|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako dojenčkove noge zaščititi pred mrazom?
5.11.2006 12:34:48   
metaa
Tamalo-staro dobrih 7 mesecev- sem v noge za ven napravila: na boso nogico tople termo nogavičke, čez žabice (to ima tudi v stanovanju vedno), potem pa sem ji za ven dala še čez volnene nogavičke in še volnene copatke (gosto pletene). Smo bli kakšno urco zunaj, na sončku, pa je imela ledene noge-stopala! Z dekico pa ni bila zadelana, ker smo šli ven s kengerujem, ker ne mara biti v vozku. Drugač je bla ful napravljena, imamo pa kombenzionček brez stopal. Kaj naj bii ji pa še obula, kakšen nasvet, prosim. Za čevlje je po moje še premajhna  ali ne v smislu zaščite pred mrazom? In če bi ji morala kupit tople čeveljčke, kako veliko številko naj kupim, da jih bo imela vso zimo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako dojenčkove noge zaščititi pred mrazom?
5.11.2006 12:38:10   
trdozimc
Ni premajhna za čevlje. Zelo dobro grejejo stopala.
Čez take tkanine, kost so volna, bombaž, selo flis, hitro prepiha, sploh zadnje dni je kar mrzlo pihalo.
Drugače pa je rešitev kombinezon s stopali ali pa vreča, ki se lahko da čez kenguruja.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako dojenčkove noge zaščititi pred mrazom?
5.11.2006 12:40:57   
Anonimen
Pod prvo, če je noga preveč nabutana z raznimi nogavicami, začne stiskat in posledično ni dovolj prekrvljena, zato je hladna. Pod drugo, tiste termo nogavice so ponavadi sintetične in sintetika, sploh na golo kožo, ni v redu (razen če ni posebne izdelave, to pa za te nogavice dvomim, da so - očitno ne). Pod tretje, otrok v kenguruju ali nahrbtniku dalj časa v takem mrazu ne sme bit, ker je položaj nog tak, da so manj prekrvljene. Enkrat se je na Krvavcu, pa menda tudi v Kr. Gori, zgodila nesreča, ko so otroku, s katerim je očka smučal tako, da ga je imel v nahrbtniku, nogice zmrznile in so mu jih morali odrezat.
Drugače se mi zdijo najboljša varianta toplih copatk krzneni copatki. Jaz sem jih za Tiborja imela.

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako dojenčkove noge zaščititi pred mrazom?
5.11.2006 12:44:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ali pa vreča, ki se lahko da čez kenguruja.


Na tvojem mestu bi si jaz tudi omislila vrečo. Tako tudi nogic ne rabiš preveč zavijat (slabša prekrvavitev kot pravi Splišni).
Čevlje ali škorenjčke pa vsekakor lahko, najraje podložene. Se dobijo tudi v majhnih številkah.

(odgovor članu trdozimc)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako dojenčkove noge zaščititi pred mrazom?
5.11.2006 12:53:07   
vesna.com
Jaz sem bila ravno včeraj v HM,majo full lušne usnjene in spodaj kosmatene copatke,zgledajo kot škorenjčki sam so čist mehki.Od 15-16 dalje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako dojenčkove noge zaščititi pred mrazom?
5.11.2006 14:19:41   
tulip
Naš je imel pozimi zimsko vrečo, tako res toplo in ga ni nikoli zeblo v nogice. Obute je imel termo nogavičke in volnene copatke. Tako da je zame vreča najboljša rešitev, pa mu res vzdržuje toploto.
Tudi podloženi čeveljčki so varianta, naj bodo večji, da bo nogica komot.
user posted image user posted image
Glede prekrvavitve se strinjam s splišni - ne sme imet preveč nogavičk, ker kri ne kroži in se nogice podhladijo.

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako dojenčkove noge zaščititi pred mrazom?
5.11.2006 14:27:28   
Marogica
Ne dajaj ji čevljev, ker jih je samo prbolematično obuvati, pa še ni kaj dosti koristi za dojenčke, ki še ne hodijo.
Naša dva sta imela poleg nogavič, v tej starosti, doma narejen nogavičke iz prave volne(no jaz sem jih kupilauser posted image ). Nogice sta imela vedno tople. Je pa res, da smo se sprehajali v vozičku in ne v kenguruju. Naša dva sta imela spodaj in za pokrit" ovčko" .  V kenguruju bo pa imela težko kdaj toplo nogico, saj z njimi še ni "aktivna", pa še vetru so izpostavljene.


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako dojenčkove noge zaščititi pred mrazom?
5.11.2006 15:40:55   
Baucka
V Mojem malčku je pisalo, da je v kengeruju ravno problematična prekrvavitev udov, saj pritiska na žile v mednožju. Tako da v mrzlem vremenu samo za kratek čas v kengeruja.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako dojenčkove noge zaščititi pred mrazom?
5.11.2006 15:49:01   
Gina
PO moje je tudi glavni problem termo nogavičke čez žabice. Žabice niso take kot bombažne nogavičke, ampak so skoraj vedno (razen tiste lahke, poletne) ena mešanica sintetike in ne vem česa še. Potem pa še termo nogavice, v katerih vsako živo bitje švica. Jaz bi tako naredila, kot so ti svetovale. Bombažne štumfke, če hočeš tudi dvoje, pa potem kosmateni usnjeni copatki. Pa kengurujček omejeno število minut. Noge tam dol visijo stisnjene, ni ok.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako dojenčkove noge zaščititi pred mrazom?
5.11.2006 16:57:00   
anckabancka
Jaz sem mu lansko zimo kupila usnjene copatke, ki so imeli z notranje strani ovčko. služili so nam super celo zimo in ni bilo mrzlih nogic, kot preden sem jih kupila.

