Bumbo stolček (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


mojca75 -> Bumbo stolček (3.11.2006 20:29:38)

Poznate, imate, kaj menite, priporočate, odsvetujete? Kaj pravijo pediatri, ima katera izkušnje?

če je poznate je tukaj link, opevajo ga kot zelo dobrega, ampak da ni le marketinška poteza?

http://www.soncek.si/shop/page/detail/gitm/6811/Otroski_stolcek_Bumbo/-/

Hvala za vse info!

Mojca75




Baucka -> RE: Bumbo stolček (3.11.2006 20:57:06)

Mi ga imamo in smo zadovoljni.
Uporabljamo pa ga sicer od petega meseca naprej. Pri treh mesecih se mi zdi še otrok malo premajhen, da bi že sedel.
Finta je pa v tem da je rita nižje kakor nogice in sedi zelo stabilno.




beba76 -> RE: Bumbo stolček (3.11.2006 21:01:54)

Mi smo ga imeli oz. ga še imamo, a ga nismo mogli uporabljati, ker je imel mali refluks in mu je ta prednji del pritiskal točno na trebušček, tak da je še bolj bruhal.
Drugače pa je fajn stvar, samo ko je otrok večji (od 7. meseca dalje npr.) je bolje, da si ob njem, ko je v stolčku, ker se lahko kaj hitro zgodi, da ven pade. V tej starosti se nmareč že nagiba in napravlja na vse strani in če se preveč nagne naprej, se znajde na tleh - se je zgodilo svaku. No, vsekakor pa ne pade daleč, če seveda ni stolček na mizi ali kje drugje kot na tleh.





sarazan -> RE: Bumbo stolček (3.11.2006 21:31:29)

Mi ga nismo kupili. Ko je Sara pokazala interes za sedenje, je bil vedno nekdo zraven. Če ji ni več pasalo sedeti, smo jo dali ležat. Smo ji pa polagali okoli blazino za dojenje, če bi slučajno omahnila vznak ali vstran. Tako se ne bi udarila ali prestrašila.

Ta stolček, se mi zdi, da otroka preveč omeji v gibanju. Ko se naveliča sedeti in mamice glih ni zraven, ga prav sili v položaj, ki mu ne odgovarja več. Manjši otrok se prav sigurno ne more iz njega prekotaliti.

Mislim, da se lahko znajdeš tudi brez njega. Lahko ga pa kupiš, vendar opazuj otroka, kdaj mu ne odgovarja več ta vsiljeni položaj.




sato -> RE: Bumbo stolček (3.11.2006 21:40:16)

Tudi mene nekako ne pritegne ( mi zgleda bolj kot kahla, ne kot stol ). Jaz sem oba otroka začela posedati na tla in dala okrog blazine. Imela sta igrače na dosegu rok in sta uživala.
To je spet še ena moderna pogruntavščina, pa še poceni ni.




Sonrisa -> RE: Bumbo stolček (3.11.2006 21:45:45)

Mi ga imamo in smo zadovoljni z njim. Smo jo pa dali že pri treh mesecih po nekaj sekund na dan noter in je zelo uživala. Pri petih pa je že sama ven zlezla. Takrat je itak že samostojno sedela. Zdaj pa je preveč živa, da bi dolgo zdržala notri. Strara je pa 7 mesecev. Ampak še vedno, če kuham, jo posedem noter, pa kakšno igračko ji dam, da se zamoti. Pa nikoli ne smeš otroka pustiti samega, mimogrede ti ven pade.




hnovak6 -> RE: Bumbo stolček (3.11.2006 21:51:52)

Ta stolček smo uporabljali od 4 mesecev do enega leta in smo nad njim navdušeni in ga toplo priporočamo!!!Otrok je zraven in vse vidi, v njem udobno sedi...dali smo ga na navaden stol in je otrok lahko jedel z nami....Vreden nakupa!




