ko ne gre več (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> ko ne gre več (5.11.2006 14:20:41)

Z mojim partnerjem sva bila skupaj 5 let. Skupaj imava 2 letnega otroka. Lani sva se nekrat že razšla. Razlog za to je bilo njegovo pohajkovanje okoli. Bil je zelo malo doma, večinoma zjutraj in še takrat je spal (ja do 11 dopoldne) potem pa je šel od doma. Ker ima terensko delo se je zgovarjal, da gre delat. Ampak on je prihajal domov ob jutranjih urah. V najboljšem primeru pa ob 11 zvečer. No in takrat je meni res presedlo in sem se odločila, da tako ne gre in smo šli lepo vsak po svoje. Vmes niti nismo imeli veliko stikov. Otroku je prišel na obisk po enkrat na dva tedna. Po parih mesecih pa je začel hoditi skoraj vsak da, govoril kako mu je žal in da je  zdaj res videl kakšno napako je naredil. Sprva ga nisem hotela vzeti nazaj, ampak po dveh mesecih pregovarjanja me je prepričal. In sem mu dala še eno možnost pod določenimi pogoji. Tako lepo nam je šlo le kakšna dva meseca, potem pa se je spet začelo, ampak ne v takšni meri kot prvič. Večkrat sem mu govorila naj malo razmisli kam gre stvar, da ne bo ponovno tam kot je bila. Ampak nič boljše, še slabše. No zdaj po pol leta odkar smo ponovno skupaj pa je hodil zadnji teden spet domov sredi noči, včeraj ga ni bilo celo noč in je prišel malo prej. Zdaj mi je živc popustil. Sem mu rekla naj takoj gre, da imam dovolj. Se je nekaj še izmikal in me prepričeval, ampak jaz imam dovolj. Vem, da ne bo nikoli drugače, če sedaj ni bilo, ko ej tako obljubljal.
Mi je pa grozno hudo. Spet po enem letu na istem. Ponovna razočaranja in samota. Pa ko sem ravno zaživela in sem ga morala nazaj vzeti. Ampak bo minilo. Upam, da bo enkrat vse pozabljeno in se še meni kje kakšna sreča nasmehne.
Pri meni je še dodaten problem, da nikakor nimam varstva za otroka in ne morem čisto nikamor. Še na eno dobro kavico ne. Tako se ne morem z nikomer pogovoriti in upam, da me kdo razume, ko zdaj tu pišem.

čaki -> RE: ko ne gre več (5.11.2006 14:25:27)

DALA SI mu še eno šanso, tko da maš čisto vest, in če ne gre ne gre. pojdita vsak na svoje, boš lažje živela-psihično

lenika -> RE: ko ne gre več (5.11.2006 14:26:32)

Brez njega ti bo bolje, ker tako ali tako nisi imela nič od njega, samo sekiranje in težave. Kar se tiče varstva za otroka si občasno le poskušaj kaj zrihtat, da se malo sprostiš, sicer je pa orok že tako velik, da ga lahko tudi s seboj na kakšno kavico vzameš in iz meseca v mesec bo lažje. Samo pogumno.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.11.2006 14:26:49)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Marogica -> RE: ko ne gre več (5.11.2006 14:31:34)

Dala si mu še obljubljeno eno panso, ki je pač ni izkoristil tako, kot sta se zmenila. Jaz mu druge ne bi več dala. Po moje je tvoj partner tip, ki ima neprestano druge ženske. In če je res takšen(upam, da se motim), se bo to dogajalo vedno.

Zato odidi čimprej in ne zavlačuj, ker sebi in otroku s tem ne delaš nič dobrega.

p.s. Obljubil pa bo tokrat zopet- sem sigurna....

Anonimen -> RE: ko ne gre več (5.11.2006 14:57:02)

Jaz pravim, da je vsaka stvar, ki se ti zgodi v življenju za nekaj dobra in iz tega potegne tisto največ kar se da.

