Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: na kaj vas spomni Dante 4.11.2006 17:40:47
|
|
|
|
Gina
|
Prva misel: pekel
|
|
|
|
RE: na kaj vas spomni Dante 4.11.2006 17:57:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Ok, saj me je sram, da ne vem ,...ampak zakaj pekel???
|
|
|
|
RE: na kaj vas spomni Dante 4.11.2006 21:46:18
|
|
|
|
abi
|
IZVIRNO SPOROČILO: hothien Na Božansko komedijo, Dante Alighieri.
|
|
|
|
RE: na kaj vas spomni Dante 5.11.2006 10:14:38
|
|
|
|
Tekica
|
Ja, seveda na Božansko komedijo in njenega avtorja. Pa čisto preveč zbadljivk se da narediti iz tega imena ... ne, nikakor. Sploh ne v Sloveniji!
|
|
RE: na kaj vas spomni Dante 5.11.2006 10:20:00
|
|
|
|
triša
|
Božanska komedija,Alighieri,temačnost,črno, homoseksualnost... Če izvločim vse te asociacije pa ime samo po sebi ni tako slabo.
|
|
|
|
RE: na kaj vas spomni Dante 7.11.2006 15:09:07
|
|
|
|
Kajč
|
Mene tudi na književnost. Osebno mi ni všeč a kot so že napisale pred menoj, če ti je všeč ni ovir.
|
|
|
|
RE: na kaj vas spomni Dante 7.11.2006 17:34:14
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Matejka: v božanski komediji je imel dante aligheri 9krogov pekla - v vsakem krogu so bili določeni zločinci, ne vem pa točno, kako zaporedno potekajo...
|
|
|
|
RE: na kaj vas spomni Dante 7.11.2006 17:35:50
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
pekel v delu sestavlja devet krogov, po katerih so razporejeni grešniki od blažjih k hujšim. Nekateri od krogov so še nadalje razdeljeni. V peklenskem preddverju bivajo duše nekristjanov, od prvega kroga pa preddverje ločuje reka Aheront. 1krog: predkrščanski pravičniki 2krog: pohotniki 3krog: požeruhi 4krog: pohlepniki 5krog: jezni in lenuhi; za tem krogom obzidje Dita deli zgornje kroge pekla od spodnjih 6krog: neverniki - heretiki 7krog: nasilneži 8krog: prevarantje 9krog: izdajalci; to je najgloblji del pekla z bivališčem njegovega vladarja Luciferja. Imenuje se Kocit in je okovan v večni led. Aja so še pa vice in raj...
|
|
|
|
RE: na kaj vas spomni Dante 7.11.2006 17:49:34
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: london_paris Matejka: v božanski komediji je imel dante aligheri 9krogov pekla - v vsakem krogu so bili določeni zločinci, ne vem pa točno, kako zaporedno potekajo... Aham, hvala . No, nisem brala te knjige . Drugače pa mi je zanimivo ime
|
|
|
|
RE: na kaj vas spomni Dante 8.11.2006 13:02:42
|
|
|
|
ancka1
|
Kot predhodnice Božanska komedija...koncentrični krogi pekla... Osebno mi je preveč "nedomače".
|
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?