Aptamil 3 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


Bonnie_RR -> Aptamil 3 (5.11.2006 20:30:47)

Zadnjič sem kupila 1. škatlo Aptamila 3 in so z njim skoz težave. Ko ga zmešam z vodo, se, kljub močnemu mešanju in pretresavanju, naredijo grudice in tamali sploh ne more normalno jest. Mu morem vsake 5 sekund stiskat grudice iz cuclja, ker se zamaši. In potem se mu sploh ne da več jest...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pa je vseeno, ali je notri samo mleko ali mlečna kašica.

Ne vem, ali je s to škatlo kaj narobe, ali je nasploh trojka takšna?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Drugače pa npr. s kašicami, ki že vsebujejo mleko, ni nobenih problemov, kar pomeni, da ni vzrok v cuclju.

Je imela še katera takšne težave?

Lp




maja979 -> RE: Aptamil 3 (5.11.2006 20:37:35)

mi smo težave z grudicami rešili tako, da naredimo mleko, primešamo kašico ali kosmiče, potem pa to premiksamo s paličnim mešalnikom. nobenih problemov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




cuma -> RE: Aptamil 3 (5.11.2006 23:02:23)

Ravnokar sem želela odpreti to temo...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Tudi jaz imam težave z aptamilom 3 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. V 10m  pripravljanja aptamila se mi še niso naredile take grudice, ali bi bilo bolje, da rečem kar grude[sm=smiley11.gif]. Ne vem, če bom porabila škatlo ali pa kar jutri šla po dvojko in bo mir.
Težavo sicer rešujem s cedlicem, torej mešanico pripravim v flaški, potem pa jo skozi cedlio prelijem v čisto flaško. Problem je v tem, da so grude včasih velike tudi za čajno žlico, torej ni mešanica dovolj gosta....
 
Skratka, nihče ne mara grudic, če pa jih mora še drago plačati, jih pa še bolj ne mara [sm=hudicek.gif].

Lp cuma




hajdi21 -> RE: Aptamil 3 (5.11.2006 23:24:15)

Jaz sem skoraj diplomirala na Aptamilu 3.

Če ga kupim v Muellerju, ga je manj (600 g) in je bolj grob, ampak to pomeni, da se lažje raztopi in z grudicami (ali grudami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]) nimamo problemov.

Ko pa sem ga kdaj kupila v DM ali v lekarni (kjer je bil tudi bistveno dražji) ali pa celo v Avstriji, je bil pa fino zdrobljen - kot prah, ampak amo tudi imeli grudice. Jaz sem težavo reševala tako, da sem po vsaki dozici, ki sem jo vsula v vodo, premešala z žličko (seveda z ozkim delom!!) in grudic ni bilo več. Glede na to, da delamo pri 11 m dozo 270 ml, si lahko mislite, da sem morala 9x mešat, ko sem dodala prah. Ampak samo tako ni bilo grudic.
Smo probali tudi s cedilom, pa se mi je zdelo, da se je dosti mleka - prahu tako izgubilo.




GATA -> RE: Aptamil 3 (5.11.2006 23:29:53)

Tudi pri nas je bila ta težava, zdaj pa nič več [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Mleko (prah) dam v skledčko prilijem vodo in zmešam z metlico za stepanje. Zlijem v flašo in problem rešen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].





GATA -> RE: Aptamil 3 (5.11.2006 23:44:47)

Aja pa še to: če delam recimo keksolino z mlekom (za na žlico) dam tudi to poleg mleka notri in potem zmešam z metlico. Je pa tale 3-ka zelo gosta tko, da ne delam čisto po navodilih, ker drugače pride zelo gosto.
Če delam npr. čokolino dam kosmičev za npr. 10ml, mleka (prah) pa za 120ml. Za flašo pa naša je riž od milupe in delam tko (za po flaši): za 50ml kaše in 150ml mleka to se pravi v skledčko dam kašo in prah zmešam, prilijem vodo in zmešam ( z metlico). Tega pride za 240ml v flaši.
Grisolino pa zdrobim kar z tlačilko (s tistim ki je za pire krompir delat - upam, da se reče tlačilka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).




sazi -> RE: Aptamil 3 (6.11.2006 13:56:29)

Moj sinko je spli že nekaj škatel Aptamila 3 in nimamo nikoli nobenih grudic. Samo če dam notri vodo, potem mleko in močnoi potresem gor in dol - se zaštopa cucelj. Če pa najprej ppotresem levo desano, da se mleko zmoči in potem gor in dol, pa nikoli nobene grudice. Mleko kupujem v Interšparu, uporabljamo pa aventov cucelj s spremenljivim pretokom.
Enako ni nobenih težav, tudi če mu mleko zmešam s kašico. I nikoli ne mešam z žličko, metlico, mešalcem.... Samo stresem vse v flaško in potresem. Še dobro, ker če bi se morala še s tem ukvarjat, ponoči ne bi nič spali, ker bi bila za pripravo prepočasna. tako pa spije in če je sreča hitro zaspi.




Bonnie_RR -> RE: Aptamil 3 (6.11.2006 20:12:24)

Ma jaz tud do tele blesave škatle še nikoli nisem imela problemov z Aptamilom in nikoli ni bilo nobenih grudic (oz. res bolje rečeno grud!). Pa skoz pripravljam mleko na enak način... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Me pa kar mineva, ko berem, kaj vse je treba naredit, da teh grudic ni več.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Vedno bolj razmišljam, da bom kar nazaj na dvojko prešaltala...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




kofetek2010 -> RE: Aptamil 3 (6.11.2006 20:29:49)

naša uporablja Milumil 2 in ni nobenih grudic [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 
sem pa prej skor živčnega fasala, ker jih je bilo vse polno v grisu iz DMja [sm=smiley11.gif][sm=smiley21.gif][sm=smiley7.gif] 
očitno je bila to prva in zadnja škatla... bom raje še naprej kupovala Milupin gris za z vodo mešat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Mateja82 -> RE: Aptamil 3 (9.11.2006 18:47:55)

Mi smo ravno prešli na 3. Je res bolj gost in res se včasih naredijo grudice, ne pa vedno. Je treba samo  bolj močno pretrest.




Stran: [1]