Je že čas za Cicibanove copatke? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


maliva -> Je že čas za Cicibanove copatke? (6.11.2006 10:49:26)

Moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je star 10,5 mesecev in se že kakšen mesec postavlja na nogice. Doslej sva ga imela v zokenčkih ABS, zadnje dni pa opažam, da se postavlja na prstke, ne več na celo stopalo.
Kupila sem mu tudi nogavičke (v Pikapolonici), ki imajo usnjen mehek podplat, vendar v njih počne isto. Tudi kadar hodi, stopa samo še po prstkih, čeprav ga skušava "potisnit" na celotno stopalo.
Naj mu doma začneva obuvat kakšne trše copatke?
Kaj pa uporabljate druge mamice za "hojo" zunaj, zdaj v tem vremenu? Jaz sem ga zmeraj imela le v debelih zokenčkih, ampak v zadnjem času sili iz vozička....
LP!




Anonimen -> RE: Je že čas za Cicibanove copatke? (6.11.2006 11:48:16)

Seveda da je že čas, saj ima gotovo že nogico 18, ampak ni pa sploh ne rečeno, da se bo zato nehal postavljati na prstke.




Anonimen -> RE: Je že čas za Cicibanove copatke? (6.11.2006 12:25:35)

Ne vem, če ne hodi kar večina škratov po prstkih. So kot male baletke. Po moje ni treba nobenih trdih copat, pediatri jih zelo odsvetujejo, če je sicer z nogicami vse v redu.




Naja31 -> RE: Je že čas za Cicibanove copatke? (6.11.2006 12:40:56)

Za zunaj mu kupita čeveljčke, doma pa naj bo v štumfkih.
Zdaj itak to priporočajo. Mi smo mu sicer kupili prve copatke, ampak potem ko sem ugotovila, da se mu v njih full nogica poti in ko jih je prerasel v enem emsecu, jih nismo več kupili. Tudi zdaj doma laufa v štumfkih.




Katrin -> RE: Je že čas za Cicibanove copatke? (6.11.2006 17:57:19)

Mi smo prve Cicibanove copatke z vezalkami kupili šele za v vrtec (pri 18 mesecih), doma je bila pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  vedbo bosa oz. v ABS nogavičkah ali pa v copatkih-nogavicah, ki se jih dobi v HM.

Priporočajo, naj otrok hodi čimveč bos, dokler se ne nauči dobro hoditi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Bonnie_RR -> RE: Je že čas za Cicibanove copatke? (6.11.2006 19:52:30)

Moj tamali se je že precej zgodaj začel postavljat na noge. Najprej sem kupila nogavičke z bremzami, pa mu je vseeno ful drselo, zato sem mu kupila kar copatke. V njih veliko lažje vstaja in tud meni je lažje, ker me ni non-stop strah, da bo padel, ker mu bo spodrsnilo. Naslednji teden bo dopolnil 9 mesecev, ima pa št. 18.
Mu jih pa dajem pogosto tud dol, da se mu nogice malo "spočijejo". Za ven ima pa čeveljčke.

Sem pa opazila, da stopala redko še zaviha kot baletka (prej jih je pa skoz vihal). Zdaj skoraj vedno stopi s celim stopalom. Ne vem pa, če je to zaradi copatkov ali česa drugega...

Lp




Stran: [1]