AiMa -> Kaj je narobe z muckom? (6.11.2006 18:17:18)
|
Nekaj časa nazaj je nekdo pustil malega mucka in skledico hrane pred našimi vrati. Od takrat naprej ga imamo za svojega, spi v kurilnici,kjer ima svojo pravo kraljevsko košaro, toplo kot v nebesih in tri skodelice za hrano. Nikoli ni izbirčen, je popolnoma vse,kar dobi na krožnik. Pravzaprav je jedel nonstop,ker smo ga filali zgornji in spodnji stanovalci hiše. Sit ni bil menda nikoli. Tri dni nazaj grem zjutraj v kurilnico,maček sedi na peči in žalostno gleda. Sploh si ni bil podoben. Pridem bliže z vrečko Kitekat,a se ne gane. Potem sem zagledala kri na njegovem smrčku in njegovo težko požiranje me je spravljalo v obup. Nekaj časa sem ga božala,ampak se ni odzival kot včasih. hrane sploh povohal ni. Ko sem šla,je šel za mano,jaz pa sem ga nesla v stanovanje,da bi mi bil bliže. Včeraj je imel gnojne oči,a danes je z očmi precej bolje. no,hotela sem reči,da od takrat nič ne je,čeprav ima smrček že boljši. Sumim,da ga je sosednji mačk pošteno obdelal,ampak še vseeno ne vem,kaj je tako zelo narobe. hodi normalno (če ga sama postavim ven iz košare na noge, drugače je tam ure in ure),nič ne mjavka od kakšnih bolečin,samo otrplo gleda. Zelo me skrbi zanj,a ker se mi zdi,da mu gre na bolje,ga še nisem peljala k veterinarju. Pozna mogoče katera izm ed vas podoben problem? Prosim,prosim za nasvete. Tisočkrat hvala.
|
|
|
|