeli tudi za sestega!! Otrok je bozji dar!!! Drugic pa uporabi zascito!

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 42
16.11.2006 4:29:03   
fuzzy
IZVIRNO SPOROČILO: smrka

OBDRZI OTROKA! Ce imate za jesti za 5 ljudi, boste imeli tudi za sestega!! Otrok je bozji dar!!! Drugic pa uporabi zascito!

Točno take izjave sem imela v mislih, ko sem napisala zgornji post. Smrki ne bo treba hraniti in skrbeti za tvoje otroke. Ti se odloči sama in po svoji vesti.

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 43
16.11.2006 4:30:38   
fuzzy
IZVIRNO SPOROČILO: fuzzy

Ti se odloči sama in po svoji vesti.

No, pa moža tudi upoštevaj user posted image

(odgovor članu fuzzy)
Neposredna povezava do sporočila: 44
16.11.2006 19:40:29   
kepa*
 Žal,četrti je bil nezaželjen.
[/quote]

Uh, kako grozljiva izjava.

Letos pa bo!

(odgovor članu mama54)
Neposredna povezava do sporočila: 45
16.11.2006 20:54:20   
eupat
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.

Zdaj ko se samo teoretično lahko postavim v tvojo kožo, mislim, da bi tudi sama dala sebi prednost pred novim dojenčkom in naredila splav. Seveda pa je to reči zelo lahko, vprašanje pa, če bi na koncu koncev to zmogla, če bi bil moja utrujenost in naveličanost dovolj velik razlog za splav.

Kakorkoli se boš/bosta odločila, bodita pogumna in močna, SKUPAJ!

Če mnenje moških tukaj kaj velja potem se strinjam z Meto in te tudi podpiram če se boš odločila za splav. Misli malo tudi na sebe kajti ostali trije otroci te bodo še dolgo potrebovali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
16.11.2006 21:21:25   
Rožica I
Karkoli boš že naredila, draga Anonimna, bo zate prav.
Le temeljito premisli in potem bodi trdna v sebi.

P.S.: Je pa res, da sem edinega sina tako nenačrtovano dobila in vedno pravim, da se mi je posrečil user posted image  !
(za večino nenačrtovanih otrok pa, na žalost, pravijo, da so se jim ponesrečili)

ROŽICA

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 47
17.11.2006 11:33:52   
Edvina
Anonimna..kako si 'opravila' včeraj na pregledu?

Sicer pa, premisli in odloči se kot misliš, da je najbolj prav.. ZATE. Verjamem, da Ti ni lahko.. Že tri otročke spravit na svet in jih spremljat v življenje, ni mačji kašelj.

Če bi bila sama na tvojem mestu, bi tehtnica pri odločitvi prevesila 'za splav'.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
19.11.2006 16:12:20   
ronja
Anonimna, hudo mi je zate, ampak vem, da se boš prav odločila, kakorkoli se že boš!
Jaz bi se na tvojem mestu pogovorila s partnerjem, predno bi se dokončno odločila. Ga vprašala, kaj on misli, ali bi bil pripravljen pomagat (toliko ali še več kot pri prvih 3eh) še pri četrtem ali je močno proti. Povej mu svoje dvome, vse, kar si napisala sem gor, da te je strah, da si izmučena, da ne veš, če bi prenesla splav, da rabiš njegovo podporo! Moški navadno vseeno hočejo zaščitit svoje ljube in v kritičnih situacijah te znajo zelo poz. presenetit! Mogoče se ti bo sam predlagal, da recimo on ostane doma del porodniške, to bi sigurno olajšalo odločitev... Vzemi ga s sabo na UZ, pa da delita občutke, se bosta lažje odločila...

Če pa si noben od vaju res ne želi tega otroka, potem je pa verjetno boljše, če ga ni... In potem si ne očitat, trije so veliko in vsi si zaslužite lepo življenje!

(odgovor članu Edvina)
Neposredna povezava do sporočila: 49
21.11.2006 23:27:32   
firasto
Po treh otrocih sva bila tudi midva pred vprašanjem, ali bi imeli še četrtega. Že s tremi je bilo veliko dela, pa sva se ustrašila, da ne bo šlo, vsaj namenoma ne. No, če pa bi se že odločil priti nenapovedano, pa bi ga vseeno obdržala.
   Vidim, da bi bil vaš četrti zelo blizu po starosti tretjemu. Če ga obdržite, ti bo to kasneje olajšalo delo z tretjim otrokom in mu omogočal dobro osnovo za duševno rast. Če imaš več otrok blizu skupaj, se med seboj zamotijo in ne obremenjujejo toliko tebe. Če imaš tri otroke, vedno dva potegneta skupaj proti tretjemu.
   Naša tretja zelo obžaluje, da nimamo še kakšnega člana, da bi bila druščina bolj uravnotežena.
  Sicer pa, kakor se boš odločila po tehtnem razmisleku, tako bo prav.

"Kako naj odpustim?"
"Če ne bi obsojal, ti ne bi bilo potrebno odpuščati!"

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?