Točno tako! Dokazala si si že sama, ko si mu dala še eno šanso, tko da res ne vem, zakaj siliš še naprej. Srečno!

kapica -> RE: ko ne gre več (5.11.2006 14:58:41)

Kar pogumno naprej, ce si enkrat zmogla, bos pa se enkrat. Je pa tudi prav mogoce da si mu dala se eno sanso, tako da ne se sedaj sama na sebe jezit. Tako si vsaj videla da ni drugacen in ce bo se kdaj poskusal, ves da bos ostala trda.
Veliko srece za naprej ti zelim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

total -> RE: ko ne gre več (5.11.2006 15:10:45)

Kaj spolh še delaš z njim????

sneška_ -> RE: ko ne gre več (5.11.2006 15:33:50)

Dala si mu šanso da se pomiri in ti si vse naredila da bi rešila družino 

Gina -> RE: ko ne gre več (5.11.2006 15:35:11)

Veš, ne skrbet zaradi varstva. Zmeraj se najde kakšna prijateljica, ki ob nujnih primerih počuva, ali pa morda kakšna soseda, v najslabšem primeru varstvo plačaš, ali pa zato, da imaš vsaj malo časa zase, kakšen dan pustiš otroka v vrtcu uro dlje, kaj pa potem. Ne skrbet. Vse se uredi. Važno da boš srečna s celotno situacijo. Pa da te ne bo vsak dan skrbelo, a bo sploh prišel domov, a bo raje vandral s prijatelji.

tulip -> RE: ko ne gre več (5.11.2006 17:55:41)

Napravila si pomemben korak, ki zahteva veliko poguma, zato ti lahko samo čestitam!
Samo na boljše bo šlo, boš videla!

žužu -> RE: ko ne gre več (5.11.2006 18:58:28)

tvoj primer pa res nima druge možnosti. odločila si se prav. in ne bo vedno tako, da otroka ne bioš mogla dati v varstvo. zrasel bo. prav je, da si vama omogolčila lepše življenje.

lelaval -> RE: ko ne gre več (5.11.2006 20:02:54)

Poskusila sta še enkrat, ampak, če ne gre, potem res nima smisla zapravljat tvojih živcev. Tudi otrok bo bolj srečen ob starših, ki se ne sekirajo in prepirajo. Otroci vse, kar nas starše žre, občutijo.
In ni vrag, da se tudi tebi ne bo nasmehnila sreča v ljubezni. In tudi varstvo boš našla.

mamči -> RE: ko ne gre več (5.11.2006 20:23:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

. Vem, da ne bo nikoli drugače, če sedaj ni bilo, ko ej tako obljubljal.

Ker veš, da kljub vsemu ne bo nikoli drugače...... Ne moreš samo ti vlagat v zvezo in se samo ti trudit. Pol pa še nič od vsega, samo trpljenje.
Ne vem, to so velike odločitve in lahko se razpletejo tako in drugače. Če ena orng diskusija o tem, da se morata oba potrudit za "vaju" in za družino ne zaleže, potem pač verjetno ne gre drugače, kot da se poti razidejo.
Pa nič naj te ne bo strah, še boš srečala in spoznala prave prijatelje, tako da varstvo si boš že porihtala.

didi1 -> RE: ko ne gre več (5.11.2006 20:31:41)

Po moje ti bo boljše če boš sama, dala si mu še eno priložnost ki je ni znal izkoristit.V njegovo škodo.Če si se prej pobrala se boš tudi zdaj, veliko sreče.

lojzika -> RE: ko ne gre več (5.11.2006 22:34:11)

Ponavadi se to ko ga enkrat vzameš nazaj samo še stopnjuje. Po moje je prvič najtežje it, sploh če nimaš kam, ampak če vama je šlo takrat fajn, vama bo sedaj še bolje.
Ti si storila vse da bi rešila družino, si mu odpustila in ga vzela nazaj, on pa je izkoristil tvoje zaupanje.
Velikokrat babe za vsako malenkost svetujejo, pusti ga ampak tukaj je drugače. Nekatere se sprijaznijo in živijo tako , druge gredo svojo pot brez dedov

srki -> RE: ko ne gre več (6.11.2006 6:46:26)

Čisto prav si naredila, dala si mu novo priložnost, ni je znal izkoristiti in ob takem možu in očetu tudi jaz ne bi mogla živet. Srečno in upam, da ti bo brez njega lepše, kot ti je bilo z njim!

