zaposleni v šolstvu... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> zaposleni v šolstvu... (26.10.2006 18:59:22)

Najprej lep pozdrav. Zanima me, če katera ve kje piše, da je do leta 2007 v šolstvu dovoljeno še zaposlovati za določen čas? Namreč, meni je naša direktorica ob vsakoletnem razgovoru o moji nadaljni zaposlitvi rekla, da me je do drugega leta (mislim, da vključno) še mogoče zaposliti za določen čas. Meni se to zdi ful čudno, ker so mi trenutno že četrtič  podaljšali pogodbo za določen čas enega leta, veliko se je pa govorilo, da lahko po zakonu (?) storijo le dvakrat, tretjič pa za nedloločen čas. Naj povem še to, da delam kot admninistrativni delavec -referent in, da smo delno javni zavod.

Blink1 -> RE: zaposleni v šolstvu... (27.10.2006 7:49:42)

Mislim, da ti lahko za DČ podaljšajo samo 2x. Razen če naredijo vmes prekinitev (četudi samo en dan), potem to ne velja...tako se znajdejo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

muha1 -> RE: zaposleni v šolstvu... (27.10.2006 8:56:41)

Tudi jaz delam v šolstvu (nedoločen čas, hvalabogu) in tudi moje sodelavke, ki so za DČ že po štiri ali pet let ne vzamejo za nedoločeni čas. Vendar pa morajo podpisati formular, da se s tem strinjajo, če ne, "letijo na cesto". V zagovor pri nas, da ne sme šefica vzeti za NČ je pa ta, da je vsako leto manj otrok in tako tudi vprašujoče delovno mesto.

TONČI. -> RE: zaposleni v šolstvu... (27.10.2006 12:25:22)

V šolstvu je ponavadi tako, da te vržejo čez poletne počitnice ven. Tako, nekaterim podaljšujejo že po 5-10 let. Jaz hvala Bogu takoj nedoločen čas. Kar pa gre marsikomu v nos in me sovraži. Pa čeprav nimam nič pri tem. Je šla ena v pokoj.

Anonimen -> RE: zaposleni v šolstvu... (27.10.2006 21:57:05)

Mislim, da tukaj velja splošna omejitev zaposlovanja v javni upravi, glede na to, da si administrativna delavka.

FruityTango -> RE: zaposleni v šolstvu... (7.11.2006 14:23:50)

Ponavadi tiste, ki so zaposlene za dol. čas, imajo prekinjeno pogodobo čez poletne počitnice. Pozanam pa primere, ki so imeli pogodbo za določen čas, pa so jim to pogodbo podaljševali tudi večkrat kot 2x.
Vse zaposlitve v šolah in vrtcih... je odvisno od ravnatelja oz. ravnateljice, kot povsod pa tudi od vez in poznanstev...

Stran: [1]