katerina -> RE: kot da smo na maratonu (28.10.2006 18:26:29)
|
glede lakote se jaz z jazz ne bi strinjala, no vsaj pri nas je tako, da kadar je res lačen, noče čisto nič drugega, kot edino joško. kaj pa vem, otroci so različni, poskusi pač oboje. tudi jaz pogosto sfalim pravi trenutek za gh, ali je preveč lačen ali pa preveč zaspan, vsaj za čas kosila je pri nas tako. glede dodajanja svojega mleka se pa strinjam. meni je to predlagala patronažna in sicer vsaj par kapljic mleka v vsako stvar, pa naj bo sadje, zelenjava, karkoli pač. potem pač počasi mleko ukinjaš, ravno toliko da je otroku za začetek okus bolj domač, potem se pa postopno navadi še na druge okuse. tudi naš fant na začetku ni maral nobene stvari, 'odprlo' se mu je pri mlečni riževi kašici, po moje res zato, ker mu je bil okus bolj znan, kot recimo jabolko. če ti otrok štrajka pri gh, bi jaz rekla, da delaj po občutku in čim manj poslušaj druge, kaj in kdaj naj bi se jedlo, ampak se raje veseli vsakega npredka, pa čeprav čisto majhnega. najdi svoje finte. pa magari sadje za večerjo, ali karkoli neobičajnega, važno da otrok da nekaj vase, čeprav malo. samo obupat ne. verjamem, da si poskusila vse mogoče, poskušaj še naprej. če ti gleda v krožnik, ko ti ješ, ji daj malo za poskusit, čeprav sta recimo malo prej poskušali jesti kaj posebej zanjo pripravljenega. če ji ne gre pretlačeno, poskusi miksati. če ne je pred dojenjem, poskusi po njem, ali pa kar vmes, kakorkoli, da le najdeta svoj način. skratka nič pametnega nisem povedala. le pogum bi ti rada dala. nikar obupat, vsak otrok ima svoj ritem, tako pač je. srečno!
|
|
|
|