Nixxon -> RE: ko ne gre več (6.11.2006 14:00:17)

In kam je hodil ponavadi?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

mojamura -> RE: ko ne gre več (6.11.2006 15:51:35)

čestitam....ker vem kako je oz. kakšen je to občutek...ker sem tudi jAz to sprobala, tako da ti držim pesti

pusti času čas in boš videla, da bo prišel dan ko bo manj bolelo in sonce bolj sijalo

tudi zate obstaja sreča....pusti le, da te najde

modrooka -> RE: ko ne gre več (7.11.2006 13:51:01)

Naj kmalu posije [image]http://www.ani3.dk/vejr02/vejr000/s3.gif[/image]v tvoje življenje!

nejar -> RE: ko ne gre več (9.11.2006 11:41:38)

Pravilno si naredila. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Če ne gre pač ne gre. Pa ti je kdaj povedal kam je hodil, da ni prišel domov?
Nekaj časa bo hudo, ampak me ženske smo itak trdne in se kmalu postavimo na noge.
Samo odločna bodi.

Anonimen -> RE: ko ne gre več (9.11.2006 13:38:48)

Hvala za vse spodbudne besede. Vem, da mi bo boljše brez njega, ne bo sekrianja in spraševanja kdaj pride in kje hodi.
Od njega tako nisva imela ničesar, saj ga skoraj nikoli ni bilo, če je bil je pa spal. Ampak sem potem še vedno govorila, da je le otrokov oče in mu je treba dati še eno možnost. Ampak ne gre. In jaz v takšni nisem srečna in tudi otrok od takega čoveka nič nima. Mislim, da bo otrok imel več od njega, če ga bo prišel pogledat ali mu na obisk. Se bo vsaj takrat z njim ukvarjal, drugače se mu tako ni dalo.

Kje je hodil ne vem. Ko sem ga vprašala je rekel, da je delal. Ampak vsi vemo, da se cele noči in večere ne dela. Kdo bi ga pa gledal sredi noči. Res je, da dela privat in si sam organizira kdaj bo delal, ampak sredi noči sigurno ne.
Če sem ga kaj več vprašala je rekel, kaj sploh sprašujem, da drugih nima, če pa malo gre še okoli pa tudi ni nič narobe.

Problem pri njemu je, da sploh ne vidi kje je problem ali pa noče priznati. In ko je trdil, da se bo spremenil je lagal itak samo sabi. Govoril, da je zdaj drugačen in da vidi kaj je delal narobe. Ampak ne vem, če on vidi v čem je sploh problem. On ves čas govori, da je vse vredu in da je njemu tako čisto vredu. In na koncu sem jaz čudna, ker mi ne odgovarja.

Glede varstva me tudi ne skrbi preveč. Saj mi pomagajo koliko mi lahko starši. Ampak je problem, da ne morem iti na nekakšen pogovor s prijateljico, ker oni mislijo, da se to ne hodi, ko pač imaš otroke. JA stara šola. Za nujne primere jim ni hudo. Ampak tudi to bo.

Moram pa povedati, da mi je po teh parih dneh res veliko boljše. Saj neke razlike sploh ni. Ga ni tako kot ga prej ni bilo. Ampak res pa ni skrbi in sekiranja toliko. Včasih mi je hudo samo zaradi otroka, ker ima takšnega očeta, ki ga dobesedno boli za njega. Ampak se po drugi strani tolažim, da ima mene, ki ga imam resnično rada. In tudi tako nama bo lepo.

Hvala še nekrat vsem, mi je res veliko pomenilo.

Stran: [1]