avokado, mango (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

eya -> avokado, mango (3.11.2006 8:29:48)

Kako ga naredim za 7mesečnika? Lahko samo naribam?

barbaram -> RE: avokado, mango (3.11.2006 9:03:13)

živ,
ja, jst bi rekla, da samo naribaš, oz. avokado zmečkaš (mora bit zelo zrel), mango pa dobro "obdelaj", ker ima dolga "vlakna", da se mu pri jedi ne zataknejo.
ja, pa dober tek seveda!!

fionaP -> RE: avokado, mango (3.11.2006 11:17:39)

Avokado je super tudi v kombinaciji z banano. Dober tek!

Mateja82 -> RE: avokado, mango (3.11.2006 11:35:45)

mango - jaz sem ga kar spasirala ker ima res dolga  vlakna pa banano sem zraven pretlačla. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]    ima to zelo rada.  Lahko pa poskusiš še kakšno drugo kombinacijo sadja, malo eksperimentiraš.

sarazan -> RE: avokado, mango (3.11.2006 20:58:09)

Jaz tudi mango zmiksam, zraven pretlačim banano, potem pa dodam še kuhan riž. Tako kašico ima moja Sara zelo rada.

eya -> RE: avokado, mango (3.11.2006 21:57:25)

Hvala za odgovore, super ste!

Darči76 -> RE: avokado, mango (6.11.2006 17:42:19)

Avokado je zelo dobra kombinacija skupaj s skuto.
Dober tek!

Anonimen -> RE: avokado, mango (9.11.2006 20:01:43)

jaz zmečem v sesekljalnik mango, banano, jabolko, piškotke, grozdje, odvisno pač kakšno sadje imam doma.

Za avokado enako kot za mango.

Rada pa namesto bebi piškotkov uporabim ovsene kosmiče od alnature. Oves je namreč odlična hrana za razvijajoče se možgane.

Dja -> RE: avokado, mango (9.11.2006 21:36:51)

Naš 5-mesečnik je danes poskusil nastgano jabolko in s paličnim mešalnikom obdelan mango in mu je teknilo. Zdravnica me je opozorila, da je banana manj primerna, ker zadnje čase pri več otrocih povzroči alergijo. Banano zlasti v deželah, kjer je to domač sadež, dajejo otrokom šele po drugem letu starosti. To naj bi bili najnoveši izsledki. Sicer je to nenavadno, ker otroci banano obožujejo. Sploh naj bi kombinacija jabolka (ki je dopoldnaski sadež) in banane (ki je zaradi velike količine škroba) popoldanski sadež, ne bila priporočljiva. Absorbcija C-vitamina (jabolko) in kalija (banana) je slabša, če ju zmešamo. Saj ne dvomim v te izsledke, zanima pa me, če je kdo že bral o tem. ???
Sicer pa študiram knjigo "Naravna hrana za dojenčke in malčke, Amanda Grant" in jo priporočam.
Dober tek!!

Stran: [1]