Junijke-kdaj boste ostale doma (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


DORI -> Junijke-kdaj boste ostale doma (5.11.2006 7:38:20)

Dobro jutro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]
Kaj ste mogoče že razmišljale kdaj boste nehale delat in boste ostale doma, da vse v miru pripravite za prihajajočega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] .
Jaz sem si izračunala, glede na to, da imam rok 24.06.Porodniška mi nastopi 1 mesec prej, drugo leto bom že imela  na razpolago nov dopust (nekje 24 dni, to je cca. 5 tednov), bom lahko ostala doma že nekje na polovici aprila. Če pa mi bo ostalo še starega dopusta, pa še prej.




Jacqueline -> RE: Junijke-kdaj boste ostale doma (5.11.2006 11:21:27)

Čist odvisno kako bo zdravstveno stanje, pa niti sanja se mi ne kdaj greš v Fr v porodniško!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Vem, da je porodniška samo 3 mesece, tako da bom delala verjetno do zadnjega, če se bo dalo pa potem čimveč časa preživela z otrokom. 3 mesece je res malo, bom probala kaki deal naret!!!




zrak -> RE: Junijke-kdaj boste ostale doma (6.11.2006 8:01:03)

O tako daleč pa res še nisem razmišljala... Korak za korakom.. in užitek za užitkom..
prvo moram dati skozi še prvi pregled. pol pa NS.. itd.. nato pa šele razmišljala o porodu. porodniški, dopustu.. itd..
Lahko pa da bom šla tudi prej že kaj na bolniško.. nikoli ne vem..

drugače pa bi rekla korak za korakom...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




ronja -> RE: Junijke-kdaj boste ostale doma (7.11.2006 11:20:27)

Dori, ker imaš vse enako kot jaz, hvala da si mi zračunala:) Čeprav se bo meni PDP verjetno premaknil in s tem tudi vse ostalo... Mogoče bom šla že prej kaj na dopust, če se bom zanič počutla... Bomo vidli, nimam pojma, ker sem prvič [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], tako da ne vem niti, koliko dopusta ti pripada če imaš porodniško junija... Ali normalno???




DORI -> RE: Junijke-kdaj boste ostale doma (7.11.2006 12:37:07)

Saj vem, da prehitevam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ampak tako lepo je razmišljat o temu, ko bom ostala doma, vse v miru pripravila za prihajajočo štručko itd.
Mislim, da, če si redno zaposlena, ti pripada cel dopust, drugače pa ne vem.




ronja -> RE: Junijke-kdaj boste ostale doma (7.11.2006 14:58:16)

Sem zaposlena, sicer za določen čas, vendar mislim, da to ne igra vloge. Praviš, da boš šla na porodniško 1 mesec prej - a je to najprej ali najkasneje kot lahko greš? Jaz bi šla po svoje čim kasneje, zato da bom potem lahko dlje s frocekom... Dopust bom pa definitivno porabila!:)




Liona -> RE: Junijke-kdaj boste ostale doma (7.11.2006 15:18:39)

Ronja, porodniška ti začne tečt 1 mesec pred PDP. Ne da se zmenit za kajsneje. Lahko jo vzameš tudi prej, ampak skupaj si doma 12 mesecev (porodniške). No, očitno sem jaz edina junijka že na bolniški. Trenutno imam predlog do srede decembra (zaradi izcedkov). Jaz upam, da bom po novem letu šla še za kakšne tri, štiri mesece delat. Potem moram pa tako ali tako že dopust pokoristit. Še 16 dni starega, pa 26 novega... ja, to je skoraj dva meseca. Aprila bom očitno že na dopustu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Drnula -> RE: Junijke-kdaj boste ostale doma (11.11.2006 8:27:11)

