Oce (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> Oce (6.11.2006 16:39:15)

Izhajam iz preproste druzine, kjer je vedno manjkalo denarja.
Vem, da se mama in oce nikoli nista razumela in tudi mama mi je pred casom sama priznala, da se nikoli nista razsla samo zaradi naju z bratom…in financnega zloma. Mama je celo zivljenje garala za prezivetje in za to da bi nama z bratom omogocila studij. Tudi oce je sicer garal za klavern denar, vendar samo v sluzbi. Doma je bil nesposoben, za vsakrsno mosko/fizicno stvar je mama morala klicati in placevati druge, da ne govorimo o skrbi za naju, opremljanju stanovanja, oce ne zna niti na banko! Pa se in se  bi lahko nastevala.

Sama sem se ze pred leti osamosvojila, brat je se doma ker hodi se v solo.
Sedaj sta oba v upokoju in stanje je se slabse. Mama ima kljub temu 1000 in 1 stvar za pocet, poleg vsega se prostovoljno dela. Ocetu pa je dolgcas in je postal se bolj nevzdrzen: ne umiva se, ne preoblaci se, nima niti zob. scetke, k zdravniku gre ves smrdljiv, k zobarju neumit… Mama ne vzdrzi vec, obravnava ga kot otroka in ga ves cas priganja za umivat, preoblect inp on pa se nad njo samo dere in zja, da on ze ve. Da ne govorimo o tem, kadar kam grejo, kako osramuje mamo, ko je ves smrdljiv. Ko mu na skrivaj vrze cune v pralni stroj jih pobere ven in vpije nad njo. Mama ne sme nikoli nicesar vreci v smeti, vse stvari, stare 100 let zbira na podstresju, in ne samo to, v kontejner hodi kontrolirat ce mama slucajno ni vrgla cesa stran, pregleda pa se ostale smetnjake v ulici in privlece domov gnile stvari za na podstreho! Gravza se nam vsem, na sreco mene ni vec tam, za mamo in brata pa se mi trje srce!! Dobesedno ne maram hodit na obiske, ker kadar pridem not, zasmrdi po svicu tako da me kar ven vrze, da ne razmisljam o mami, ki ga mora vohat se ponoci v isti postelji. Z mojim fantom tja sploh ne hodim, na sreco nismo v istem kraju, tako da on nicesar ne sluti, se bi pa resnicno raje odpovedala ocetu, kot pa da bi moj moral izvedeti kaj se v resnici sploh dogaja. Vseh nas je sram! Pred sorodniki, znanci in sosedi!!

Mama bi ze zdavnaj spakirala, ce ne bi bilo financnih tezav. Zaradi dolocenih okoliscin je hisa v kateri zivijo napisana na oceta. Kam naj gre s tako nizko pokojnino, z bratom, ki hodi v solo, brez stanovanja??  Sama s fantom ziviva se v najemniskem satnovanju, razmisljam, da bi jima kupila eno manjse stanovanje in bi mogoce skupaj lahko odplacevali kredite. Se mi pa mami tako smili, da se mora se na stara leta borit, namesto da bi koncno lahko zacela uzivat. Mlada je se in vcasih prav razmisljam, da bi si brez oceta lahko nasla kaksnega fejst moskega in koncno zacela zivet!
Sama imam veliko tezav, otrok se nimam, mogoce bi lahko se stisnila in jima skupaj z bratom nekako pomagala.
Kaj menite?

Hvala in lp!

Anonimen -> RE: Oce (6.11.2006 16:50:03)

Hm, nič kaj zavidljiva situacija. res je težko, ko imaš takega človeka ob sebi, vendar ti se ga pa ne sramuj, saj si plod njune ljubezni, čeprav je že ugasnila. Mama naj začne živeti na tak način, da jo oče ne bo oviral, naj se osamosvoji, naj neha gledat za njega, neha naj hoditi z njim v javnost, neha naj mu kuhat...no, odvisno kakšen je, ker če pa ima nasilnost v sebi, seveda to ne pride v poštev, ker bo še bolj nastradala.
Poznam veliko takih, ki živijo v isti hiši, samo še na papirju, vendar skrbijo vsak zase.
Drugega ti ne znam svetovati. Edina rešitev bi bila še pomoč pri iskanju stanovanja, da ga kupite skupaj, da ima pravico dosmrtnega uživanja, po smrti bi bilo pa tvoje. Za tisto hišo se pa nikar ne sekirajte, kajti kmalu lahko pride do preobrata. Pa ne da bi privoščila smrt, vendar nujni delež vedno ostane.
Srečno [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

