Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: spiranje z fiziolosko?? 2.11.2006 21:08:42
|
|
|
|
PBJ
|
Mi imamo kapljice in pršilo. Kapljice enostavno kaneš v nosek, pršilo pa stisneš... To ponoviš nekajkrat dnevno oz. po potrebi. Pa otrok naj leži.
|
|
RE: spiranje z fiziolosko?? 2.11.2006 21:10:39
|
|
|
|
ajdaN
|
Koliko je pa star? Od začetka naj bi samo nakapal fiziološko v nosek, pa potem s kosmom vate pobral "mucke" ven. Če je resno prehlajen ne vem kako to narediš. Nekje od pol leta naprej mi čiščenje nosa prakticiramo takole: Mulčka dam na tla, počepnem čez njega, da mu "stisnem" roke (drugače preveč opleta), v tisto ročno pumpico natankam fiziološko (polno) potem pa z vso silo špricnem v eno nosnico - definitivno na drugi pogleda smrkelj ven . Samo hitro ga moraš obrisat, drugače ga ob vdihu potegne nazaj noter. To ponovim na vsaki strani 2-3x. Mali sicer vrešči kot , ampak če ima nos zabasan vsaj par dni, počasi skapira, da mu hočem samo pomagat in ni več opletanja in krokodiljih solz. Pri majhnem dojenčku pa ne vem če bi prakticirala to metodo. Na srečo kot tako majhen ni imel nikoli zabasanega noska.
|
|
|
|
RE: spiranje z fiziolosko?? 2.11.2006 21:27:04
|
|
|
|
Bonnie_RR
|
Moj tamali je imel na začetku malo zamašen nosek in sem mu parkrat na dan (ko je težje dihal) kanila kapljico, dve v vsako nosnico medtem ko je ležal. Sicer se je malo upiral, ampak ni bilo večjih problemov. Je pa pomagalo. Kakšnih drugih prijemov pa ne poznam...
|
|
RE: spiranje z fiziolosko?? 2.11.2006 22:40:55
|
|
|
|
Jančika_
|
Če ima nosek samo malo zamašen, mu vlijem fiziološko v nosnico s kapalko, ki sem jo kupila v lekarni (taka navadna, stane kakih 100sit). Če je pa čisto zabit, tako da fiziološka niti ne steče skozi, potem pa najprej potegnem ven kar se da z navadno pumpico, nato pa še z električno. Tak postopek zato, ker ima navadna pumpica močnejši vlek, nima pa vztrajnosti (moraš jo odmakniti, da lahko ponovno potegneš, ta čas pa tamali že vse vdihne nazaj). Električna ima manjši vlek, njena prednost pa je, da vleče konstantno. Z navadno v bistvu sprostim smrkelj, ki sem ga prej zmehčala s fiziološko, s električno pa potem potegnem ven ostalo. Pri vsem tem se pa dere kot zverina, čeprav nič ne boli. Tudi samo pri vlivanju fiziološke v nosek . Na srečo se tavečji že dolgo usekne sam, prej se je drl tudi on...
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 3.11.2006 11:40:35
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: spiranje z fiziolosko?? 3.11.2006 20:43:33
|
|
|
|
PBJ
|
Jaz tudi aspiratorja ne uporabljam. Mi je zdravnica rekla, da če se uporabi aspirator, je treba prej fino s fiziološko zmehčat, sicer se lahko poškoduje sluznica.
|
|
RE: spiranje z fiziolosko?? 3.11.2006 21:05:03
|
|
|
|
Jančika_
|
Seveda, pa saj drugače tudi čisto nič ven ne dobiš. In za blažji prehlad je samo fiziološka tudi dovolj - pri tako zabasanem nosu, kot ga je naš mali imel pri dveh mesecih, pa tudi hektoliter fiziološke ni pomagal. Sploh ni stekla v nos, kar nazaj ven, dve noči pa revež sploh ni spal, ker ni mogel dihati. Tavečji ni bil nikoli tako zelo prehlajen. Še dobro, da sem na forumu prebrala pohvale za električno pumpico. Sem bila pa takooo vesela, ko je ni bilo treba več uporabljati...
|
|
|
|
RE: spiranje z fiziolosko?? 4.11.2006 10:57:35
|
|
|
|
Alisa
|
Jaz sem mu kar z kapalko dala v nosek fiziološko (in takrat mora ležat in glavico nazaj). To sem zmeraj ko sva se šla probleč pleničko in je zdaj po enem tednu zdrav kot ribica in ne smraka več. Vsa čast pa tistem ko je te pumpice potuhtal!
|
|
RE: spiranje z fiziolosko?? 4.11.2006 14:43:05
|
|
|
|
triša
|
Jančika, kje si pa nabavla to električno pumpico?
|
|
|
|
RE: spiranje z fiziolosko?? 4.11.2006 15:21:59
|
|
|
|
rose22
|
Jaz sem nekje prebrala pa se ta trenutek ne morem spomnit kje,da otrocka polozis na hrbet,glavo na stran,mu primes glavico in skozi desno nosnico,ce ima glavo na levo stran oz.obratno vbrizgas fiziolosko tako da skozi drugo nosnico pritece ven.Tako ocistis cel nosek in tezje pride tudi do vnetij useskov ker se zadaj nekej nabira najvec svinjarije.Moja je stara 5 tednov in sva najprej kapale po 1 kapljico pa ni blo nic kaj bolje pa se veckrat na dan je blo treba.Zdaj pa prakticirava na zgornji nacin,pa spirava samo enkrat in je nosek prehoden cel dan oziroma par dni.
25.09.2006 je na svet prisla najvecja sreca mojega zivljenja Umetnost ljudi je vedno znati razumeti, znati oprostiti, se kdaj pohvaliti in pokazati s kretnjo, ki jo nasprotnik razume...Umetnost je potočiti solzo in se znati ob enem nasmejati!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?