Se vam ne zdi, da se nam porodniška začne (in morda prej dopust) začne prav ob lepem cajtu. Vse bo pošasi zaživelo, naši trebuhi bodo tudi že cveteli ...
Jaz sem še šparala letošnji dopust, da bi čez novo leto odpotovala na večje potovanje in skupaj porabila večji del tudi dopusta 2007. Vendar ... Afrika zdaj odpade. Dopust pa bom rabila, saj sva se odločila za hiško in bom verjetno kak dan rabila. Ma ob novem letu bi jo pa vseeno kam mahnila ..-?
Upam, da bom ves čas zdrava in ok kot do zdaj.

lp,
- Drnula




tinaaja -> RE: Junijke-kdaj boste ostale doma (11.11.2006 9:09:23)

Junijke, cist v razmislek... Jaz dopusta za leto 2007 ne mislim celega pokurit, ker ce se bom dobro pocutila, bom delala in ga koristila naslednje leto, ko bo moja pikica ze z mano za kaksen teden z babi na morju ali pa kaksen teden dlje po porodniski pa tko..
Jaz sem tud najprej racunala kdaj cimprej lahko spokam kufre, ampak bom raje prisparala vsaj pol dopusta za leto 2008 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Obvezno pa morate koristit 10 dni dopusta leta 2007. papa nosecke




Liona -> RE: Junijke-kdaj boste ostale doma (11.11.2006 9:57:01)

tinaaja, jaz imam rok konec junija in mislim, da mi je šef omenil, da moram cel nov dopust pokoristit pred pričetkom porodniške. Naslednje leto konec maja (oz. čez dve leti), ko se mi porodniška izteče bom imela pa itak že oz. še cel nov dopust za leto 2008.
Pri tebi je drugače, ker imaš rok marca. Ne rabiš celotnega dopusta izkoristit. Jaz ga pa baje moram [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Tracy -> RE: Junijke-kdaj boste ostale doma (11.11.2006 10:10:40)

Dopusta iz leta 2007 morate pokoristit vsaj 10 dni, zato da se vam ostalo prenese v naslednje leto. Torej jaz ga bom z 1.1.2007 dobila npr. 24 dni. 10 dni bom porabila pred začetkom porodniške, ostalo pa bom potem lahko pokoristila do konca junija 2008 (po končani porodniški). Sicer je veliko odvisno od delodajalca. Ampak po zakonu je pa tako. Potem je pa vse odvisno od njegove dobre volje.

Jaz bom doma ostala pomoje kar s 1 majem. Bom videla. Mi morajo najprej še PDP določit. Mogoče pa tudi kak teden prej.

lp




zabica26 -> RE: Junijke-kdaj boste ostale doma (11.11.2006 10:43:02)

Jst pa še ne vem...doma bi bla lahko u bistvu že od konca aprila, rok mam 20.6.07. Ampak je pomlad pri nas pestra, tako da bom videla...u bistvu bi rada dlje delala, bom pa vmes tudi koristila kakšen dan, ko bom kaj urejala, kam šla...

Pa upam, da bo kaj z mano doma tudi očka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], ker on pa še več dopusta, tako da bom lahko imela malo več pomoči.
Sicer si pa še urejava gnezdo, tako da je veliko dela še doma in dopust bo zelo prav prišel...vse pa je odvisno od mojega počutja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]




tinaaja -> RE: Junijke-kdaj boste ostale doma (12.11.2006 15:15:11)

Liona, po zakonu moras koristit 10 dni, preostanek pa do konca junija 2008. Ce ne koristis teh 10 dni, ti propadejo. Tako da bi tudi katerakoli junijka koristila 2007 dopust po porodniski... Kaksne igrice se gre pa tvoj sef, je pa drugo. Zakon je eno, delodajalci drugo. Pri nas se drzijo zakonov in ne ustrahujejo in prisiljujejo v take zadeve. V sluzbo se vrnes 1 leto po pricetku porodniske, ki pa bo pri tebi nekje konec maja, tako da bi bila tako skor cel mesec vec doma... papa




Stran: [1]