ODPRTE 4 CM??? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> ODPRTE 4 CM??? (30.10.2006 17:13:19)

Koliko časa vam je ostalo do poroda,ko ste bile odprte 4 cm?
Ali vam je amnioskopija kaj sprožila popadke?
Koliko dni  še ostane,ko je plodovnica mlečna v 1.fazi?

Jaz sem  bila danes na amnio. in so tako rekli. Včetrtek grem če nebo prej sprememb.
Hvala vam za odgovor.
Mojca

Anonimen -> RE: ODPRTE 4 CM??? (30.10.2006 17:27:06)

Mojo prijateljico so pri treh porodih, ko je bila odprta 4 prste, vprašali, če želi iti domopv in počakat popadke, ali želi, da se porod kar začne. Pa se je vedno odločila, da bo kar rodila. Nazadnje vem, da je bilo to 14 dni pred rokom. Ampak ona je zelo tišasta oseba in več ali manj vedno vse izsili. Tako da, da se.

ElaM -> RE: ODPRTE 4 CM??? (30.10.2006 17:56:35)

Jaz sem bila odprta 4 cm po dveh urah v porodni.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Srečno, pa da bi čimprej držala svojega sončka v naročju.

TONČI. -> RE: ODPRTE 4 CM??? (30.10.2006 18:28:52)

Jaz sem bila odprta 3cm, brez popadkov. V Lj. so me poslal v porodno. Še danes obžalujem zakaj sem privolila, pa čeprav je bilo 2 dni čez rok. Plodovnica in vse je bilo OK.

anajmad -> RE: ODPRTE 4 CM??? (30.10.2006 18:48:58)

Jst sem bila 4 cm odprta in sem rodila v dobri uri in pol kasnje v 26 tednu.
Ne vem,v katerem tednu si? Če si tam čez 30,se ti ni treba nč bat,boš pač rodila.

smotka lonib -> RE: ODPRTE 4 CM??? (30.10.2006 19:26:11)

Jaz sem točno na datum poroda prišla v porodnišnico brez popadkov na pregled. So me sestre nadrle (prišla sem v petek okoli 14.00 ure) kaj delam tam. Pol so vidle, da sem že 4 cm odprta. Po dveh urah sem dobila popadke (svoje) in v eni slabi urci rodila.

t_t_y -> RE: ODPRTE 4 CM??? (30.10.2006 19:42:49)

Jaz sem bila ko sem prišla v porodnišnico 5 dni čez rok odprta 2 cm (to sem bila že dolgo prej) - prišla sem zato, ker mi je odtekla voda. Ura je bila 2 ponoči - ob 3 so me še enkrat pregledali - odprta 5 cm (so se tudi popadki že začeli), mali je pokukal na svet ob 4:55.
Skratka mislim, da ni ravno pravila - če si pa že blizu roka ali čez se pa sploh ne sekiraj - enkrat bo pač treba rodit.

lp

jrakov1 -> RE: ODPRTE 4 CM??? (30.10.2006 19:44:29)

Zjutraj sem bila na amnio..Po pregledu je rekel,da sem odprta 4 cm in če imam kakšne želje.Rekla sem da ne,ker je plodna voda šele v 1.fazi.
Ker je dojenček bolj majhen naj bo tam dokler je ,da še dobi kakšen gram.
Če bi hotela bi lahko dali umetne.Ker pa je malo lažje s svojimi,grem v četrtek še 1x na pregled in bodo sprožili,če nebo mojih popadkov in če bo plodna voda že zrela.
Mogoče grem pa že danes ponoči,nikoli ne veš.
Ker je to že tretji,upam da bom kmalu rodila.
Kako pa ste vi rodile,ali vsakega lažje ali ne?Vem ,da ni pravila,a vseeno
LP  Mojca

jrakov1 -> RE: ODPRTE 4 CM??? (30.10.2006 19:46:36)

Nisem napisala,da imam rok v četrtek.
Mojca

t_t_y -> RE: ODPRTE 4 CM??? (30.10.2006 19:54:10)

Boš nazadnje tako kot jaz - ob 10 dopoldne 5 dni čez rok sem bila naročena na pregled (ko so mi napovedali sprožitev poroda) No, jaz sem upala, da bo šlo kar naravno in je šlo res - sem 5 ur pred pregledom rodila.
Drugače pa se mi zdi da tudi tele meritve dojenčkov so tako-tako. Meni so hotli sprožit porod že 1. dan po roku, ker naj bi bil mali predroben (presuh), no , pa je bil čist ok (3200 g/51 cm).
Za rojevanje v drugo, tretje....pa nebi vedla, ker mam rok za drugega decembra, upam pa, da gre vsaj tako kot prvič če ne hitreje.

lp

Alisa -> RE: ODPRTE 4 CM??? (30.10.2006 19:58:24)

Jaz sem bila odprta le 2 cm, ko sem prišla v porodnišnico, potem pa mi je kar na enkrat ko so me že hoteli poslat domov odtekla plodovna voda in sem bila po tistem v 2 urah fertik z porodom. Po tistem ko mi je odtekla voda sem se v 1h odprla 8 cm.
Nočem te strašit, nekatere čakajo tudi do 1 tedna.

najina pikica* -> RE: ODPRTE 4 CM??? (30.10.2006 20:07:58)

jst sm bila sprejeta v porodnišnico ko sem bila odprta 3 cm...na hitr sm se odpirala in odpirala....ter rodila v 2-h urah v 35 tednu [sm=9nebesa.gif]

Anonimen -> RE: ODPRTE 4 CM??? (1.11.2006 11:29:44)

Ko sem bila 4cm odprta, so me dali v porodno. Dodali so umetne popadke in čez eno urco sm rodila. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Pikca -> RE: ODPRTE 4 CM??? (3.11.2006 8:29:04)

Jaz sem bila na pregledu v porodnišnici (1 teden čez rok) odprta 3 cm in so me vprašali če hočem še domov ali grem kar rodit. Sem šla domov, ampak čez 2 uri sem bila nazaj, 8cm odprta, so me takoj nagnali v porodno (brez britja, klistirja,...). Je pa pri vsaki različno, odvisno kako hitro se odpiraš.

Lp, Pikca

Stran: [1]