Jahač-avtosedež? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroška oprema



Sporočilo


ona -> Jahač-avtosedež? (29.10.2006 22:45:39)

mi imamo za našo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image],ki ima sedaj ene 13 kg avtosedež ki je od 9-18 kg in so varnostni pasovi prav na knap,jih ne morem več podaljšat!Zdaj pa ne vem al moram kupit nov avtosedež ali jo lahko dam v tisti majhen jahač?Stara je pa 22 mesecev!do kdaj pa morajo bit otroci v avtosedežu,je kje to določeno,do katere starosti?
Hvala za odgovore![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




frutka_ -> RE: Jahač-avtosedež? (29.10.2006 23:02:10)

Vidim, da imate podoben problem kot smo ga mi imeli lani. Namreč mali je po vseh merilih na zgornji meji le po starosti ne more prehitevat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].  Imeli smo Romer-ja do 18kg in smo ga nato po temeljitem premisleku zamenjali za Concorda-a Lift Evo. Po testih lani je bil na 1.mestu, zdaj je najboljši Cybex Solution, čeprav mi ime ni znano.
To so sedeži od 18-36kg, ki jih namestiš v avto le s pasom od avtomobila. Torej ne pripenjaš ga več s pettočkovnim zapenjanjem temveč le s pasom od avtomobila. Prav tako niso nastavljivi v polležeč položaj ampak naš tamali ima tisti potovalni pojštrček za okoli vratu pa tudi brez njega lepo zaspi v avtu in nikamor ne zleze.

Vsekakor ti priporočam nakup avtosedeža, ki ima bočna naslonjala (ali kako naj rečem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]) in preveri nove crash teste na internetu.

Fajn ti bodo znali svetovati v Pikapolonici in v BC.

Avtosedež v tej starosti je seveda še obvezen. Najbolje bo da greš z otrokom v trgovino in tam pomerite kaj vam paše v avto in v denarnico.


LP




ona -> RE: Jahač-avtosedež? (29.10.2006 23:10:03)

Najlepša hvala za odgovor,vidim,da bomo res morali v nov nakup in bom upoštevala tvoj nasvet![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




pravljica -> RE: Jahač-avtosedež? (30.10.2006 9:09:23)

kupi avtosedež, ki ima možnost odstranitve zadnjega dela in ostane samo jahač...mi imamo takšnega, ampak nam še pri njenih 8. letih stranska naslonjala za glavo zelo prav pridejo in ne verjamem, da jih bomo kdaj odstranili...je fajn za naslonit med spanjem oz. dremanjem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] pa še bolj varno je




CUKRČEK -> RE: Jahač-avtosedež? (30.10.2006 9:41:53)

Se strinjam s pravljico. Midva sva zadnjič kupila concorda za našo dveletnico. Ima že 15 kil ...torej spada v ta sedež. Fino je , da ima "ščitnike" oz "nosilce" za glavo, ker otroci radi zaspijo v avtu in potem jim vsaj glava ne opleta okoli.




Stran: [1]