Denverski test (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


eya -> Denverski test (4.11.2006 11:03:56)

Zadnjič mi je sestra pri pediatrinji omenila, da bojo pri naslednjem pregledu (v starosti 9 mesecev) naredili pri Žigu ta test. Kako to izgleda? Pri 3 mesecih mu je sestra kazala rdeč cof, pa zvonček...-a je to bilo to? Kako pa to zgleda pri 9 mesecih?

Pa zanima me še vaše mnenje o realnosti teh testov...




tulip -> RE: Denverski test (4.11.2006 16:21:22)

Ja to je to... Ima pa kot nek vprašalnik, ki ga sproti izpolnjuje, hkrati pa da pred otroka veliko kocko, pa potem manjšo, pa rozino in gleda, a bo te stvari prijel, pa dve kocki, zeleno in rdečo, pa opazuje kaj z njima dela, pa te vpraša, če se plazi, če že kaj pove...take stvari. V glavnem se otrok igra!
Je pa rezultat odvisen od razpoloženosti otroka, saj veš, če čakaš v čakalnici in on postane zaspan, ne bo želel sodelovati, ko si na vrsti, lahko se bo samo jokal in podobno. Nič ne skrbi, tudi če bi bilo tako, saj ni pomembno, da on to TAKRAT pokaže, važno je, da TI VEŠ, kaj on zna in kaj ne, gre samo za nek splošen pregled, da zdravnica vidi, če so v razvoju večja odstopanja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Geja -> RE: Denverski test (4.11.2006 17:38:52)

Te teste delajo pediatri pri različnih starostih... in sicer kaj že zna in kaj ne..
je nekakšna tabela, do 3 leta se mi zdi... jaz imam to doma na računalniku,
če želiš mi piši na ZŠ in ti bom poslala po e-mailu da boš videla kako zgleda ta test...

lep dan,
Geja




Stran: [1]