crkljanje dojenčkov (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo



Sporočilo


pearl -> crkljanje dojenčkov (1.11.2006 21:39:35)

Imam težavo. Našo deklico crkljajo, to bi bilo vse lepo in prav, če je ne bi še lubčkali po rokicah in obrazku. Ker pa prstke veselo vtakne v usta, me zelo skrbi, da ne bi dobila kakšne bolezni. Tašča si nikakor ne more ozdraviti želodčne bakterije, ki se baje tudi prenaša s slino in se resnično bojim. Nimam pa toliko poguma, da bi ji to, kot tudi ostalim preprečila. Kaj mi predlagate?




Anonimen -> RE: crkljanje dojenčkov (1.11.2006 21:41:10)

IZVIRNO SPOROČILO: pearl
Tašča si nikakor ne more ozdraviti želodčne bakterije, ki se baje tudi prenaša s slino in se resnično bojim.


Povej ji to. In naj ne "slini" tvojega dojenčka.




triša -> RE: crkljanje dojenčkov (1.11.2006 21:58:25)

Točno tako. Jaz sem naše tudi prosila da naj je ne lubčkajo, pa so bli užaljeni. Povej jim obzirno.




munip -> RE: crkljanje dojenčkov (1.11.2006 22:22:20)

Kaj pa če bi se na zdravnike - pediatre izgovorila, če ne upaš povedati direktno! Mimogrede v pogovoru, kao, so pediatri rekli, da naj se zaradi sezone virusov, prehladov, okužb malih otročkov ne ljubčka, ker so še tako nebogljeni in neodporni in kaj hitro kaj staknejo, tudi od tistih, ki sploh še ne kažejo znakov okužbe.




maja979 -> RE: crkljanje dojenčkov (1.11.2006 22:26:43)

pač jim lepo povej. jaz sem tudi povedala, pa še zato ker ima gaber preklano ustnico in lahko kar hitro kaj dobi v usta. najboljš da poveš direkt. boljš prva zamera kot pa zadnja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




lenika -> RE: crkljanje dojenčkov (2.11.2006 8:14:18)

Jaz pa mislim, da je otročke še posebej potrebno pazit v prvih treh mesecih, potem si pa morajo malo odpornosti nabirat, da ne bo prevelik šok [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ko bodo sami začeli vse v usta tlačit in plazit. Kar se tiče pa tašče, bi bilo pa dobro, da ji poveš, oziroma tudi sama bi lahko pomislila na to, da vnukcu ne želi prenesti svoje bakterije.




2 Sraki -> RE: crkljanje dojenčkov (2.11.2006 10:46:22)

Jest vedno povem vse direkt, je tako bolje za vse. Sicer na začetku te lahko imajo za občutljivo in kaj vem kaj še vse, dolgoročno pa se izkaže za dobro namerno, saj s tem ohranjaš odnose in jih ne kvariš!!!!!




janca -> RE: crkljanje dojenčkov (22.11.2006 23:16:47)

Mojga sončka tut usi lubčkajo pa načeloma nimam nič proti. Razen, če je kdo prehlajen mu naravnost povem, da naj mu ne hodi blizu. Tako tudi tebi svetujem, tašči pa le povej oz. naj ji pove tvoj mož.




maya2 -> RE: crkljanje dojenčkov (23.11.2006 8:17:04)

Pozdravljena!

Če te tako moti jim pač poizkušaj to povedat. Jaz sem recimo bolj občutljiva na herpes.
Rada bi ti samo povedala eno zadevo glede te bakterije. Meni se je tudi že pojavila, zdravijo jo s kombinacijo dveh antibiotikov, je pa res da se rada ponavlja, ko se enkrat 'aktivira', prisotna pa je pri vseh, sproži jo lahko stres, tudi prehrana,... in še veliko drugih stvari, še sami zdravniki ne vedo kako se pri nekaterih 'aktivira' pri drugih pa ne. V času, ko se je meni pojavila sem bila ravno gostja pri družini v Luxemburgu, kjer je bil mož zdravnik, povedal mi je veliko o tem, vključno s tem, da ni nobene povezave med družinskimi člani (mož in žena - eden ima probleme drugi ne; starši - otroci...)
Zato mislim da če moj [sm=love.gif] ni bil v nevarnosti (pa ni dobil samo lubčka na lička), potem tudi otroci niso. Če bi bilo tako potem jaz moji ne bi smela niti poljubčka dat?

LP




Stran: [1]