ovulacijski test-pomagajte!!! (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

rebeca -> ovulacijski test-pomagajte!!! (9.11.2006 8:39:07)

Mestruacije nimam že od junija meseca sedaj pa mi je g. predpisal cyclo-progynova!

V lekarni sem kupia dva ovulacijska testa in oba že naredila v razmaku treh dni ampak oba sta pokazala enako , samo testno črtico druge pa jaz nisem videla?

Kaj bi to pomenilo!

L.p.
Rebeca

Klarita -> RE: ovulacijski test-pomagajte!!! (9.11.2006 9:04:03)

Jaz bi rekla, da obakrat O ni bilo. Vsaj po mojih testih je bilo tako.

florena -> RE: ovulacijski test-pomagajte!!! (9.11.2006 11:58:38)

OVULACIJSKI TESTI

Testi za preverjanje ovulacije
Ovulacijski testi prepoznavajo povečano količino luteinizirajočega hormona in estradiola v urinu. Vrhunec lh hormona je na dan ovulacije. Test delamo vedno s prvim jutranjim urinom. V kolikor to ni mogoče je potrebno urin zadržati čimdlje in nato narediti test. Rezultat je viden v trenutku. Po par minuth test ni več uporaben. Priporoča se začetek uporabe testov par dni preden pričakujemo, da bo do ovulacije prišlo. Zato nam pomaga merjenje bazalne temperature in opazovanje sluzi.
Kot dan ovulacije štejemo dan pozitivnega testa in naslednja dva dneva.

[image]http://www.neplodnost.info/ziva/portal/images/ovulacijski%20test.jpg[/image]

Kadar jemljemo zdravila ki sebujejo lh hormon in estrogene (gonal, menogon itd.) testi postanejo nezanesljivi in nam lahko dajo lažno pozitivne rezultate. Enako velja tudi za klomifen. Torej v primeru stimulacije ni smiselno uporabljati ovulacijskih testov.

Vedno veljajo navodila na samem proizvodu! Nekateri testi zahtevajo NE prvi jutranji urin, tako da natančno preberite navodila.

Stran: [1]