DOKAZANA ALERGIJA (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

IVAT -> DOKAZANA ALERGIJA (30.10.2006 12:31:10)

Pozdravljene!

Ali ima mogoče katera podobno izkušnjo?
Moja hčerkica je stara dobrih 5 mesecev.Od 1,5 meseca sumijo da ima alergijo na KM in jajca. Imela je krvave nitke v blatu in izpuščaje, takrat sva bili tudi v bolnišnici, kjer sem bila na dieti, ki pa ni pomagala, zato smo šli na pregomin. Problem je v tem, da so ji že tri krat vzeli kri in ji vedno pokaže negativno, tudi kožne teste so delali enkrat, ki pa so prav tako pokazali negativno!

Skratka zanima me kdaj so bili ti testi pri vas pozitivni in ali je možno, da sploh ni alergična na KM in jajca?

Lp!

PBJ -> RE: DOKAZANA ALERGIJA (30.10.2006 12:59:23)

Mojemu so se začele pojavljati krvave nitke v blatu pri 3 mesecih, pri 7 mesecih pa je bila s kožnimi testi potrjena alergija na mleko in jajca. Krvni testi so bili negativni. Sedaj je imel teste zopet pri 14 mesecih. In krvni so bili zopet negativni, kožni pa so potrdili alergijo na mleko, na jajca pa mu naj bi že prešla.
Krvave nitke v blatu so kar en dober dokaz, da gre za alergijo na mleko.
Kljub negativnim testom se držite diete, če dojiš pazi tudi ti. Pri tej dieti ne smeš ničesar, kar bi vsebovalo mleko - tudi ne npr. hrenovk, paštete, ki vsebujejo mlečne beljakovine.

Problem pri negativnih testih je, da ne dobiš pregomina na recep[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

darjatimci -> RE: DOKAZANA ALERGIJA (2.11.2006 7:33:58)

Testi  pri alergijah so tam do drugega leta starosti,lahko lažno negativni ali pozitivni.V vsakem primeru je dobro držati se diete,če se pojavijo težave .Več možnosti je,da bodo težave in tiste prehodne alergije potem prej izzvenele.

Stran: [1]