Servietna tehnika (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Ustvarjamo skupaj



Sporočilo


urla -> Servietna tehnika (8.11.2006 9:44:48)

Kako se svet obrača, sedaj ko imam majhnega otroka, smo začeli ustvarjati različne stvari, ki mi prej tudi na pamet niso padle.

No včeraj sem se odpravila v Prometeja in kupila servetke, pa lepilo. Doma izbrala poskusni kozarec, izrezala motiv in veselo na delo. Prvo sem z lepilom premazala preveliko površino kozarca. Ali lahko to spravim dol. Drugič: koliko lepila daste na sličico? Meni se je na koncu motiv kar strgal. Tretjič: ali je steklo sploh primerna podlaga za to tehniko.




Špacka -> RE: Servietna tehnika (8.11.2006 10:34:55)

 
Verjetno ti bo katera druga več napisala o tem, ker jaz res nisem strokovnjak za te stvari. Mi imamo jutri ustvarjalno delavnico v vrtcu, starši in otroci skupaj ustvarjajo, s seboj moramo prinesti steklen kozarec z ročajem, različne serviete.............tako da bomo verjetno uporabljali to tehniko. Ti lahko jutri več povem o tem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]






Mikica -> RE: Servietna tehnika (8.11.2006 10:58:01)

Servetna tehnika je primerna za steklo, obdelala sem že veliko steklenih krožnikov.
Jaz sicer delam z akrilnim lakom (tesarol). Motiv izrežem iz servetka, vzamem samo zgornjo plast servetka, položim na podlago (steklo), potem pa počasi s čopičem nanašam lak od sredine servetka proti zunanjim robovom (najmanj gubic). Če grem z lakom čez motiv, pa hitro sproti obrišem. Čeprav največkrat motiv okoli obdelam še s kakšno barvo, potem tudi to brisanje ni potrebno.




Katrin -> RE: Servietna tehnika (10.11.2006 9:36:26)

No, mi smo pa ravno ta teden uporabljali podobno tehniko za jesenski motiv. Risalni list smo prebarvali z jesenskimi barvami (vodenke), nato nalepili sprešane jesenske liste, vse skupaj premazali z lepilom (mekol+voda) in čez prelepili z belimi servietkami. Na koncu vse skupaj še enkrat premažeš z lepilom.

Nastale so krasne jesenske slikice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Lp, katrin




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.11.2006 8:20:40)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stran: [1]