Začel je jokat (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

pety78 -> Začel je jokat (3.11.2006 8:14:52)

Naš 13 mesečnik je začel z vrtcem v septembru. Najprej brez problemov, pred nekaj časa pa je začel jokat, ko sem ga zjutraj oddala. Saj vem, da nekateri kasneje reagirajo, ko dojamejo, ampak nakazoval je strah pred eno izmed vzgojiteljic. Ni in ni hotel k njej, ko jo je videl, se me je oprijel kot klop in bil ves preplašen. Potem pa strašen jok, ko ga je vzela v roke. No, na koncu je pa tako, da joka vsako jutro, ko ga predam. Meni se to zdi pa le malo preveč in ne vem, kaj naj naredim. Naj zopet začnem z uvajanjem, da sem vsaj pol urce zjutraj tam, ker ta jok se lahko nadaljuje v nedogled? Aja, naj povem, da ni problem to, da bi bil name navezan. Je res navajen drugih ljudi in tudi brez mene je bil že večkrat.  

Anonimen -> RE: Začel je jokat (3.11.2006 8:18:48)

Pri nas je bilo podobno, le da je bil Tibor starejši. Ampak vedno, ko je bila ena vzgojiteljica, se je drl in tekel ven iz igralnice, da je enkrat še v stojalo, kjer imajo obešene slike, skoraj podrl. Čisto je bil iz sebe. In s to vzgojiteljico se pač ništa štekala dve leti. Letos imajo drugo in je neprimerno bolje.
Tako da ne vem, pri nas je bil resnično problem pri vzgojiteljici.
Ne verjamem pa, da če bi ti ponovno bila tam po pol ure zjutraj, da bi bilo kaj bolje. Pri nas namreč ni pomagalo čisto nič. Ne tolaženje, ne crkljanje, ne ignoranca, ne jeza ... vse to z moje strani. Pomagala je edino zamenjava vzgojiteljice, ampak na to pač ne moreš vplivat.

Stran: [1]