Kakšna je to prijateljica? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> Kakšna je to prijateljica? (2.11.2006 12:37:36)

Imam otroka s fantom s katerim nisva več skupaj in tudi nisva v najboljših odnosih. Pred par dnevi mi je moja najboljša prijateljica povedala, da je bila ena druga moja kolegica s tem mojim bivšim. Ko sem ji rekla za to je odgovorila,da se ne spomni kaj sta imela oz. da tak nič ni bilo ker bi naj bila tako pijana. Moji najboljši prijateljici pa je znala vse opisati, kaj sta imela. Je tudi veliko stvari, ki mi jih ni povedala in ta moja najboljša prijateljica mi je tudi povedala, da bi me naj ta "kolegica", ki je bila s tem mojim bivšim šinfala. Najraje ji bi povedala vse kar mi je moja najboljša prijateljica povedala, a je ne bi rada spravljala v neroden položaj, da ne bi ispadla kot "tožibaba". Je pa tako, da s tem mojim bivšim se toživa za očetovstvo, ker ga ni želel podpisati. In ta kolegica, ki je bila s tem mojim bivšim je začela moji najboljši prijateljici govorit, da dvomi da je otrok od mojega bivšega. Mislim pa, da moram jaz najbolje vedeti od koga je otrok saj sem jaz z njim spala ne pa ta moja kolegica, s katero sem se pričela komaj družiti, ko sem že bila noseča. Oče otroka ne želi videti, vsaj sklepam po tem, da se še ni oglasil in na podlagi njegovih nesramnih sms sporočil, je pa tako da bi naj tej moji kolegici rekel, da si otroka želi videti in jo spraševal če je  lep. Ko sem ga poklicala (da mu bi rekla da lahko vidi svojega otroka, če želi) se na telefon ni javil. Potem pa se jaz tukaj sprašujem v bistvu komu še dandanes lahko zaupaš? In zanima me kako bi ve ravnale v takšni situaciji? Ali ji naj povem vse kar mi je moja najboljša prijateljica povedala? skratka ne vem kaj naj naredim?

baguSka -> RE: Kakšna je to prijateljica? (2.11.2006 12:49:31)

Uf tole si pa tok zmesano napisala, da komi sploh kej razumem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Ampak kolikor sem uspela razbrat in razumet, me zanima zakaj hudica bi se sploh ukvarjala z njimi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Bivsi otroka sploh noce vidt, tista njegova prijateljica u bistvu sploh ni tvoja prijateljica, ta, ki pa je tvoja najboljsa prijateljica je pa itak na tvoji strani, ne!?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

V cem je potem sploh problem???

Anonimen -> RE: Kakšna je to prijateljica? (2.11.2006 12:54:18)

Sploh ne vidim v čem je problem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Bivši noče priznat otroka, ti pa ga kličeš če ga pride pogledat?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Saj ne vem kdo je tu zmešan....Pa kaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] hudiča se ti obremenjuješ s tisto "kolegico"? Zakaj bi ji ti karkoli govorila, ne vidim povezave med vama-kaj se družita?

Anonimen -> RE: Kakšna je to prijateljica? (2.11.2006 12:58:17)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Potem pa se jaz tukaj sprašujem v bistvu komu še dandanes lahko zaupaš?

Najprej sebi. Ko boš zaupala sebi, boš tudi ostalim.

Ali ji naj povem vse kar mi je moja najboljša prijateljica povedala? 

Eden od temeljev zaupanja je tudi ta, da ne opravljaš. Nikoli in z nikomer.

didi1 -> RE: Kakšna je to prijateljica? (2.11.2006 12:59:47)

Ja lepo bi bilo da bi priznal svojega otroka, če ga je znal naredit naj ga pomaga vzdrževat!Saj je njegov!Glede tiste "kolegice" pa k... jo gleda!

triša -> RE: Kakšna je to prijateljica? (2.11.2006 13:14:34)

Skenslaj prijateljico. Sicer se ona lahko dobiva skomer hoče,tudi s tvojim bivšim. Samo se mi pa zdi grdo da te opravlja,to ni nobena prjateljica. Pa tista,ki ti tožari  ono tudi ne. Ker če njo opravlja, potem tudi tebe, ko te ni zraven.
Glede tipa pa itak, kej češ pusti času čas pa se ne ukvarjaj več z njim.  Ker ni dorasel situaciji v kateri se je znašel, mogoče čez nekaj časa, bo že prišel malega pogledat, če pa ne pa tudi prav. Vidva si zaslužita kaj boljšega.

