Gina -> RE: začasna preselitev romov v postojno (3.11.2006 22:17:50)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Barbs Moti me posploševanje. Zakaj me nekdo sili, da bi rekla "vse cigane na vlak pa stran", če temu ni tako? No, če začnem od zadaj. Nihče ni govoril o vseh ciganih, ampak smo govorili o konkretni skupnosti iz Ambrusa, ki je naredila veliko kaznivih, ogromnokrat v res velikem številu prijavljenih dejanj, nekaterih celo s smrtnim izidom, pa s komo, pa s poškodbo možganov, ki niso bila sankcionirana, zaradi našega pravnega sistema. Nihče ni govoril o "tvojih" prijaznih ciganih, vsi vemo, da so tudi oni različni, tako kot pač vsi ljudje. Če bi na tvojega otroka ali očeta nekdo streljal, ali ga "samo" pretepel ob gozdu toliko, da bi mu razbil lobanjo, ker mu pač ni želel dati denarja, bi nehala biti tako pobožno naivna. Pa se je to zgodilo tam. IZVIRNO SPOROČILO: Magi* koliko množičnih morilcev ali vsaj znanih morlicev v zadnjih 30. letih je bilo Romov? jaz se ne spomnim nobenega. se pa spomnim Pluta, Trobca... verjamem, da vam je v določenih primerih težko. trdim pa, da država z politiko, ki jo izvaja, Romski problem pomete pod preprogo in ga prelaga na lokalno raven - naj se folk zaj.... z njimi. ampak takšno ravnanje, kot je bilo sedaj, je povzročilo samo še več sovraštva. na obeh straneh. a so s tem kaj rešili? Jaz se spomnim, točno tile romi so ubili nekoga, saj zato pa je prišlo do tega. Pa streljali na enega drugega (ki je menda še v komi po enem letu, če se ne motim), pa pretepli še koga. Z drugim delom se pa strinjam. Država se ne želi zameriti romom, ker to bi bila katastrofa, da bi se kdo na kakšnega poslanca spravil. Če je romu en lokalni fant povozil po nesreči psa, so zahtevali 150.000.- od njega, če ne bo pa mrtev in to prišli izsiljevat tudi njegovo mater, a ne...kje bi si poslanci lahko to želeli, tako grozo doživljat, boljše je delat z romi v rokavicah, če ne so lahko ob glavo - dobesedno. Ampak vprašanje je spet: Kako pa naj bi človek delal z nasilneži, ki kradejo, grozijo, pretepajo, streljajo? V rokavicah in s spoštovanjem, odpuščanjem, sprejemanjem, da taki so in je ok, če so, kot pravi barbs ali morda s posledicami, kot pravim sama??? IZVIRNO SPOROČILO: jela5 Kratenje os. svobode? Če do tega pride, ukrepaj! Jaz bi, ne glede na to kakšne barve je kršitelj. Pa sej to je jasno, a ne? Ti si pa za na luno, kako naj človek ukrepa, če je nekaj prijavil že milionkrat, pa policija skomigne z rameni, ker noče imeti opravka z romi, pa če policija stoji na ovinku, medtem ko cigani nekoga obdelujejo, pa čaka, da napad mine, da se jim ne bi bilo treba mešat, kako naj človek ukrepa, če reče policija, da lahko ukradejo do 30.000.- brez da bi oni morali kaj zapisati????? A ne štekaš, da jih ni moč prijaviti? Država ne sodeluje. Je na strani Romov, ne glede na to, kaj naredijo. Če te tolk pobijejo, da ti možgani odpovejo, jih pa niti smisla nima tožit, ker si itak mrtev. Svojci si pa v tem primeru niti ne upajo, ker so pod grožnjo, da bodo še oni. IZVIRNO SPOROČILO: al bina Drugačne navade in pogled na svet imajo lahko do tedaj, dokler ne omejujejo svobode in varnosti drugih, se ti ne zdi? In tretirani so tudi po drugačnih kriterijih kot mi, zakaj? Zakaj moramo mi plačevati davke in ostale dajatve, si pridobiti gradbeno, komunalno in ne vem kakšno še dovoljenje, oni pa ne? Zakaj moramo mi avto vsako leto znova registrirat oni pa ne? Zakaj oni lahko vozijo brez vozniških dovoljenj oni pa ne? In še mnogo zakajev je tu. Točno tako![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Pa še za barbs: Jaz sem učila dve cigankici. Tudi pri nas jih imamo. Pa niso tako zelo nasilni na tem koncu. Vendar imajo tudi tu "svojo" kulturo. Kar pomeni, da so mi ravno tako grozili, da me bodo pretepli, če bo malima kdo kaj rekel, storil...če ne bosta imeli ocen ok....razlagala mi je mama vse sorte reči, ki niso za javnost, ta mali dve pa tudi. Mislim da sta po dveh ali treh letih nehali hoditi v šolo, sta doma ostali. Ampak le boj se učiteljev barbs, mi smo najhujši primerki, hi hi, a bi se nas mogoče rada znebila, ker smo drugačni? Pa ne da si nam le malo podobna, čeprav nam nočeš biti?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|