Anonimen -> RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke (4.11.2006 4:43:25)
|
ninika nič bati, ene pač malo boli eni malo bolj, nekatere pa sploh nič. Sama punkcija zgleda tako, da ti vsak folikel zbode z iglo, včasih tudi dva naenkrat. Ta pik je res en mali zbodljaj in ni nič kaj preveč bolečega. Če pa maš večje število foliklov, ap postane to zbadanje že mal neprijetno in mogoče proti koncu tudi boleče. Vendara vseskozi spremljaš lepo na monitorju kaj se dogaja, šteješ koliko jajčec je našu embriolog in tako ti hitro mine vse skupaj. Pa še tvoj dragi je lahko ob tebi in te tolaži, boža...... Takoj ko bo opravil z oddajo semena se ti naj kar pridruži. midva prvič nisva vedela, da lahko, ap je zuni sedel. zato si naj kar natakne ene copatke, ki ga čakajo pred vrati in te pride spodbujat. Reš ti ob prošnji da neki proti bolečinam. Jaz pa ti priporočam, če le imaš šanso, da si vzameš ketonal svečke. bolj delujejo na bolečino v predelu trebuha. Če boš vzela kaj na lastno pest in še kasneje od reša prosila, mu povej, kaj si že vzela. Bolečine vsaj pri meni so nastopile po punkciji, pri meni nažalost v najhujši obliki, vendar sem preživela. Tu v tujini ti dajo narkozo in anestetik, vendar se bom kljub mojim neznosnim bolečinam odločila za naravo, brez narkoze. Ko spremljaš kaj se dogaja, je neki najboljšega, vsaj zame, ker itak nikoli nisem doživel ET. Tiste bolečine pa itak odidejo še isti dan. Pravijo celo, da bolečine pridejo kasnej, če so bile punce pod narkozo ali če so dobile protibolečinsko inekcijo. Prejkoslej pridejo. Po punkciji se ti lahko pojavi krvavitev, lahko je tudi močnejša in tudi vročina, vse to ni nič hudega, če bolečine, krvavitve in vročina ne trajajo cel dan.
|
|
|
|