Gina -> RE: vaše mnenje (4.11.2006 12:43:19)
|
Ime Veronika mi ni toliko všeč, ga pa tudi današnji otroci nosijo, tako da iz tega stališča ni nobenega problema. Jaz bi Patricija pisala z j, ravno tako Julija, Lea se mi sliši boljše brez j, ampak tudi če bi bil, ne bi bilo moteče. Je pa tako, da se moraš sama vprašat, a te bo motilo, če kdo napiše ravno drugo verzijo teh j-jev ali ne-j-jev, kot jo boš dala svojemu otroku? Ker če te moti, se boš neprestano jezila potem na druge, češ da ne spoštujejo uradnega imena. To pa nima smisla, a ne. LJudje pač nismo popolni in se zmotimo nehote. Sama imam otroka z imenom Dorian. Me pa čisto nič ne moti, če kdo napiše z j ali celo z ij. Čisto vseeno mi je. Imam pa tudi v razredu deklico na enako varianto, njeno ime se piše samo z i, pa smo se že na začetku zmotili pri zapisu, in so se starši ful jezili. Zdaj sva se z deklico zmenili, da take reči niso za zamerit, ker se ji bodo tako ali tako dogajale celo življenje, pa bi se morala preveč jezit zaradi tega neprestano in kake bistvene razlike med dojemanjem imena napisanega z j ali brez j tako ali tako ni.
|
|
|
|