VERONICA -> RE: kaznovanje enoletnika (8.1.2007 23:13:30)
|
Ah Nalin, saj ti v ničemur nisem mislila oponirati! Vem da je vsak otrok drugačen, in kot mati ti najboljše vidiš / ali pa isprobaš / na kaj reagira. Hud obraz je za enega ok, drugi išče kaj bolj konkretnega. Sem samo hotela povedati da vzgoja pri majhnem otroku še ni mogoča,ker še nič ne zastopijo. In da se meni beseda "dresura" ne zdi grda beseda ampak je realnost. Drugače jaz z mojo 3-letnico kar dobro shajam. Ve da če ne bo ubogala ne bo risanke in čokolade. In da če bo tečnarila za mizo ali nagajala sestrici bo šla v drugo sobo. In da igračke katere ona ne bo pospravila bojo končale visoko na polici in jih nekaj časa ne bo dobila. To je za enkrat ves arsenal ki ga imam, ha ha. Zaenkrat kar zadostuje. Ko je imala 2 leti tega še nič ni razumela. Edino kar je šlo je bilo "če mi ne dovoliš da te oblečem grem sama ven". Takrat sem dosti kričala (kar ni pomagalo, ampak sem imela dojenčka in nisem mogla tako hitro ustati) in tudi po riti jih je gdaj dobila. Moja mlajša pa ima eno leto. Umikam stvari, umikam njo, kaj pa vem. Govorim "ne" na kar se smeje. Če bi jo dala v drugo sobo mislim da bi tam mirno nadaljevala praznit omare. Ne morem na njo kričat, ne morem jo udarit. Čakam na boljše čase.
|
|
|
|