Gina -> RE: Kakšna je to prijateljica? (2.11.2006 13:18:23)

Kaj pa potem, če je ena znanka spala z bivšim? A si še zaljubljena vanj, da tega ne preneseš? Svoje življenje ima in z njim lahko dela kar hoče. Pa četudi bi bila to tvoja najboljša prijateljica, zakaj pa ne bi spala z njim, če bi se onadva imela rada? A jima ti ne bi privoščila vse najnaj?

Sicer je pa tako, da kadar gresta dva na sveže narazen, je ponavadi posredi zamera, oba vidita samo grde reči en pri drugem. Če sta pa še dva zamerljiva in visita na oslarijah, potem imata pa hud problem. In vidva ga imata.

Jaz bi se bolj vprašala, kakšna je tale tvoja prava najprijateljica? A bi ti pravila svoji naj prijateljici, kaj o njej pravi en ****, ki šmira z njenim bivšim, in ki mora že po definiciji, če hoče z njim v posteljo, ne-biti-prijatelj z njegovo bivšo? Jaz zihr ne bi. Kaj bi imela prijateljica od tega? Če bi bila zelo osveščena, bi se smejala, če bi bila bolj občutljiva, bi se pa sekirala tako kot ti. Kaj je zdaj tale tvoja prijateljica naredila? En drek je zmešala, pomagala ti pa ni čisto nič. NIč ni mislila nate, mislila je samo na to, kako bo ona zdaj pomembna, ker nekaj ve.

Kako bi jaz ravnala? Moj bivši si je omislil drugo še medtem, ko sva bila skupaj, pa sem kvečjemu ugotovila, da pač nisva za skupi. NIsem nobenega cirkusa delala, odselila sem se. Če bi si omislil drugo medtem, ko bi šla že narazen, pa se nikakor ne bi sploh zato žrla. Še manj bi se žrla zato, kaj si kdo misli o meni. To vendar ne more biti moj problem in nikoli ne morejo kar vse ljudi vsi ljubiti. Pa kaj?? Te pač ne. A je zato kaka katastrofa?

Komu zaupat? Kot je že mič napisala, izključno sebi. Ostalim sicer lahko zaupaš in jih imaš rad, vendar si ti sama edina oseba, s katero si bila pri rojstvu, s katero boš ob smrti in ne boš verjela, tudi ves čas vmes.  

Anonimen -> RE: Kakšna je to prijateljica? (2.11.2006 13:18:30)

Ta kolegica je bila kao moja prijateljica, ki je zelo šimfala tega mojega bivšega, glede na njegovo obnašanje in njegov brezbrižni odnos do tega da je postal očka.

Nivess je pa tako da tale očka govori enkrat tako drugič tako. Enkrat bi rad videl otroka drugič mu je vseeno in govori da ne želi imeti stikov z menoj. Ker je dečko vrjetno mislil, da je pogoj če želi videti svojega otroka da mi plača preživnino. Je pa tako da sem mu poslala sms da to ni pogoj in ga tudi poklicala, da mu povem, da lahko vidi svojega otroka kdarkoli želi. A se dedc žal ni oglasil na telefon.
Sem pa enakega mnenja kakor Didi 1 če mu je bilo fajn ko ga je noter pajtlal mu naj bo še sedaj lepo skrbeti za otroka, saj pa je dedc konckoncu vedel, da nisem zaščitena in pristal na spolne odnose brez zaščite. Če ne bi želel otroka pa bi si nataknil kondom gor! Vrjetno mu je bilo škoda dati jurja za kondome, kako še mu le zdajle hudo ko bo moral dati preživnino!

V bistvu pa se dedcu gre samo za to da ne bi potreboval plačevati preživnine, saj je taki da bi še lasten drek pojedel za denar. Pač je žal tako pri njemu, ko se gre za denar ne pozna prijateljev in niti staršev. Njemu je samo pomembno, da ima dober avto, da je dobro oblečen in da ko gre ven lahko na noč zapravi čez 20.000 SIT  in to je to.

darjatimci -> RE: Kakšna je to prijateljica? (2.11.2006 13:21:39)

Iz tvojega malce zmedenega pisanja se,da razbrati kako si naivna in tudi neizkušena.Oseba,ki pa jo imenuješ za prijateljico,pa to sigurno ni.Raje vso svojo energijo preusmeri nase in otročka.Tiste zamotane odnose,ki jih imata z bivšim,pa boš morala izgleda reševati po sodni poti.V glavnem pusti babje čenče in si ne beli glave s takimi stvarmi.

