Samoyedka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 Sicer pa ne vem kakšen hrup in nemir je v porodnišnicah, da bi rada doma rodila v miru? Jaz sem se tam počutila varno in sproščeno ker sem vedela, da je "pomoč" v bližini. Se podpišem pod to. Sem pa mnenja, da bi lahko tudi pri nas naredili prijaznejše porodne sobe, bolj domače, pa ne da vse zgleda še kot da ne bi menjali od vojne naprej, pa strašno sterilno. No, o prijaznosti osebja bi tudi lahko razpravljali, ker bi nekatere sestre zmetala na marš v domove starostnikov, da bi videle kaj je delo v zdravstvu, ne pa da je nekaterim na porodnih oddelkih vsako delo in prijaznost odveč . Mi je ful všeč ta nemška oddaja Mein baby, ko vidiš, da lahko porod tudi drugače zgleda, da lahko se partner med čakanjem stisne k porodnici na veliki postelji, da je lahko prisoten pri CR in porodu v vodi, da o načinih poroda ne govorim. Smo v Sloveniji zaplankani kar se tega tiče, pa sto let pred leseno žlico. Ko sploh ni vprašanje v financah- kaj pa je nekaj barve, postelja, gimnastična žoga, pručka, nekaj imitacij slik, topla posteljnina...proti vsemu kešu, ki ga zmečejo pametni ministri stran? V glavnem: sama sem tudi v zdravstvu in si definitivno ne bi upala roditi doma- čemu? Kaj pa ko je treba presredek šivat, ali pa urgentni CR naredit, otroka na silo ven spravit, mamo oživljat, krvavitev ustavit? Nočem strašiti, ampak brezveze riskirat. Midva z mojim sva se imela prav fino in je tistih 9 ur minilo ko šus, imela sva muziko, mir, drug drugega...kaj še rabiš več?