lelaval -> RE: ima kdo astmatika doma? (6.11.2006 7:58:35)
|
Se strinjam z jilic1, da zdravniki prehitro dajejo pumpice. Sama imam 2 otroka astmatika, pa tudi za najmlajšo sta mi že 2 zdravnici rekli, da sumita na astmo. Nekje 2-3x letno hodim s starejšima na spirometrijo in podobne stvari (merijo, koliko so pljuča so zmogljiva,...) Noben bav bav, ker se vse dela preko računalnika, ki je še čisto otroško opremljen, otrok pa le piha v ustnik, ki je povezan z računalnikom. Potem pa dodajo še en plin, ki pokaže spremembe le pri ljudeh, ki imajo resnično astmo, pri drugih pa ne. Ni pa nič nevaren za zdravje. Hčerka ima še alergijo na živalsko dlako. Sin je prvič zbolel za bronhitisom pri 2 letih in se je do šole ponavljalo (več doma, kot v vrtcu). Hčerka pa je za astmo zbolela v 1. razredu (prej ni imela niti bronhitisov), pa ima sedaj več težav, kot sin. Mi je zdravnica rekla, da tisti otroci, ki kot predšolski zbolijo, se navadno do šole ali pa najkasneje do pubertete pozdravijo, tisti, pa, ki šolarji zbolijo, pa jim ostane za celo življenje. Smo se enostavno navadili, da kamor gremo, vzamemo s sabo berodual, pa tudi otroka ga sama vzameta, če vesta, da bodo prisotni večji napori in bosta imela težave z dihanjem (športni dnevi, plavalni tečaj, treningi,...) Brez skrbi, popolnoma normalno lahko živijo z astmo - moj sin celo nogomet trenira. Upam, da nisem preveč dolgovezila. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|