Anonimen -> RE: Kakšna je to prijateljica? (2.11.2006 13:25:00)

V bistvu pa se dedcu gre samo za to da ne bi potreboval plačevati preživnine, saj je taki da bi še lasten drek pojedel za denar.

Do česa je pa tebi? Do preživnine? Verjamem.

Do korektnih odnosov? Glede na to, s kakšnimi besedami opisuješ očeta svojega otroka, težko verjetno.

Anonimen -> RE: Kakšna je to prijateljica? (2.11.2006 13:33:02)

Brigaj se za svoje seksualno življenje in ne od bivšega. Ti in tvoj otrok sta zdaj najpomembnejša. Uredi si papirje, in nehaj se izgovarjat s tem da bivši enkrat tak govori drugič pa tak....če bi on imel rad svojega otroka bi ga prišel videt in se ne bi sprševal nič glede tega. Pusti času čas in poskrbi zase in za otroka. Pozabi kdo kaj dela in kdo koga šinfa, izključi to iz svojega življenja. Bodi pametnejša.

nuala -> RE: Kakšna je to prijateljica? (2.11.2006 13:43:58)

Hja, dve stvari. Zdi se mi, da misliš, da je tvoj otroček srčkan in morda celo malo podoben očku in da, če bi ga očka le videl, bi ga takoj priznal za svojega in seveda tudi plačeval preživnino.
Poslušaj, to je seveda možno, ni pa nujno, da se zgodi. Bolj v filmih se moškim tako oči odpirajo, realni moški so nekoliko drugačni.
In ne obešaj vse krivde na očeta tvojega otroka, skupaj sta ga naredila, a se spomniš? Lahko bi se zaščitila, če nisi želela zanosit. Če pa si zanosila in se odločila rodit odrasti, skrbi za otroka in razumi, da bo večina bremena vzgoje otroka padla nate.

Prijateljice pa, nisem zelo dobro razumela pisanja, tudi ne vem kako blizu sta si, pa koliko si navezana na bivšega. Če tebi ni obljubil ničesar in ti njemu ne, naj seksa s komer hoče. Najboljša prijateljica pa seveda mora znat precenit, kaj ti bo povedala in kaj ne.

mojamura -> RE: Kakšna je to prijateljica? (2.11.2006 15:00:59)

res zmedeno pisanje....

bivši je bivši....če je bivši in ne čutiš nič do njega te ne bi smelo prizadeti dejstvfo, da je kao bil z ono tvojo ala kolegico. na take stvari se ne oziraj.

ampak se mi vse bolj zdi, da ti za 'bivšega' le ni tako vseeno...a še čutiš kaj do njega, ali pa res gledaš na njega kot na očeta tvojega otroka??

če ti res drugega nič ne pomeni, počakaj da sodišče odloči glede očetovstva. pa odvadi se s kolegicami in prijateljicami razpravljat o temu.

soncece24 -> RE: Kakšna je to prijateljica? (2.11.2006 15:10:58)

To se vse sliši kot ena najstniška limonada. Kdo je s kom, kdo je o kom kaj rekel.... žalostno, da je otrok po sredi vsega tega "kr nečesa". Pozabi ga, odpiši ga, živi dalje, pa takih "prijateljic" se tudi izogibaj, ki vse samo nevoščljivo tebi na ušesa nosijo. Drek mešalke jaz takim pravim. Bivši je bivši in lahko počne kar hoče in s kom hoče, ti pa živi svoje življenje in si ga ne pusti kvariti od takih primerkov kot sta tvoj bivši in ta "kao prijateljica".

Anonimen -> RE: Kakšna je to prijateljica? (2.11.2006 18:18:21)

Kaj te pravzaprav zanima? Kaj naredit z njegovo sedanjo punco, ki te opravlja? Lahko se spustiš na njen nivo in se z njo greš pričkat. Lahko jo pa pustiš pri miru in živiš svoje življenje dalje. Očitno ima ene svoje komplekse, ki jih polni z opravljanjem.

Lahko se greš s to znanko pričkat in ji dokazovat, kako je ona grozna, ker te opravlja, pa kako si ti fajn in da ni nič res od tega, kar je rekla. Ampak zakaj bi morala njej in drugim karkoli dokazovat? Ne veš sama pri sebi, kaj je res in kaj ne? Pravzaprav je važno samo, kaj si misliš sama o sebi.

Zaupaš lahko vedno samo sebi.

