petja -> RE: Pečen krompir (3.11.2006 20:35:12)
|
Jaz sem pri svoji lumpi ugotovila, da določenih stvari ne bo jedla, pa če se jaz na glavo postavim. In bolj ko sem jo silila, večje težave sva imeli pri hranjenju. Poleg tega pa ni hotela jesti hrane, ki je bila pripravljena po pravilih za dojenčka - zelenjavo je začela jesti, ko je bila iz goveje juhe, pire krompir, ko je bil narejen s kislo smetano, maslom in navadnim mlekom, itd. Do 7,5 meseca sva se mučili, pojedla je komaj po 3 žličke na obrok (dobivala je "pravilno pripravljeno hrano"), potem pa ji je en dan moja mama dala govejo juho s kornečkom in ribano kašo, je pa pojedla ogromno. Tako, da jaz na tvojem mestu ne bi komplicirala, malo boš morala paziti zaradi alergij, upam, da ji ti in tvoj partner nimata, ker je potem tudi verjetnost za tvojo punčko manjša. Naša je zdaj stara 11 mesecev, od 9. meseca naprej pa je čist normalno hrano, seveda ji ne dam svinjine, medu, oreščkov ... pa malo pazim, kaj bom za naju skuhala, uporabljam manj soli, ampak vseeno je tisto, kar imava midva za kosilo. Če sem se kaj naučila glede goste hrane je, da je ne smem siliti s hrano, ki je noče ... prav ven pljune ali pa sploh noče odpreti ust. Pa ne smeš se sekirat, jaz sem se (oz. se še vedno) ful. Je pa zdaj malo bolje začela jesti in me vsak dan znova preseneti. Npr. lumpa ni marala sadja, sem ji ga poskušala uvajati, pa je vse ven pljuvala, zdaj pa zadnjih 14 dni za malico z veseljem je sadje. Prej ga pa niti pod razno ni hotela. Tvoja pa je sadje, pa zelenjave ne mara, pa kaj! Sam ne se sekirat. Pa verjemi, da je krompir, spečen doma, na svežem olju, z malo oz. nič soli, veliko bolj zdrav od tistega v Mc-u.
|
|
|
|