romta -> RE: dojenček mora v bolnico (3.11.2006 15:10:09)
|
Draga Smokvica, Moj sinko je bil star 3 tedne ko sva bla prvič na otroški kirurgiji v KC. Tudi zaradi kleščene kile. Bili so ravno prvomajski prazniki tako, da so dežurali mladi zdravniki. Zato ga tudi niso takoj operirali ampak sva čez tri tedne mogla it še enkrat. Bila sem skoz z njim samo ponoči so me dali na drug oddelek, kjer je pac blo frej, ponoči pa poklicali, ko se je zbudil, da sem ga podojila. Čez dan ni blo problema dobit tudi mleko v flaški, ki jo lahko vzameš s sabo, tam imajo neke posebne. Za mleko pa so me vprašali katerega imava, Aptamil so imeli, če imata kakšnega posebnega raje vzami s sabo. Za jest dobiš, vendar hodiš jest na oddelek, kjer spiš. Te počaka če ne prideš ravno ob uri, je pa postano in mrzlo. Mislim da je med vešerjo in kosilom tudi malica. Meni je blo za jest dovolj, hrana pa je kakršna je po bolnicah. Zase za oblečt sem imela s sabo, haljo za ponoči sem si izprosila, ne bo pa nič narobe če jo vzameš, če ponoči se dojiš. čez dan si oblečena v udobnih oblačilih, tako da se boš najbolje počitila in boš v oporo svojemu malčku. Tudi za otročka lahko vzameš s sabo za oblečt, pa za previjat ves pribor, sicer pa vse dobiš tam. Jaz s tem nisem komplicirala. Vzemi tudi kaksno igračko zanj. Je pa v sobah ful gužva, tko da je problem tud kam vso kramo dat. tud jaz sem poizkusila bit čimveč pri malem, ko pa sem šla jest pa je bil pri njem mož, ko je prišel na obisk. Drugace je osebje kar OK, prijazno in ustrežljivo, naletela sem le na eno sestro, ki je mislila da je ne vem kaj. Ostale so pa fajn. Se je pa naredilo da je bila ena sestra malo raztresena ali kaj ji je bilo ne vem, v glavnem ko je pripravljala eno zdravilo v injekciji da mu ga vbrizga je notri pustila zrak. K srecis em to videla in jo opozorila tako da je zrak spustila ven. Kaj bi bilo če bi zrak ostal notri ne vem. Tko da bodi pogumna, saj otrok čuti če se ti sekiraš, tudi otrok bo bolje prenesel, če boš ti mirna. Dobro opravita!
|
|
|
|