Anonimen -> RE: Kakšna je to prijateljica? (2.11.2006 18:30:52)

To se vse sliši kot ena najstniška limonada. Kdo je s kom, kdo je o kom kaj rekel.... žalostno, da je otrok po sredi vsega tega

Se podpišem!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Čudi me, da prihajajo take besede od ene ženske, ki je ravnokar postala mama in ker je posledično za moje pojme dozorela!
Brigaj se zase, za svojega otroka in za vajine interese. Denar ne bo nikoli odtehtal sreče, osebnega zadovoljstva, predvsem pa idile, ki si jo človek ustvarja celo življenje. Če tvojemu bivšrmu fantu ni v interes, da vidi in spozna svoje seme, ki ga je zasjal, je to njegov problem.
Ne dovoli, da bo zaradi teh otročarij, ki jih povzroča vsa ta okolica, izključno s tabo vred, otrok trpel in bil žrtev vsega tega.
Ko pa je otrok bil spočet, pa ti verjetno ni nobena od teh kolegic svetila žarnice zraven, da bi lahko tako govorila o tebi, tvojemu bivšemu...Ali pač?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
.....v tej zgodbi je verjetno še marsikaj neverjetnega oz. toliko zanimivega, da bi lahko tu razpravljali na dolgo in široko....
Skratka, poskrbi za tvojega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] in seveda zase! Pa srečno.

lelaval -> RE: Kakšna je to prijateljica? (2.11.2006 20:15:36)

Mah, bivšemu pusti, da uživa s katero sam želi. Do njega te veže le to, da je oče tvojega otroka in na njem je, ali bo sprejel to vlogo ali ne -ki pa mu je itak že dodeljena. Preživnino pa urejaj preko sodnih poti. Konec koncev boš ta denar porabila za otroka in ne zase.
Ti pa uživaj s svojim otročkom, ko še sama ne boš pričakovala, boš našla novega partnerja, ki vaju bo sprejel oba in boš živela in uživala.
Kar pa se tiče prijateljic in obrekovanja - tisti, ki mene obrekuje, ni moj prijatelj, zato vedno najbolj zaupaj le sebi. Prijateljice, ki si zaslužijo ta naziv in te poznajo, pa vedo, kakšna si, zato se ne obremenjuj z besedami, ki jih je izrekla neka **** oseba, katero imenuješ celo za prijateljico.

Anonimen -> RE: Kakšna je to prijateljica? (2.11.2006 20:23:21)

IZVIRNO SPOROČILO: soncece24

To se vse sliši kot ena najstniška limonada. Kdo je s kom, kdo je o kom kaj rekel.... žalostno, da je otrok po sredi vsega tega "kr nečesa".

Evo. To je bistvo - ena navadna opravljiva limonada, kjer bo otrok ta kratko potegnil...

ninocka -> RE: Kakšna je to prijateljica? (5.11.2006 19:36:34)

Sem pa enakega mnenja kakor Didi 1 če mu je bilo fajn ko ga je noter pajtlal mu naj bo še sedaj lepo skrbeti za otroka, saj pa je dedc konckoncu vedel, da nisem zaščitena in pristal na spolne odnose brez zaščite. Če ne bi želel otroka pa bi si nataknil kondom gor! Vrjetno mu je bilo škoda dati jurja za kondome, kako še mu le zdajle hudo ko bo moral dati preživnino!

A teb je blo pa vseeno, da si nezascitena in se nisi zavedala, kaj se lahko zgodi al kaj? Saj ni samo on kriv, da imata otroka - tud ti si kriva, lahko bi se zascitla tudi ti oz. se pogovorila kaksno zascito bosta uporabljala. Seveda na koncu najbolj naj... otrok.

Tud men se zdi vse skupi neko najstnisko natolcevanje kdo je koga, kdo je skom...bla bla bla...

Ce je tvoj bivsi, lahko spi s komertkoli zeli (pa tud s tvojo najboljso prijateljico v koncni fazi) s kondomom ali brez. Una kolegica ti pa tud ni dolzna pojasnjevat kaj je in kaj se bo z njim imela.

Annny -> RE: Kakšna je to prijateljica? (7.11.2006 5:22:39)

Živjo,

naredi svojemu otroku uslugo in mu nikar ne približuj takšnega očeta.
Tukaj sploh ni problem v tvoji prijateljici, ampak v tvojem bivšem in tvojem 'cincavem' odnosu do njega.
Nikar nikoli ne dovoli, da bi podpisal očetovstvo- hvalabogu, da ga ni!!

Moje skromno mnenje.

Stran: [1]