mahanje z glavico (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


meta22 -> mahanje z glavico (1.11.2006 12:30:58)

naš  devet in pol mesečni sinček  od včeraj naprej zamahuje z glavico. to zgleda nekako tako, kot če bi ga kaj motilo pa bi hotel stresti s sebe.  to počne večkart na dan, tako da me je že pošteno strah, če ni kaj narobe.  drugače se obnaša tako kot ponavadi, pa tudi vročine nima in mislim da ga tudi nič ne boli, ker bi potem jokal. zato me pa vse skupaj še bolj skrbi, ker dručače nič ni narobe z njim. je imela katera podobno izkušnjo in ali me naj skrbi da ima kakšno bolezen (kakšen tik)!?

prosim za pomoč, a se naj greva pokazat k pedijatru?

lp
meta




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.11.2006 13:45:57)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: mahanje z glavico (1.11.2006 18:56:28)

Moja tamala že en kratek čas to počne, ampak ona tako pleše, ker zraven miga še z ritko, pa z glavo malo gor in dol, malo levo in desno, pa se reži zraven. Je pa stara toliko kot tvoj. Ne vem, težko si predstavljam to miganje drugače kot ga vidim pri Špeli, pa ti nekak težko svetujem, da bodi zaskrbljena. Če pokličeš pediatra, škodit itak ne more.




soris -> RE: mahanje z glavico (1.11.2006 19:49:53)

Moja 7,5 mesečna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je tudi začela s tem. Odmahuje z glavo levo, desno kot: ne, ne. In ko jaz to naredim ponovi za mano. Tudi včasih to naredi ko leži in se zraven smeji na vsa usta.
Upam, da ni nič narobe s tem. Jo bom opazovala in če bo tega več se bom raje kar posvetovala z kakšno fizioterapevtko.




via_2 -> RE: mahanje z glavico (1.11.2006 20:45:21)

nič skrbet.
tudi moja sedaj 10-mesečnica je približno pri 9-tih mesecih začela mahati in opletati z glavo levo desno levo desno.... pri tem je ponavadi stala ob opori ali pa sedela. sedaj to včasih počne pri jedi in se mi zraven reži. jaz pa jo oponašam in njeno veselje postane še večje.

sem vprašala pediatrinjo, kaj bi to lahko bilo, pa je rekla, da je to samo ena izmed njenih for. drugače je popolnoma zdrava.

veliko veselja še naprej.




meta22 -> RE: mahanje z glavico (2.11.2006 10:24:42)

Hvala za tolažbo. sem sprva mislila da tudi pri nas to odkimavanje pomeni ne. pa sem ugotovila, da ni tako. to počne v vseh mogočih situacijah. sem tuhtala že vse stvari kaj bi lahklo blo, pa nisem nič mogla ugotovit. sicer pa mamo tak al tak drugi teden fizipterapijo, pa bomo tam vprašali. se bojim, da se bo tega odkimavanja kar navadil. zdaj mu glavico kar primem ko začne trest z njo. pa se ustavi.

lp
meta




Stran: [1]