Gina -> RE: Oce (6.11.2006 19:49:04)

Dokler njima paše, ne moreš pomagat. Ona dva se morata odločit. IN če mene vprašaš, tvoji mami paše pedenat ga, pa prosit, fotru pa da je postrežen. Pa nje očitno ne moti toliko, da ni umit. Noben drugemu ne teži niti besedno toliko, da bi drugi imel tega polhn kufr. Fotr je pa zihr depresiven. NIč ni v življenju dosegel, nič ni sposoben, z ničemer se ne dokazuje, nima motivacije, sam sebi se zdi luzer, potem mu pa še ostali to trobite ves čas, skratka, najbrž je malo v depri še zraven. Pa da nauš mislila, da ga zagovarjam, samo vzroke iščem. Saj je najbrž tudi zanj hudo. Pa še to, način, na katerega skuša mama fotra življensko streznit, mislim, s katerim ga prepričuje, je napačen, če bi bil pravi, bi učinkoval.

lelaval -> RE: Oce (6.11.2006 19:57:32)

Zakaj pa bi se morala mama in brat preselit? potem bi cela hiša (ali stanovanje) propadlo, če bi oče sam ostal.
Enostavno se morata starša sama zmenit - ali se bo bo spremenila, ali pa gre. Ampak očitno mame nič ne moti, da je tak, če nič ne ukrene. Jaz niti v prostoru s takim ne bi mogla bit, kaj šele v postelji.

baguSka -> RE: Oce (6.11.2006 19:59:10)

On ze uziva svoje zivljenje. Naj ga zacne se ona. Ce uziva v tem, kar pocne sedaj, potem je bos morala pustit.
Moja mami pravi: kakrsnega sem naredila, takega sedaj imam. In se kako prav ima!!! Takega kot je tvoj oce, ga je naredila ravno tvoja mama. Mislim zelo lepo je opisala Gina. To njega le se vzpodbuja k temu, da je taksen kakrsen je. Ce tvoji mami tako pase... V nasprotnem primeru naj zacne ziveti in naj se ne obremenjuje z njim, ravno tako, kot se on ne obremenjuje z njo.. Vendar tega bo ona mogla prit sama, ti jo bos zelo tezko prepricala v nasprotno. Lahko ji poves, da ji bos stala ob strani in da ji privoscih vse najboljse in da si zelis, da bi bila srecna, vse ostalo pa bo seveda morala storit sama.

sjug -> RE: Oce (6.11.2006 21:24:44)

Anonimna, ne morem si kaj, da ne bi napisala naslednje misli. Ni tvoja naloga, da rešuješ težave svojih staršev. Nisi TI odgovorna za nastalo situacijo in ne imej zato občutka krivde ali kakega podobnega občutka. Tvoji starši so si izbrali življenje, ki ga živijo in ga bodo živeli, dokler se en ali drugi ne bo odločil drugače. To vsekakor ni tvoja naloga in skrb, in da te potolažim, tega niti ne moreš izpeljati (ne moreš biti odrešitelj svojim staršem). Vidva s partnerjem poskrbita zase in bodita svetla točka (z vzgledom, ki edini v resnci šteje) tvojemu bratu, da se bo v prihodnosti laže odločil in postavil na lastne noge. Srečno!

Anonimen -> RE: Oce (6.11.2006 21:59:56)

No lep primer, ko ženska ostane z nepravim človekom. To se potem še bolj pozna na stara leta.

mojamura -> RE: Oce (7.11.2006 19:23:45)

tvoja mama mu naj neha streč in se sekirat zaradi tega ker je neumit. ne hodi naj več z njim ven. nenaj mu ne pere cote....in porkamadona, naj se neha sekirat za to, kaj si bo mislila sopseska sorodstvo in zbnanci. tvoj oče je polnoleten človek in ne potrebuje 'angela varuha ali fate (beri:čistilke) ....tebe pa naj negha brigat kako si bosta porihtala, vem da zveni kruto, a drugače ne gre...

kako si bosta postlala tako bosta spala....in nehaj iskati izgovore za mamo, iz še tako črne situacije obstaja izhod, le najti in videti ga je treba.
tvoja mama očitno ni še pripravljena na to.

Stran: [1]