živa -> RE: Bumbo stolček (3.11.2006 22:03:43)

Tudi mi smo zadovoljni z njim; naša mala žverca je pogosto v njem - kadar jaz kaj delam, da me gleda, pa pri hranjenju, kadar nimamo trip-trapa v bližini, pa za obuvanje čevljev in oblačenje jaken tudi prav pride. Zaenkrat se mi še ni izmuznil ven (po teži in velikosti je v zlati sredini, star je 9 mesecev), čeprav se občasno precej zvira. Jaz sem sicer kupila rabljenega, ampak mi tudi za novega gotovo ne bi bilo žal denarja.

Lp,

živa




PiaM -> RE: Bumbo stolček (3.11.2006 22:21:14)

Smo jo v trgovini posadili vanj in je sedela kar nekaj minut v njem in opazovala. Ko smo ga pripeljali domov in jo dali sedet vanj pa se je drla kot mala zver v kletki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Smo ga kar dalje dali in tam ga lepo uporabljajo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




SPORTINA -> RE: Bumbo stolček (3.11.2006 23:21:28)

Meni je bil všeč, ko pa sem vpršala za mnenje neurofizioterapevtko (nevtralno), ki ji zupam, mi
ga je močno odsvetovala in to tudi dobro
argumentirala....




lelaval -> RE: Bumbo stolček (4.11.2006 0:14:50)

Tudi mene nekako ne pritegne ( mi zgleda bolj kot kahla, ne kot stol ). Jaz sem oba otroka začela posedati na tla in dala okrog blazine. Imela sta igrače na dosegu rok in sta uživala.
To je spet še ena moderna pogruntavščina, pa še poceni ni.


Se podpišem.




dskubin -> RE: Bumbo stolček (4.11.2006 10:30:14)

mi smo ga probali dat not v trgovini, ker je trgovka rekla, da tako majhen ziher ne bo ven zlezu, ko pa je pogledala proti njemu, ga že ni bilo nikjer več. Tko da, nimamo.




hubi -> RE: Bumbo stolček (4.11.2006 11:41:30)

Naš je živčnega v njem fasal. Ker je bil močan, se je metal nazaj in skoraj priletel vznak na tla. In stol je romal nazaj v trgovino...




živa -> RE: Bumbo stolček (4.11.2006 17:22:57)

Sportina, mene pa zanimajo argumenti tvoje nevrofizioterapevtke, če ti ni odveč napisati. Očitno je s tem stolčkom tako kot z lupinico - eni strokovnjaki jo priporočajo, drugi odsvetujejo njeno uporabo za še kaj drugega kot avtosedež ... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Lp,

živa




Metuljček Cekinček -> RE: Bumbo stolček (4.11.2006 21:29:39)

Tudi mene zanimajo argumenti fizioterapevtke, ker nam ga zdravnica v razvojni ambulanti ni odsvetovala. Seveda pa je pri uporabi potrebna zdrava mera kot pri vseh stvareh!




tajtaja -> RE: Bumbo stolček (4.11.2006 22:42:46)

Tudi mi ga imamo, od šestega meseca dalje.
Je v redu,moraš  pa res biti zraven. Naš fantek se kar steguje in dviguje rito, tako da je nevaren, punčka pa zelo lepo sedi v njem in se  za par minut zamoti z kakšno igračo.  Itak ni namenjen, da bi bil otrok v njem pol ure ali več.

V razvojni ga niti niso poznali, pravzaprav so prvič slišali za kaj takšnega, ampak so ga  kljub temu takoj odsvetovali.
Varujmo se vsega novega...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]





natalia -> RE: Bumbo stolček (5.11.2006 18:50:15)

smo ga kupili in kar naprej prodali. mala je bila v stolčku preveč omejena in se ni mogla gibati, tk da nam ni prišel prav.

lp




TONČI. -> RE: Bumbo stolček (5.11.2006 20:57:35)

Smo ga imeli in ga imamo še[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Men je super. Otrok ko je je pri miru, ni kot ena vrtavka. Super mi je bil, ko smo bili na morju. Kjer koli si ga postavil, pa še zasedel ni veliko. Če se je pa mali slučajno podelal v njem ( na morje je bil večinoma brez planičke), se enostavno umije.




Stran: [1]