Dobila pa sem jih v Interšparu na Viču na štantu pred trgovino, kjer prodajajo vse možne copate. Mislim, da se imenujejo Vučko.


_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako dojenčkove noge zaščititi pred mrazom?
5.11.2006 18:10:34   
Marelica
O, hvala za dobre nasvete. Sem imela ravno isto vprašanjev mislih, pa že lahko berem odgovore. user posted image

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako dojenčkove noge zaščititi pred mrazom?
5.11.2006 18:52:24   
natalia
Pod prvo, če je noga preveč nabutana z raznimi nogavicami, začne stiskat in posledično ni dovolj prekrvljena, zato je hladna. Pod drugo, tiste termo nogavice so ponavadi sintetične in sintetika, sploh na golo kožo, ni v redu (razen če ni posebne izdelave, to pa za te nogavice dvomim, da so - očitno ne). Pod tretje, otrok v kenguruju ali nahrbtniku dalj časa v takem mrazu ne sme bit, ker je položaj nog tak, da so manj prekrvljene.


ja,res.

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kako dojenčkove noge zaščititi pred mrazom?
5.11.2006 20:27:17   
ČebelicaMaja
Jaz imam 6,5 m staro punčko in smo veliko zunaj... doma ima čez žabice oblečene doma narejene volnene copatke, ko gremo pa ven, ji pa čez dam samo krznene copatke in ni težav, če je bolj mraz pa še kombinezonček. V vozičku imamo kar "montirano" zimsko vrečo, ki se lahko povsem odpre (če je bolj toplo) ali pa jo skrijemo pred mrazom in v celoti zapnemo. Sem pa v petek kupila v HMju, pri polici za fantke, prave sive  volnene nogavičke...in to za samo dobrih 500 sit...sicer so ji še malo velike, ampak nogice pa vseeno tople. Smo v soboto hitro šibal še po en paruser posted image

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako dojenčkove noge zaščititi pred mrazom?
5.11.2006 20:51:48   
beba76
Mi smo imeli lansko zimo za tamalega copatke iz ovčje kože - smo jih naročili sočasno z ovčko za v voziček in so se super obnesli. Mali ni imel nikdar mrzlih nogicuser posted image user posted image

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kako dojenčkove noge zaščititi pred mrazom?
5.11.2006 22:09:18   
lelaval
Moji sem lansko zimo (rojena junija) dala na nogice navadne bombažne nogavičke, preko oblekla plišastega pajacka s stopali in na vrh štrikane copatke (ali nogavičke) sem jih dobila. Potem sem ji oblekla zimskega pajacka - brez stopal, a je bil toliko večji, da so nogice bile not. V voziček sem ji dala k nogicam trmoforkico (sem ob rojstvu dobila tako majhno v obliki račke, sicer pa sem jih videla tudi v Mullerju in Neckermanu). Navadno sem jo pokrila samo s koco (ob večjem minusu pa z odejico) - nogice zavila v pokrivalo, čez voziček pa dala le vrečo za noge. Celo zimo sva bile ogromno zunaj (tudi, ko je fejst snežilo), pa ni niti enkrat imela mrzlih nogic.
Svetujem vam, da uporabo kenguruja uporabljajte res čim manj v teh hladnih dneh, poleti pa lahko več. Zgodbo o malčku  z zmrznejnimi nogicami (in posledično odrezanimi) poznam tudi sama. Toplo pa priporočam uporabo termoforja. Midve sva kamot lahko bile zunaj tudi po 3 ure naenkrat. Še dobro, da je bila pravi zaspanček. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kako dojenčkove noge zaščititi pred mrazom?
7.11.2006 7:12:25   
Bejba
Tudi mi imamo krznene copatke Vučko (iz City parka) in so super topli. Samo ena stvar me moti. Neprestano mu padajo dol, pa so dovolj veliki. Nogica sploh ne sede lepo v njih. Imate ve tudi enak problem?

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kako dojenčkove noge zaščititi pred mrazom?
7.11.2006 20:54:46   
Aleksandra
Tudi mi imamo za ven copatke iz ovčke (kupili smo jih v neku trgovini v Merkurjevem centru na Rudniku). Noge so res tople, je pa tudi res, da pogosto padajo dol, saj naša Lara precej brca. Če je pa na miru, so pa tudi copatki na nogicah.
LP

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kako dojenčkove noge zaščititi pred mrazom?
7.11.2006 21:00:20   
StBarbara
Lani sem videla, za letos pa ne vem, če še imajo od Superfita, take kar visoke, tako da ne padajo dol, mehke copatke z ovčko notri.


_____________________________

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu Aleksandra)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kako dojenčkove noge zaščititi pred mrazom?
7.11.2006 21:02:40   
StBarbara
Evo tako zgledajo:

user posted image user posted image user posted image

_____________________________

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kako dojenčkove noge zaščititi pred mrazom?
7.11.2006 21:06:53   
Anonimen
ne vem jaz v takem mrazu otroka sploh ne bi dajala v kengeruja. drgač obstajajo tudi vreče za kengeruje, samo men se otroči v teh nahrbtniih prav smilijo. pomoje jih morajo ful nogice tiščet??!!

ja moja ima tudi copatke iz prave ovce kupljene v prodajalni alenka v kranju. super so. mislim pa da so te trgovine tudi drugje

(odgovor članu StBarbara)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kako dojenčkove noge zaščititi pred mrazom?
7.11.2006 21:13:19   
Aleksandra
Ja, trgovina Alenka je tudi v Merkurjevem centru na Rudniku v Lj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?