potrdilo pri porodu za dragega!!! (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

sabini -> potrdilo pri porodu za dragega!!! (8.11.2006 19:35:16)

Mene zanima, če katera ve kako je s potrdilom da gre lahko moj zraven sedaj pri drugem otroku. Nisva šla v materinsko saj sem lani maja rodila in ni tolk daleč od tega samo ne vem a moj vseen rabi potrdilo ali imajo to v Ljubljani kje v evidenci[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Mojca P. -> RE: potrdilo pri porodu za dragega!!! (8.11.2006 19:37:34)

Vsaj v Mb ful ne komplicirajo. Midva pri prvem nisva dokoncala materinske, ker je bil Ziga prehiter, pri jaku (18 mesecev kasneje) sva pa samo povedala, da je bil slabi dve leti drag tudi zraven.
Baje velja pa potrdilo se 3 leta po opravljeni mat. soli.

Kalina -> RE: potrdilo pri porodu za dragega!!! (8.11.2006 19:42:41)

Namest 4000jurje(opravljen tecaj) placas 6000jurjov(neopravljen) potrdilo o prisotnosti pri porodu. Sam nekatere babice oz porodnicarke tezijo kao ce partner nima tecaja.

TONČI. -> RE: potrdilo pri porodu za dragega!!! (8.11.2006 19:45:41)

Kaj pa če bi ti šla do vaše babce. Do te, ki predava. Pa ji pač povej, da si rodila lani in da če lahko dobiš potrdilo za porod. Pri nas se to da, če ni prevelike razlike med otrokoma. Sej v enem letu se ni ič spremenilo, samo to, da imata več izkušenj. V Lj se pa lahko kaj zakomplicira pred porodno.

urška76 -> RE: potrdilo pri porodu za dragega!!! (8.11.2006 20:01:13)

Mojemu [sm=love.gif] so rekli, da ni potrebe, da še enkrat hodi, mora pa imeti potrdilo. meni so ga v Domžalah zanj še enkrat napisale, brez kakih vprašanj. Če sta hodila v Lj je najbolje da pokličeta in se pozanimata. So prijazne tete na telefonu, sploh če očka kliče.

til -> RE: potrdilo pri porodu za dragega!!! (8.11.2006 21:18:43)

No midva tudi nisva imela opravljene materinske šole in sva kot je že napisala Kalina plačala 6000 namesto 4000 pa ni babca nič komentirala. V bistvu naju niti ni nič vprašala. Jaz sem mojga sam poklicala in so mi ga takoj prpelal v porodno. Ne vem mogoče so pa njega kaj vprašali ampak težili pa zagotovo niso nič bi mi sigurno kaj rekel.

Tinca7 -> RE: potrdilo pri porodu za dragega!!! (9.11.2006 7:41:03)

V LJ greš samo v babiško šolo po duplikat. Nekaj malega moraš sicer plačat (za oblekico, ki jo dajo očiju), a nič ne komplicirajo.

melaverde -> RE: potrdilo pri porodu za dragega!!! (9.11.2006 8:36:56)

mene ste sedaj skoraj malo prestrašile, ker v kopru baje ne dobiš nobenega potrdila in še očetje gredo na predavanje en dan za eno urico ?!
sploh pa, a ni da materinska šola sploh ni obvezna ??

petraz -> RE: potrdilo pri porodu za dragega!!! (9.11.2006 8:41:55)

Jaz sem rodila pred letom in pol, takrat sva obiskala MŠ v MB in so nam povedali, da za drugega otroka ni potrebno ponovno v MŠ. Mislim, da se od takrat ni nič spremenilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Tekica -> RE: potrdilo pri porodu za dragega!!! (9.11.2006 8:49:47)

Posebej tam, kjer je razlika v ceni za prisotnost očeta pri porodu (LJ, MS, NM), je dobro vprašati, če izdajo potrdilo. Moje kolegice pravijo, da se kar da in da ni večjih težav.

Šola za starše pa je obvezna v Brežicah, MB, Trbovljah, LJ (kot rečeno), drugod je zaželena. In melaverde, ti greš verjetno v Izolo, kjer pa to sploh ni obvezno (potrdilo) in po podatkih, ki jih imam tudi ni doplačila - če se ni kaj spremenilo v zadnjih mesecih.

papa

Stran: [1]