Anonimen -> Oce (6.11.2006 16:39:15)
|
Izhajam iz preproste druzine, kjer je vedno manjkalo denarja. Vem, da se mama in oce nikoli nista razumela in tudi mama mi je pred casom sama priznala, da se nikoli nista razsla samo zaradi naju z bratom…in financnega zloma. Mama je celo zivljenje garala za prezivetje in za to da bi nama z bratom omogocila studij. Tudi oce je sicer garal za klavern denar, vendar samo v sluzbi. Doma je bil nesposoben, za vsakrsno mosko/fizicno stvar je mama morala klicati in placevati druge, da ne govorimo o skrbi za naju, opremljanju stanovanja, oce ne zna niti na banko! Pa se in se bi lahko nastevala. Sama sem se ze pred leti osamosvojila, brat je se doma ker hodi se v solo. Sedaj sta oba v upokoju in stanje je se slabse. Mama ima kljub temu 1000 in 1 stvar za pocet, poleg vsega se prostovoljno dela. Ocetu pa je dolgcas in je postal se bolj nevzdrzen: ne umiva se, ne preoblaci se, nima niti zob. scetke, k zdravniku gre ves smrdljiv, k zobarju neumit… Mama ne vzdrzi vec, obravnava ga kot otroka in ga ves cas priganja za umivat, preoblect inp on pa se nad njo samo dere in zja, da on ze ve. Da ne govorimo o tem, kadar kam grejo, kako osramuje mamo, ko je ves smrdljiv. Ko mu na skrivaj vrze cune v pralni stroj jih pobere ven in vpije nad njo. Mama ne sme nikoli nicesar vreci v smeti, vse stvari, stare 100 let zbira na podstresju, in ne samo to, v kontejner hodi kontrolirat ce mama slucajno ni vrgla cesa stran, pregleda pa se ostale smetnjake v ulici in privlece domov gnile stvari za na podstreho! Gravza se nam vsem, na sreco mene ni vec tam, za mamo in brata pa se mi trje srce!! Dobesedno ne maram hodit na obiske, ker kadar pridem not, zasmrdi po svicu tako da me kar ven vrze, da ne razmisljam o mami, ki ga mora vohat se ponoci v isti postelji. Z mojim fantom tja sploh ne hodim, na sreco nismo v istem kraju, tako da on nicesar ne sluti, se bi pa resnicno raje odpovedala ocetu, kot pa da bi moj moral izvedeti kaj se v resnici sploh dogaja. Vseh nas je sram! Pred sorodniki, znanci in sosedi!! Mama bi ze zdavnaj spakirala, ce ne bi bilo financnih tezav. Zaradi dolocenih okoliscin je hisa v kateri zivijo napisana na oceta. Kam naj gre s tako nizko pokojnino, z bratom, ki hodi v solo, brez stanovanja?? Sama s fantom ziviva se v najemniskem satnovanju, razmisljam, da bi jima kupila eno manjse stanovanje in bi mogoce skupaj lahko odplacevali kredite. Se mi pa mami tako smili, da se mora se na stara leta borit, namesto da bi koncno lahko zacela uzivat. Mlada je se in vcasih prav razmisljam, da bi si brez oceta lahko nasla kaksnega fejst moskega in koncno zacela zivet! Sama imam veliko tezav, otrok se nimam, mogoce bi lahko se stisnila in jima skupaj z bratom nekako pomagala. Kaj menite? Hvala in lp!
|
|
|
|